I USA og England har der eksisteret et hav af forskellige finansblogs i flere år. I Danmark er denne type blog dog først kommet frem for nyligt - til gengæld er det en blogtype, der er værd at bruge tid på at udvikle, hvis du er interesseret i finans og økonomi. I denne artikel kan du få nogle tips til, hvad du skal være opmærksom på, hvis du drømmer om at blive finansblogger og få succes inden for det.
Finans er som bekendt et bredt emne - og når man har med brede emner at gøre, kan man nemt miste overblikket, hvis man ikke under-inddeler hovedemnet i mindre kategorier. Sørg derfor for at give din finansblog forskellige kategorier i menuen, som læserne kan klikke sig ind på, alt efter hvilke kategorier du interesserer dig for og vil skrive om - fx overordnede finansnyheder, markedsanalyser, aktier, kurser og meget andet.
Hvis du vil holde fast i dine læsere, er det vigtigt at de har et godt overblik, når de er på din blog - ellers kan de hurtigt klikke sig videre til næste hjemmeside.
Når man holder en finansblog, er det også essentielt at man konstant er up-to-date med de seneste økonomiske trends og emner, som interesserer det brede publikum mest - ellers mister folk hurtigt interessen for at læse. Du kan holde dig opdateret på mange måder; først og fremmest kan du surfe rundt på finansrelaterede hjemmesider for at finde ud af, hvilke emner læserne især er interesset i at finde svar på. Der er et bredt udvalg af udbydere på markedet, så det er altid en god idé at besøge deres hjemmesider for at se hvad publikum helt præcist er interesserede i, og hvilke spørgsmål de stiller.
En af fordelene ved nutidens teknologi er, at du efterhånden kan holde dig opdateret uanset, hvor du befinder dig, så længe du har din smartphone og netforbindelse ved din side. Video- og nyhedsstreams er også en god idé at bruge - her får du visualiseret en masse statistikker og indslag fra mange forskellige, finansielle eksperter.
Når du starter din finansblog op, er det også vigtigt at have et personligt twist ind over bloggen, som fanger læsernes interesse, får dem til at huske dig og komme igen for at læse flere indlæg. Hvis din finansblog derimod fremstår for neutral, kan mange forbinde den med noget kedeligt og vil højst sandsynligt ikke vende tilbage igen på et senere tidspunkt.
For at give din finansblog et personligt twist, skal du fx tænke over hvordan du selv bruger finans og økonomi i din hverdag; hvordan sparer du penge, hvor foretrækker du at investere - hvad har dine personlige erfaringer i det hele taget været? Når du tilføjer den personlige vinkel, skaber det samtidig autencitet og troværdighed hos læseren, og det er et stort plus for at få dem til at blive ved med at læse din blog.
Med et godt overblik, en konstant opdatering på de seneste trends og lidt personlighed, kan man altså komme godt i gang med ens finansblog.
Iværksætter, stud.polit og konsulent inden for online marketing
Alexander Leo-Hansen studerer til daglig ved Københavns Universitet, hvor han læser økonomi. Ved siden af studiet hjælper han virksomheder med SEO, linkbuilding og Google AdWords. Derudover ejer han en af Danmarks største studieportaler, Skoleanalyser.dk, der hjælper gymnasieelever med at opnå bedre karakterer.
Alexander vil her på IVÆKST bloggen dele ud af sin viden vedrørende SEO, content marketing, linkbuilding, PPC og konverteringsoptimering.