Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu.
Du kan altid framelde dig med et enkelt klik.
Gratis viden, kurser og webinarer inden for online markedsføring og drift af små virksomheder

Bloggen

Omlæg din virksomhed – bliv mere digital

Corona tiden har vist os, at vi er nødt til at forberede os. Der er ingen, som kan forudse den næste krisen, vi havde ikke en gang regnet med, at denne krise blev så stor som den gjorde, da vi først hørte om den langt væk fra Danmark.

Danmark har været i lockdown og måske kommer der en pandemi i fremtiden, som forårsager at vi bliver nødt til at igangsætte endnu en lockdown.

Virksomhederne skal forberede sig på dette. Og det gør de bedst, ved at blive mere digitale. Heldigvis er dette også muligt, da vi lever i en digitaliseret verden. Der er lige så mange, som køber deres varer online, som der er folk der køber i den fysiske butik.

Jeg kommer med et par bud på, hvad du kan gøre for at digitalisere din virksomhed endnu mere.
 

Lav en webshop/hjemmeside til din virksomhed

Hvis din virksomhed ikke allerede har en hjemmeside eller webshop, så skal den have det nu. Det gælder også hvis vi aldrig får en stor lockdown krise igen. Som nævnt er vi så digitaliseret efterhånden, at de fleste vil have en forventning til, at de kan finde dig på nettet. Hvis ikke de kan finde dig på en hjemmeside, så skal du i det mindste have et par meget informative og aktive sociale medie profiler.

En hjemmeside og webshop vil gøre, at din virksomhed ikke behøver at lukke, selvom vi får en ny lockdown, dine kunder har stadig mulighed for at få fat i dine produkter og din service.
 

Brug online liveauktioner

Selvom folk er blevet mere og mere vant til at shoppe på nettet, så savner de stadig den personlige kontakt og det at kunne vende og dreje produktet. Det giver en online liveauktion mulighed for. Kunden kan sidde hjemme i sofaen og hygge sig, der er ingen grund til at tage nattøjet af eller at køre ud i den myldrende trafik, det hele foregår på nettet.

Med en liveauktion kan du svare på spørgsmål fra kunden og vise produktet rigtig frem, det er næsten som at være der selv. Det vil give din kunde en personlig oplevelse og måske vil du sælge endnu mere, end du gør i din butik. Da i en butik har du ikke altid mulighed for at tale med kunden, de vil oftest ikke forstyrres, men bare kigge selv. I en online liveauktion er kunden afhængig af, at du viser dem rundt og fortæller, her kommer dine sælgerekspertise virkelig til udtryk.

Du kan med fordel læse denne blog: Liveauktioner og live shopping – fremtidens salgskanal, den vil fortælle dig om, hvordan du kan strukturere dine liveauktioner.
 

Sociale medier

Vær aktiv på dine sociale medier. Det synes du måske, at du er allerede, men du kan sikkert være det endnu mere. Måske synes du ikke, at det er det værd, for det genererer ikke salg nok, men du skal tænke på det som en langsigtet strategi.

Når jeg skriver aktiv, er det ikke nok blot at lave et post hver anden dag og svare på de henvendelser der kommer ind. Du skal gå all in og det tager tid og en masse kreativitet. Du skal lave endnu flere kreative posts og stories og ikke kun content som sælger dig. 2/3 skal være content, som giver noget til kunden, eksempelvis tips og tricks. Derudover skal du være aktiv i grupper, der er uden tvivl en gruppe, som dine kunder bruger til at skaffe sig viden fra, denne skal du være aktiv i. Du skal altid svare dem, som på den ene eller anden måde kontakter dig, det lyder måske oplagt, men det er en vigtig information at få med.

Alt dette arbejde resulterer i, at folk lærer dig at kende, først og fremmest finder de ud af at du eksisterer, herefter finder de ud af, hvad du sælger og hvad du står for. Jo mere vellidt du er, jo mere tilbøjelig er kunden til at købe hos dig. Vær nærværende og skab en personlig relation, dine kunder vil komme flyvende.
 

Hvis du mere specifikt har en restaurant, kan du overveje om du skal tilbyde take-away. Har du en frisørsalon, kan du overveje at køre ud til folk eller lave online klippekurser.
 

Der er 100% en masse andre måder du kan blive mere digital på og undgå et slag i omsætningen, hvis det skulle ske, at en ny krise ramte os. Du har helt sikker også selv afprøvet et par stykker af dem i denne krise.

 

Del indlægget med venner og kollegaer

Blog ekspert

EKSPERTENS BLOGINDLÆG

Anders Fogh
CEO og founder af Startup Central
Tags: Kommunikation & Markedsføring

Skal din virksomhed i gang med at lave PR, så får du et par do's & don'ts her.

