x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu.
Du kan altid framelde dig med et enkelt klik.

Bloggen

Gør din virksomhed grønnere – 12 konkrete tips til at få en mere miljøbevidst virksomhed, samtidig med at du sparer penge.

Vil du gerne gøre din virksomhed grønnere, men føler ikke at du har pengene eller overskuet til at omstille din virksomhed. Så giver Startup Central dig nogle tips her.

Danmark bliver mere og mere grøn, der stilles flere og flere krav fra alle sider; regeringen, udlandet og ikke mindst kunderne. Derfor må virksomhederne også omstille sig for at møde disse krav, ellers kan det resultere i, at du mister kunder. Man skal drive en bæredygtig og miljøbevidst virksomhed. Det kommer ikke kun dit virksomhedsimage til gode, det gør også din virksomhed mere effektiv og profitabel. Det kan hurtigt blive uoverskueligt, hvis du vil implementere alle tiltag på en gang, gør det derfor i dit tempo. Så længe du er i gang, så er du på rette vej til at reducere din energiregning.

Medarbejdere spiller en stor rolle i at reducere energiforbruget og gør virksomheden mere grøn. Derfor er det vigtigt, at du involverer dine medarbejdere. På den måde kan de også komme med gode idéer til, hvordan virksomheden kan gøres grønnere. Man kan eventuel gøre det til en konkurrence, for at engagere dem endnu mere.

Følger du de nedenstående tips er du godt på vej til en bæredygtig og miljøbevidst virksomhed.

 1. Bevægelsessensor og sparepære
  Har du en fysisk forretning, kan du med fordel kigge på belysningen. Har du kundetoilet og opbevaringsrum kan du overveje at installere bevægelsessensor. På den måde kan du spare penge ved, at lyset ikke står tændt hele tiden, hvis der er en, som glemmer at slukke det. Hertil kan du med fordel skifte alle dine pærer i forretningen til sparepære eller LED.
   
 2. Sluk i stedet for standby og sæt timer på
  I stedet for at sætte alt udstyr på standby, så slut for det hver dag du går hjem. Her er der tale om printere, kaffemaskine produktionsmaskiner og lignende. Sæt eventuel timer på dette udstyr, således at det slukker af sig selv, hvis det ikke har været i brug længe. Derudover kan du opfordre dine medarbejdere til at slå slumretilstand til, så, hvis computeren ikke bliver brugt, går den i dvale, på den måde bruger den kun halvdelen af den strøm, som en tændt computer bruger. Dette er selvfølgelig kun i arbejdstiden, når det er fyraften, skal alle skærme slukkes helt.
   
 3. Videomøder
  Der er mange som kører landet tyndt for at komme til møder. Coronakrisen har slået fast, at dette ikke er nødvendigt, der er rigtig mange møder, som lige så godt kan afholdes digitalt. Alle de digitale løsninger er der og de bliver kun bedre. Hvis du tager et møde foran skærmen, vil du spare på energien og på pengepungen. Dette er en stor post du kan spare på. Her er der tale om benzin, tid, bil, bilforsikring, eventuel broafgift osv.
   
 4. Grøn transport
  Er der behov for at tage til et møde i den anden ende af landet, kan du med fordel gøre brug af offentlig transport eller delebiler i form af Go More. De tilbyder både, at man kan finde andre folk, som skal samme sted hen som dig, som man så kan køre med, det som hedder samkørsel. Man kan leje en bil og sætte den af hvor det behager én – biludlejning eller man kan lease en bil for en måned ad gangen. Opfordre dine medarbejdere til samkørsel eller at tage cyklen. Hvis din virksomhed er afhængig af biler, det kunne være kørende sælger, så kunne det være værd at overveje at investere i elbiler.
   
 5. Sæt krav til dine samarbejdspartnere
  Sæt krav til dine leverandører og producenter om en bæredygtig produktion. Du kan eventuel kigge ind i, om dit tilknyttet pensionsselskab satser bæredygtigt og har grønne investeringer.
   
 6. Skru ned for temperaturen
  Luft ud flere gange om dagen, i stedet for at have et vindue på klem hele dagen. Det vil give et bedre indeklima. Når der luftes ud, kan der med fordel slukkes for radiatorerne. Man kan med fordel sætte en timer på radiatorerne, således at de kun varmer i dagtimerne, når lokalerne er i brug.
   
