Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu.
Du kan altid framelde dig med et enkelt klik.
Gratis viden, kurser og webinarer inden for online markedsføring og drift af små virksomheder

Bloggen

One-man show vs. teamsport

Gennem 2 år med hjælp til iværksættere over hele landet, på tværs af 42 forskellige brancher, har jeg gjort mig en observation, som har skabt stor indre debat, som jeg også oplever mange andre iværksætter og selvstændig går med. Det handler ikke om ambitionsniveau, men mere om kassen vi stiller os selv i.

Livet med eget CVR-nummer kan være ensom, hård og til tider nærmest uvirkelig! Mange selvstændige har stået mutters alene, og coronakrisen har kun gjort det mere åbenlyst, at man faktisk står uden hjælp fra fx Staten og a-kassen.

Så er iværksætteri et one man show?

Det afhænger af dig som leder, og hvorvidt du har ansatte eller ej. Jeg mener faktisk, at selvom du måtte være ene M/K om din virksomhed, er du ikke er mere alene end det du tillader dig selv at føle.

Selvfølgelig er du, som eneejer, den med alt ansvaret, og det kan derfor ikke ændres. Du kan tage fat i et netværk som kan hjælpe dig, stille de rigtige spørgsmål, og som kan give de svar du selv søger, fordi de har prøvet det før.

Ikke desto mindre kan du med et netværk af selvstændige og iværksættere, åbne dørene for, at du ikke er alene, da du, digitalt, deler viden og kompetencer med et relevant netværk som oplever det samme som du gør.

Så find et digitalt netværk, som giver mening for dig. Må jeg anbefale dig Startup Lounge på Facebook? Det er vores medlemsnetværk – her er flere af vores coaches med, men hele teamet er også!

Den enerådige når ikke længere end til egen beslutning – den inkluderende når til målstregen, og andre gange, meget længere!

Så skal du gøre iværksætter til en holdsport?

Nej. Du skal ikke gøre noget, du ikke finder dig tilpas i. Det er dog en god idé at involvere flere om de hårde beslutninger, om du har medarbejdere eller blot stærke rådgivere.

Al statistik viser dog, at hvis du samler dit team af medarbejdere omkring samme mission og giver dem det rette ansvar, får du mere succes som virksomhed. Det er jo i din interesse, korrekt?

Dine medarbejdere er dine første og største repræsentanter for din virksomhed, og derfor skal de føle, at de er en aktiv del af virksomheden.

Mine medarbejdere er med på store som små beslutninger, for at de aktivt kan vurdere ud fra deres hands on erfaring, om det giver mening i deres områder.

Sørg for at styrke dig selv gennem netværk, for som mennesker er vi sociale, og ofte ret ansvarsbevidste. Ved at involvere dygtige sparringspartnere fra dit netværk, til at træffe beslutninger med dig, eller blot høre deres point of view på sager, kan de tage en stor del af byrden.

Vi har 67+ erhvervscoaches, og afhængig af situation spørger jeg dem altid om deres mening holdning eller erfaring. Nogle gange gør jeg som de siger, andre gange har deres erfaringer hjulpet mig til at forstå, at min egen tanke giver mening.

Del indlægget med venner og kollegaer

Blog ekspert

CEO og founder af Startup Central

Iværksætter med stort I. Jeg brænder for at hjælpe iværksættere fra idéfasen og godt i gang med deres virksomhed. Privat er jeg gift med Nanna og far til fire.

LinkedIn

EKSPERTENS BLOGINDLÆG

Anders Fogh
CEO og founder af Startup Central
Tags: Arbejdsliv & Tendenser, IT, Kommunikation & Markedsføring, Økonomi, Tryghed

Coronakrisen har sat de fleste iværksættere og selvstændige tilbage til udgangspunket. I dette indlæg kommer jeg med mine bud på, hvordan du kan vende krisen til din og din virksomheds fordel. 

Kold Kanvas Anders Fogh Startup Central
Anders Fogh
CEO og founder af Startup Central
Tags: Salg

Overvejer du, om kold kanvas er noget, du skal begynde at bruge i din virksomhed? Da Poul Reichardt sang ”du går ind i alle hjerter med træsko på”, så var det næppe telefonsælgere, han havde i tankerne. Men ikke desto mindre er det faktisk lige netop dén effekt, du håber på at have hos modtageren

Ram din mål gruppe på de sociale medier Anders Fogh Startup Central
Anders Fogh
CEO og founder af Startup Central
Tags: Kommunikation & Markedsføring, Salg

Man kan få meget ud af at ramme sin målgruppe på de sociale medier - får du ram på din?

Anders Fogh
CEO og founder af Startup Central
Tags:

Husker du at spørge erfarne coaches og mentorer fra erhvervslivet om hjælp, når du er kørt fast i et problem? 

CEO og founder af Startup Central

Iværksætter med stort I. Jeg brænder for at hjælpe iværksættere fra idéfasen og godt i gang med deres virksomhed. Privat er jeg gift med Nanna og far til fire.

LinkedIn


I ET STOLT SAMARBEJDE MED

Endnu ikke bruger på IVÆKST? Opret dig her