Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu.
Du kan altid framelde dig med et enkelt klik.
Gratis viden, kurser og webinarer inden for online markedsføring og drift af små virksomheder

Bloggen

Viden over kapital

Misforstå mig ikke - kapital er godt, men hvis du får kapital, lån med mere i en krise, hvad gør du så?
Gode råd må ikke være dyre, så lad os kombinere dem.

Alt for længe har regeringen kørt ’jeg ved bedst’-stilen og kun taget store organisationer som Dansk Erhverv, SMV Danmark mfl. med på råd. Men hvorfor ikke tale med os, den lille iværksætter og de små virksomheder på gulvet? Det er altafgørende at tale med os, der kæmper derude, hvis vi skal lykkes. Lyt til os, der bliver lukket ned. Os, der skal opfylde diverse krav for at modtage en bydende nødvendig hjælp.

Når jeg kigger tilbage på 2020 så er det selvfølgelig med triste øjne, og når jeg kigger mod fremtiden, så er jeg positiv. Vi har dog stadig COVID-19 hængende over hovedet, som vi skal klare os igennem. Det kræver alle profiler i iværksættermiljøet stævner op. Det gælder også vores investorer her i Danmark. De kan være en super vigtig nøgle - især for vækst-virksomheder. 2021 er et år, hvor vi alle må og skal bidrage til dansk erhvervsliv. Særligt skal vi hjælpe de lokale, nye og vækstende virksomheder. Vækst koster jo penge.

I iværksættermiljøet sidder netværk som mit ejet, Vækstfonden, kapitalfonde og private investorer. Jeg ser personligt, at de private investorer, eller Business Angels som de også er kendt som, værende den vigtigste faktor for at holde gang i de forretninger, som har potentiale, og som der skal investeres i for at sikre overlevelse og vækst.

Investorerne har to nøgler, som skal tages in mente. Den første er deres kapital. Kapital kan være et quick fix eller en vækst-booster. Men som jeg ser det, så må kapital ikke alene være grunden til, at vi skal have investorerne i spil. Tværtimod. Investorerne ligger inde med noget langt mere værdifuldt - nemlig deres viden. Deres viden fra dotcom-krisen og finanskrisen. Den viden er afgørende og skal i spil. Fordi mange ”første gangs-iværksættere/selvstændige” kan kun huske disse krisetider men har ikke den vigtige business-erfaring og viden derfra.

Nej, investorernes viden er en hjørnesten lige så vel som kapital, hvis vi skal succesfuldt ud af denne krise.
Vi iværksættere skal også være realistiske omkring vores nuværende værdi, da vi ellers kan fremstå useriøse. Det er trods alt deres hårdt tjente penge, vi spørger om i en tid, hvor risikoen for en investering nok må anses noget højere end før COVID-19.

Der sidder faktisk investorerne derude. Mere eller mindre inden for alle brancher, og investorer med viden, kendskab eller relevant erfaring inden for din branche er guld værd.

Hvorfor skulle investorerne så risikere deres penge? Ja kære erhvervsminister og skatteminister der skal vi have jer i gang. Kapitalen er derude, men hvordan får vi den i gang? Det kunne være 100% fradrag i investering i CVR-registrerede virksomheder under 5 år. Det kunne være med en statslig sikkerhed med vækstfonden på hånden. Eksempel: Investér 500.000, og lever din investering ikke igennem indeværende regnskabsår, så dækker vi din investering fra vækstfonden. Dermed ingen gældsbreve, ingen statslige ejerstruktur til en virksomhed. Vi aktiverer den kloge kapital.

Jeg er jo hverken revisor eller skatterådgiver, så arbejd selv videre med ideen på Borgen. Til gengæld har jeg mange flere bud på, hvordan vi kan få de kloge penge ud til iværksætterne Danmark. De går tovejs, så lad nu vær med at gør brug af andre end iværksættere til jeres votering, når I læser dette. Vi ved, hvad vi søger, og vi ved, hvad vi mangler for at komme videre herfra.

For det er ikke ’bare lige’ eller en nem nød at knække. Rigtig mange ting går den rigtige vej, men der er alt for mange løse ender og ting, der ikke hænger sammen. Så lad os nu tale sammen.