 7. Spar på printerartikler og brug genbrugspapir
  Det mest optimale vil være er gå 100% over til det ”digitale kontor”, men det kan ske, at der er behov for at printe og dermed ikke er en løsning. Tænk altid over inden du trykker ”print”, om det er nødvendigt at printe, måske kan det godt klares digitalt. Du kan nemt og hurtigt skifte over til genbrugspapir, der er ikke den store forskel fra ”almindeligt” papir. Derudover kan du installere dine printerindstillinger til at have ”dobbeltsidet” som standard og altid uden farve. Så sparer du farve og papir.
   
 8. Kontorartikler
  Bestil kun det I har brug for. Mange bestiller i store mængder, men får ikke brug for det. Eller så når produktets holdbarhed at ophøre, eksempelvis konvolutter, som er selvklæbende, holder kun i en vis tid. Overvej at købe genopladelige batterier, batterier bruges til flere ting, end du tror i din virksomhed, tag for eksempel computermusen, som skal bruge to batterier.
   
 9. Genbrug frem for at smide ud
  I stedet for at smide maskiner ud så reparere dem, med mindre at det er gamle energislugende maskiner. Hvis der er et behov for at købe nyt, kan du med fordel kigge efter maskiner med energimærket A+++. Her kan du også tænke ind i produkter, som er genanvendelige frem for engang artikler. Eksempelvis håndklæder på toilettet frem for papirhåndklæder og glas frem for papkrus. Har du elektronisk udstyr, som skal smides ud, kan du give det til den lokale genbrugsplads, de vil eventuelt kunne finde nye ejere til udstyret.
   
 10. Vandforbruget
  Du kan reducere vandforbruget ved at have vandbesparende apparater, både på vandhaner og ved at have to skyl på toilettet.
   
 11. Menuen
  Hvis I har kantine i virksomheden eller virksomheden har en madordning. Kan det være fordelagtigt at kigge på hvad der bliver serveret. Her vil du kunne mindske energiforbruget. Blandt andet ved at servere mere grønt, mindre kød og lokale varer. Er der mad til overs kan disse spises dagen efter eller doneres, så madspildet reduceres.
   
 12. Sortere affald
  For mange kan det være irriterende at sortere, men når det først bliver til en vane og alle de forskellige sorteringsskraldespande er sat op under vasken, så er det lige til.
Del indlægget med venner og kollegaer

Blog ekspert

CEO og founder af Startup Central

Iværksætter med stort I. Jeg brænder for at hjælpe iværksættere fra idéfasen og godt i gang med deres virksomhed. Privat er jeg gift med Nanna og far til fire.

