Tags: IT, Kommunikation & Markedsføring
Iværksætter, konsulent inden for online markedsføring og tidligere direktør for JUF.dk ApS
13.01.2016Du arbejder med online markedsføring og Wordpress i din dagligdag. Du kender godt til W3 cache og SEO by Yoast og har dem installeret på alle blogs såvel som splogs (selvom du selvfølgeligt ikke bruger sådan nogle længere).
Brug 5 minutter på indlægget her og få lidt inspiration til hvilke plugins, du kan overveje fremadrettet – jeg bruger dem alle på skiftende sider og er glad for dem. :-)
Indlægget er skrevet med Wordpress-supporter Bojsen IT.
Hvis du er aktiv i gamet ”opkøb af gamle domæner til genbrug” bør du kende til Link Juice Keeper eller et af flere lignende plugins.
Pluginnet er meget simpelt. Det tager alle dine 404-sider og redirecter dem ind til forsiden. I teorien bør den værdi gamle links giver til domænet blive overført (i hvert fald delvist) til forsiden frem for bare at forsvinde ned i et sort hul.
Pluginnet er gratis og spiller i det øjeblik, du har klikket ”Aktiver”.
I den ideelle verden bruger du Redirection nævnt længere hernede til at monitorere og manuelt redirecte gamle links ind mod de sider, der giver bedst mening – Link Juice Keeper er bare den hurtige løsning.
Hvis du arbejder med affiliate marketing er Pretty Link Lite (og Pro) værd at overveje.
Med Pretty Link Lite kan du forkorte dine URL’er i form af et af flere typer redirects. På den måde får du en URL, der hedder ”ditdomæne.dk/link/køkkenmaskine” i stedet for et langt Partner-Ads-link. Det ser pænere ud.
Du kan nemt tilvælge tracking på dine links og se hvor mange der klikker.
Hastighedsoptimering betyder mere i dag end nogensinde.
Langsom indlæsning er en dårlig brugeroplevelse og det koster både konverteringer og rankings. Derfor bør du tage din hastighedsoptimering seriøst og som minimum bruge et af flere caching-plugins som WP Super Cache og W3 Cache. Skift også til et ordentligt webhotel fra fx UnoEuro eller anden stabil udbyder, hvis du lige nu har hyppige nedbrud eller du med en Pingdom-test kan se, at det er dit webhotel, den er gal med.
Herudover anbefaler jeg også Kraken Image Optimizer.
Du betaler 5 dollars om måneden (bare snup en enkelt måned, hvis du ikke skriver mange nye indlæg), installerer plugin, indtaster API-kode – og så går pluginnet ellers i gang med automatisk at komprimere alle de billeder, du nogensinde har lagt op på din side.
Kraken Image Optimizer tager nemt 70-80 % af størrelsen uden at det kan ses på billedet. Til gengæld kan det ses på indlæsningshastigheden, hvor store billeder tit er den største synder på et helt domæne.
Ligesom du kan generere et almindeligt sitemap i XML eller HTML og indsende dette til Google kan du generere et video-sitemap i XML.
Det er en oversigt over alle embeddede videoer på din side fra fx YouTube og Wistia.
Og det er en lynhurtig genvej til indeksering af nye sider. Indsender du et normalt sitemap til Google sker der ikke det store, men hvis du indsender et video sitemap er dine nye blogindlæg ofte indekseret i løbet af få minutter (tak for tippet Philip Løvland på Onlinebloggen.dk).
Jeg bruger Google XML Sitemap til nye sider for at sikre hurtig indeksering.
Sidst, men ikke mindst – Redirection er min goto-løsning for nemme redirects på Wordpress-domæner. Redirection er alternativet til selv at rode med 301-redirects i din .htacces-fil.
Redirection er gratis at bruge og du får tracking med på hvor mange, der klikker på dine redirects. Pluginnet holder også øje med 404-sider på dit domæne, så du nemt og hurtigt kan opsætte nye redirects.
Nemt at bruge, gratis og brugbart – Redirection er et super plugin.