Del indlægget med venner og kollegaer

Blog ekspert

EKSPERTENS BLOGINDLÆG

Anders Fogh
CEO og founder af Startup Central
Tags: Arbejdsliv & Tendenser

Sommerferien nærmer sig og du skal slappe af, så du kan samle kræfter. Men som iværksætter er det svært helt at trække stikket, derfor har Startup Central lavet en blog om forskellige ting, du kan læse og lytte til imens du er på ferie. Dette er uden at din familie og venner synes du er kedelig og ikke nærværende.

Anders Fogh
CEO og founder af Startup Central
Tags: Administration, Arbejdsliv & Tendenser, Finansiering

Der er et større og større krav fra alle sider om, at virksomheder skal blive mere miljøbevidste og bæredygtige. Derfor giver Startup Central nogle tips til, hvordan du kan omstille din virksomhed. Flere af tiltagene behøver nemlig ikke at være dyre.

Anders Fogh
CEO og founder af Startup Central
Tags: Arbejdsliv & Tendenser, Kommunikation & Markedsføring

Startup Central skriver denne blog for at overbevise dig om, at du skal udleve din iværksætterdrøm. Det er ikke ubetaleligt at starte sit eget. Og det behøver heller ikke blive dyre jo mere etableret din virksomhed bliver.

Anders Fogh
CEO og founder af Startup Central
Tags: Arbejdsliv & Tendenser

Startup Central beskriver her nogle af fordelene ved at være iværksætter og selvstændig. Når du har læst blogindlægget, er der ingen tvivl om, at du vil udleve din iværksætterdrøm.

Startup Central springer ud som webinarkanal
Anders Fogh
CEO og founder af Startup Central
Tags: Arbejdsliv & Tendenser, IT, Jura, Kommunikation, Kommunikation & Markedsføring, Salg

Startup Central springer ud som webinarkanal, vi afholder webinarer om alt inden for iværksætteri.

Nu kan du sidde hjemme i sofaen imens du bliver klogere på iværksætteri.

Anders Fogh
CEO og founder af Startup Central
Tags: Finansiering

Den 28. januar forlængede regeringen nedlukningen af Danmark, og dagen efter blev endnu en statsfinansieret lånepakke rulle ud for landets virksomheder og iværksættere – men det er den forkerte vej at gå. Vi har ikke brug for lån – vi har brug for at holde åbent!

Anders Fogh Startup Central
Anders Fogh
CEO og founder af Startup Central
Tags: Arbejdsliv & Tendenser, Tryghed

På 3 år lærer man noget, men man fejler dælme også. Så jeg vil lige dele med dig de råd som jeg mener alle skal præsenteres for ASAP.

Anders Fogh Startup Central
Anders Fogh
CEO og founder af Startup Central
Tags: Arbejdsliv & Tendenser

Du kan ikke gøre alt, du skal ikke gøre alt, og du SKAL bede om hjælp!

Du er sikkert blevet fortalt dette som ung fra dine forældre, eller en rigtig jyde som mig: ”Hver krone sparet, er en krone tjent!” - nogle gange giver det mening, men det er også en omgang HØ!

Anders Fogh
CEO og founder af Startup Central
Tags: Arbejdsliv & Tendenser, IT, Kommunikation & Markedsføring, Økonomi, Tryghed

Coronakrisen har sat de fleste iværksættere og selvstændige tilbage til udgangspunket. I dette indlæg kommer jeg med mine bud på, hvordan du kan vende krisen til din og din virksomheds fordel. 

Kold Kanvas Anders Fogh Startup Central
Anders Fogh
CEO og founder af Startup Central
Tags: Salg

Overvejer du, om kold kanvas er noget, du skal begynde at bruge i din virksomhed? Da Poul Reichardt sang ”du går ind i alle hjerter med træsko på”, så var det næppe telefonsælgere, han havde i tankerne. Men ikke desto mindre er det faktisk lige netop dén effekt, du håber på at have hos modtageren

Ram din mål gruppe på de sociale medier Anders Fogh Startup Central
Anders Fogh
CEO og founder af Startup Central
Tags: Kommunikation & Markedsføring, Salg

Man kan få meget ud af at ramme sin målgruppe på de sociale medier - får du ram på din?

Anders Fogh
CEO og founder af Startup Central
Tags:

Husker du at spørge erfarne coaches og mentorer fra erhvervslivet om hjælp, når du er kørt fast i et problem? 


I ET STOLT SAMARBEJDE MED

Endnu ikke bruger på IVÆKST? Opret dig her