LinkedIn

EKSPERTENS BLOGINDLÆG

 Vækst din virksomhed
Anders Fogh
CEO og founder af Startup Central
Tags: Økonomi, Salg
Vækst er en essentiel ting for iværksættere, uanset branche og stadie. Alle virksomheder har brug for vækst, for at kunne overleve. Det er svært at sige hvad virksomheder skal gøre for at vækste, fordi det afhænger af den pågældende virksomhed. Men jeg giver dig, de bedste hacks jeg kender til at vækste din virksomhed. 
Anders Fogh
CEO og founder af Startup Central
Tags: Arbejdsliv & Tendenser
Vigtigheden af et godt netværk, må aldrig undervurderes. For alle iværksættere har brug for det. Med et godt netværk har du altid nogen du kan række ud til, og sparer med. Som iværksætter kan det være en stor fordel, at have andre ligesindet iværksættere i ens netværk.
Sådan bliver du en god leder
Anders Fogh
CEO og founder af Startup Central
Tags: Arbejdsliv & Tendenser
Den perfekte leder, er ikke lige sådan at definerer. Hvis du spørger medarbejderne har de også forskellige holdninger til, hvilke egenskaber en god leder skal have. Din rolle som leder, kan have stor betydning for din medarbejdere og ikke mindst din virksomhed. 
Det er tid til ferie
Anders Fogh
CEO og founder af Startup Central
Tags: Arbejdsliv & Tendenser
I en travl hverdag er det vigtigt at du giver dig selv muligheden og tiden til at kobbel 100% fra. Vi nærmer os en populær ferieuge, så måske er det nu du skal tage en uge ud af kalenderen og holde ferie.
Sådan får du en erhverskonto
Anders Fogh
CEO og founder af Startup Central
Tags: Arbejdsliv & Tendenser, Økonomi
En erhvervskonto er en virksomheds bankkonto, hvor alt økonomisk aktivitet kører over. Men det at få en erhvervskonto er ikke altid lige nemt for alle, og flere nyopstartet iværskættere og selvstændige får et nej fra deres bank.
FN's verdensmål
Anders Fogh
CEO og founder af Startup Central
Tags: Arbejdsliv & Tendenser, Kommunikation & Markedsføring
FN's 17 verdensmål er mål, som FN's 193 medlemslande har sat sammen. Det er en opfordring til at tage handling. Reducere udlighed, afskatte fattigdom osv.
Derfor skal du bruge SoMe i din markedsføring
Anders Fogh
CEO og founder af Startup Central
Tags: Arbejdsliv & Tendenser, Kommunikation, Kommunikation & Markedsføring
Sociale medier kan være guld værd for din virksomhed, hvis du bruger det korrekt vel at mærke. Sikre dig at din virksomhed er på den rette platform, ikke alle platforme virker for din virksomhed.
Derfor er dit netværk så vigtigt. Her finder du kompetencer og erfaringer du kan bruge i din arbejdsgang.
Anders Fogh
CEO og founder af Startup Central
Tags: Arbejdsliv & Tendenser, Tryghed
Netværk er en af de vigtigste ting du kan have og udvikle på hele livet. Som selvstændig er det specielt vigtigt, da man ikke kan det hele selv og derfor kan søge hjælp i ens netværk.
Vækst organisk på sociale medier - sådan går du.
Anders Fogh
CEO og founder af Startup Central
Tags: Kommunikation & Markedsføring
Der rigtig mange måder at vækste på gennem de sociale medier. Vælg de medier, hvor din målgruppe befinder sig og giv dig tid til at lave god markedsføring. I bloggen får du tips til dit content på Facebook og Instagram.
Sådan kommer du i gang med at sælge
Anders Fogh
CEO og founder af Startup Central
Tags: Arbejdsliv & Tendenser, Finansiering, Økonomi, Salg
Salg er uhyre vigtigt i iværksætteri. I denne blog får du nogle tips til, hvordan du kan sælge. Bloggen kommer blandt andet ind på tips til kold kanvas, marketing og steder, hvor du kan søge mere viden.
Skab et godt netværk til din iværksætteri
Anders Fogh
CEO og founder af Startup Central
Tags: Arbejdsliv & Tendenser, Kommunikation & Markedsføring
Som iværksætter er dit netværk meget vigtigt, det er her, du kan finde hjælp til dit iværksætteri og skabe nye uventede muligheder.
Tips til at få en erhvervskonto
Anders Fogh
CEO og founder af Startup Central
Tags: Arbejdsliv & Tendenser, Finansiering, Økonomi, Salg
Det er desværre rigtig svært at få erhvervskonto. I bloggen får du nogle tips til, hvad du kan gøre for nemmere at få fat i en erhvervskonto.
Hvorfor er virksomhedskultur vigtigt?
Anders Fogh
CEO og founder af Startup Central
Tags: Arbejdsliv & Tendenser, Kommunikation
Det er vigtigt at skabe en god virksomhedskultur, da det i det lange løb kan ses på bundlinjen. Din medarbejdere bliver loyale og går den ekstra mil. Og det bliver nemmere at rekruttere og få kunder.
Er du blevet hacket, få gode tips her.
Anders Fogh
CEO og founder af Startup Central
Tags: Arbejdsliv & Tendenser, Tryghed
Er du blevet hacket eller har du en fornemmelse af, at du bliver udsat for det? Så får du her noget tips til, hvad du kan gøre og hvordan du kan forebygge et angreb. Dette sker ikke kun for naboen.
Tips til din Instagram profil som selvstændig
Anders Fogh
CEO og founder af Startup Central
Tags: Kommunikation & Markedsføring

Instagram bruges af rigtig mange og er derfor også et oplagt sted at finde dine potentielle kunder. Der er forskellige ting, som du skal være opmærksom på, jeg har lavet en liste over dem her.

Derfor skal du bruge influencermarketing.
Anders Fogh
CEO og founder af Startup Central
Tags: Kommunikation & Markedsføring

Influencermarketing er kommet for at blive. Det er en god måde at nå sin målgruppe gennem en kilde, som målgruppen stoler på. Her får du nogle grunde til, hvorfor du skal bruge influencermarketing.

Sådan holder du gang i motivationen
Anders Fogh
CEO og founder af Startup Central
Tags: Arbejdsliv & Tendenser

Får du ofte en fed idé eller et mål du gerne vil opnå, men har svært ved at holde motivationen kørende? Selv de mest succesfulde mennesker i verden, kan have det svært med at bevare motivationen. Her får du nogle tips til, hvad du kan gøre for at bevare motivationen.

Remote work er kommet for at blive
Anders Fogh
CEO og founder af Startup Central
Tags: Arbejdsliv & Tendenser

Nye arbejdsgange er kommet til. Blandt andet har fleksibiliteten i, at medarbejdere selv kan bestemme om de vil arbejde hjemme eller komme ind på kontoret vist sig at være en positiv løsning for mange.

Gode råd til at have styr på sin tid
Anders Fogh
CEO og founder af Startup Central
Tags: Arbejdsliv & Tendenser

Tid er det vigtigste vi har. Det handler derfor om at bruge den fornuftigt. Her får du nogle gode råd.

Anders Fogh
CEO og founder af Startup Central
Tags: Kommunikation & Markedsføring

Er det tid til at lave din egen podcast? Her får du en liste over ting, du skal overveje.

Typiske udfordringer selvstændige oplever
Anders Fogh
CEO og founder af Startup Central
Tags: Arbejdsliv & Tendenser

Som selvstændig oplever man mange udfordringer både før man starter og undervejs. De typiske udfordringer er økonomien, netværk og privatliv. Kan du nikke genkendende til disse?

FN's 17 verdensmål og iværksætteri
Anders Fogh
CEO og founder af Startup Central
Tags: Arbejdsliv & Tendenser, Kommunikation & Markedsføring

Overvejer du at arbejde med et eller flere af de 17 verdensmål? Det er uhyre vigtigt. Bare et lille fokus på dem, gør en kæmpe forskel.

Anders Fogh
CEO og founder af Startup Central
Tags: Kommunikation, Kommunikation & Markedsføring

Du skal ikke undervurdere dine tekster. De afspejler din virksomhed og skal derfor sidde lige i skabet. At skrive en god tekst tager længere tid end du tror.

Anders Fogh
CEO og founder af Startup Central
Tags: Arbejdsliv & Tendenser

Der er flere forskellige måder, du kan gå til dit selvstændige virke på. Ikke én af måderne er mere rigtig end den anden, det er dig som bestemmer. Du skal gøre det på den måde, som gør dig glad.

Anders Fogh
CEO og founder af Startup Central
Tags: Arbejdsliv & Tendenser

Et break fra din travle hverdag er vigtig for, at du kan arbejde optimalt med dit iværksætteri. Sørg for at få nogle breaks ind i din hverdag, her er nogle tips til hvordan.

Anders Fogh
CEO og founder af Startup Central
Tags: Arbejdsliv & Tendenser, Kommunikation & Markedsføring, Salg

Netværk er noget at det vigtigste, specielt i en arbejdsrelation. Et godt netværk kan åbne op for nye muligheder, kunder, osv.

Anders Fogh
CEO og founder af Startup Central
Tags: Kommunikation & Markedsføring

Skriv tekster som er målrettet din målgruppe. Skriv tekster som rangerer godt på søgemaskiner. Her får du et par tips til hvordan.

Anders Fogh
CEO og founder af Startup Central
Tags: Kommunikation & Markedsføring

Skal din virksomhed i gang med at lave PR, så får du et par do's & don'ts her.

Anders Fogh
CEO og founder af Startup Central
Tags: Kommunikation & Markedsføring

Din virksomhed skal arbejde med PR fordi, det vil skabe troværdighed for din virksomhed, samtidighed at du vil få mulighed for at være mere synlig for en masse mennesker.

Anders Fogh
CEO og founder af Startup Central
Tags: Administration, Tryghed

Hackerne bliver mere og mere kreative det skal du også. Her får du et par gode råd til, hvordan du kan optimere din sikkerhed og muligvis undgå et cyberangreb.

Anders Fogh
CEO og founder af Startup Central
Tags: Arbejdsliv & Tendenser, Kommunikation & Markedsføring

Tiderne har ændret sig, vi bliver nødt til at omstille os, for at kunne overleve, når en ny pandemi rammer os og vi går i lockdown. Derfor skal du digitalisere din virksomhed.

Anders Fogh
CEO og founder af Startup Central
Tags: Arbejdsliv & Tendenser

Sommerferien nærmer sig og du skal slappe af, så du kan samle kræfter. Men som iværksætter er det svært helt at trække stikket, derfor har Startup Central lavet en blog om forskellige ting, du kan læse og lytte til imens du er på ferie. Dette er uden at din familie og venner synes du er kedelig og ikke nærværende.

Anders Fogh
CEO og founder af Startup Central
Tags: Arbejdsliv & Tendenser, Kommunikation & Markedsføring

Startup Central skriver denne blog for at overbevise dig om, at du skal udleve din iværksætterdrøm. Det er ikke ubetaleligt at starte sit eget. Og det behøver heller ikke blive dyre jo mere etableret din virksomhed bliver.

Anders Fogh
CEO og founder af Startup Central
Tags: Arbejdsliv & Tendenser

Startup Central beskriver her nogle af fordelene ved at være iværksætter og selvstændig. Når du har læst blogindlægget, er der ingen tvivl om, at du vil udleve din iværksætterdrøm.

Startup Central springer ud som webinarkanal
Anders Fogh
CEO og founder af Startup Central
Tags: Arbejdsliv & Tendenser, IT, Jura, Kommunikation, Kommunikation & Markedsføring, Salg

Startup Central springer ud som webinarkanal, vi afholder webinarer om alt inden for iværksætteri.

Nu kan du sidde hjemme i sofaen imens du bliver klogere på iværksætteri.

Anders Fogh
CEO og founder af Startup Central
Tags: Finansiering

Den 28. januar forlængede regeringen nedlukningen af Danmark, og dagen efter blev endnu en statsfinansieret lånepakke rulle ud for landets virksomheder og iværksættere – men det er den forkerte vej at gå. Vi har ikke brug for lån – vi har brug for at holde åbent!

viden om kapital anders fogh startup central
Anders Fogh
CEO og founder af Startup Central
Tags: Administration, Økonomi

Alt for længe har regeringen kørt ’jeg ved bedst’-stilen og kun taget store organisationer som Dansk Erhverv, SMV Danmark mfl. med på råd. Men hvorfor ikke tale med os, den lille iværksætter og de små virksomheder på gulvet?

Anders Fogh Startup Central
Anders Fogh
CEO og founder af Startup Central
Tags: Arbejdsliv & Tendenser, Tryghed

På 3 år lærer man noget, men man fejler dælme også. Så jeg vil lige dele med dig de råd som jeg mener alle skal præsenteres for ASAP.

Anders Fogh Startup Central
Anders Fogh
CEO og founder af Startup Central
Tags: Arbejdsliv & Tendenser

Du kan ikke gøre alt, du skal ikke gøre alt, og du SKAL bede om hjælp!

Du er sikkert blevet fortalt dette som ung fra dine forældre, eller en rigtig jyde som mig: ”Hver krone sparet, er en krone tjent!” - nogle gange giver det mening, men det er også en omgang HØ!

Anders Fogh
CEO og founder af Startup Central
Tags: Arbejdsliv & Tendenser, IT, Kommunikation & Markedsføring, Økonomi, Tryghed

Coronakrisen har sat de fleste iværksættere og selvstændige tilbage til udgangspunket. I dette indlæg kommer jeg med mine bud på, hvordan du kan vende krisen til din og din virksomheds fordel. 

Kold Kanvas Anders Fogh Startup Central
Anders Fogh
CEO og founder af Startup Central
Tags: Salg

Overvejer du, om kold kanvas er noget, du skal begynde at bruge i din virksomhed? Da Poul Reichardt sang ”du går ind i alle hjerter med træsko på”, så var det næppe telefonsælgere, han havde i tankerne. Men ikke desto mindre er det faktisk lige netop dén effekt, du håber på at have hos modtageren

Ram din mål gruppe på de sociale medier Anders Fogh Startup Central
Anders Fogh
CEO og founder af Startup Central
Tags: Kommunikation & Markedsføring, Salg

Man kan få meget ud af at ramme sin målgruppe på de sociale medier - får du ram på din?

Anders Fogh
CEO og founder af Startup Central
Tags:

Husker du at spørge erfarne coaches og mentorer fra erhvervslivet om hjælp, når du er kørt fast i et problem? 

CEO og founder af Startup Central

Iværksætter med stort I. Jeg brænder for at hjælpe iværksættere fra idéfasen og godt i gang med deres virksomhed. Privat er jeg gift med Nanna og far til fire.

LinkedIn


I ET STOLT SAMARBEJDE MED:

Endnu ikke bruger på IVÆKST? Opret dig her