Anders Fogh
CEO og founder af Startup Central
Tags: Kommunikation & Markedsføring

Din virksomhed skal arbejde med PR fordi, det vil skabe troværdighed for din virksomhed, samtidighed at du vil få mulighed for at være mere synlig for en masse mennesker.

Anders Fogh
CEO og founder af Startup Central
Tags: Arbejdsliv & Tendenser

Sommerferien nærmer sig og du skal slappe af, så du kan samle kræfter. Men som iværksætter er det svært helt at trække stikket, derfor har Startup Central lavet en blog om forskellige ting, du kan læse og lytte til imens du er på ferie. Dette er uden at din familie og venner synes du er kedelig og ikke nærværende.

Anders Fogh
CEO og founder af Startup Central
Tags: Administration, Arbejdsliv & Tendenser, Finansiering

Der er et større og større krav fra alle sider om, at virksomheder skal blive mere miljøbevidste og bæredygtige. Derfor giver Startup Central nogle tips til, hvordan du kan omstille din virksomhed. Flere af tiltagene behøver nemlig ikke at være dyre.

Anders Fogh
CEO og founder af Startup Central
Tags: Arbejdsliv & Tendenser, Kommunikation & Markedsføring

Startup Central skriver denne blog for at overbevise dig om, at du skal udleve din iværksætterdrøm. Det er ikke ubetaleligt at starte sit eget. Og det behøver heller ikke blive dyre jo mere etableret din virksomhed bliver.

Anders Fogh
CEO og founder af Startup Central
Tags: Arbejdsliv & Tendenser

Startup Central beskriver her nogle af fordelene ved at være iværksætter og selvstændig. Når du har læst blogindlægget, er der ingen tvivl om, at du vil udleve din iværksætterdrøm.

Startup Central springer ud som webinarkanal
Anders Fogh
CEO og founder af Startup Central
Tags: Arbejdsliv & Tendenser, IT, Jura, Kommunikation, Kommunikation & Markedsføring, Salg

Startup Central springer ud som webinarkanal, vi afholder webinarer om alt inden for iværksætteri.

Nu kan du sidde hjemme i sofaen imens du bliver klogere på iværksætteri.

Anders Fogh
CEO og founder af Startup Central
Tags: Finansiering

Den 28. januar forlængede regeringen nedlukningen af Danmark, og dagen efter blev endnu en statsfinansieret lånepakke rulle ud for landets virksomheder og iværksættere – men det er den forkerte vej at gå. Vi har ikke brug for lån – vi har brug for at holde åbent!

viden om kapital anders fogh startup central
Anders Fogh
CEO og founder af Startup Central
Tags: Administration, Økonomi

Alt for længe har regeringen kørt ’jeg ved bedst’-stilen og kun taget store organisationer som Dansk Erhverv, SMV Danmark mfl. med på råd. Men hvorfor ikke tale med os, den lille iværksætter og de små virksomheder på gulvet?

Anders Fogh Startup Central
Anders Fogh
CEO og founder af Startup Central
Tags: Arbejdsliv & Tendenser, Tryghed

På 3 år lærer man noget, men man fejler dælme også. Så jeg vil lige dele med dig de råd som jeg mener alle skal præsenteres for ASAP.

Anders Fogh Startup Central
Anders Fogh
CEO og founder af Startup Central
Tags: Arbejdsliv & Tendenser

Du kan ikke gøre alt, du skal ikke gøre alt, og du SKAL bede om hjælp!

Du er sikkert blevet fortalt dette som ung fra dine forældre, eller en rigtig jyde som mig: ”Hver krone sparet, er en krone tjent!” - nogle gange giver det mening, men det er også en omgang HØ!

Anders Fogh
CEO og founder af Startup Central
Tags: Arbejdsliv & Tendenser, IT, Kommunikation & Markedsføring, Økonomi, Tryghed

Coronakrisen har sat de fleste iværksættere og selvstændige tilbage til udgangspunket. I dette indlæg kommer jeg med mine bud på, hvordan du kan vende krisen til din og din virksomheds fordel. 

Kold Kanvas Anders Fogh Startup Central
Anders Fogh
CEO og founder af Startup Central
Tags: Salg

Overvejer du, om kold kanvas er noget, du skal begynde at bruge i din virksomhed? Da Poul Reichardt sang ”du går ind i alle hjerter med træsko på”, så var det næppe telefonsælgere, han havde i tankerne. Men ikke desto mindre er det faktisk lige netop dén effekt, du håber på at have hos modtageren

Ram din mål gruppe på de sociale medier Anders Fogh Startup Central
Anders Fogh
CEO og founder af Startup Central
Tags: Kommunikation & Markedsføring, Salg

Man kan få meget ud af at ramme sin målgruppe på de sociale medier - får du ram på din?

Anders Fogh
CEO og founder af Startup Central
Tags:

Husker du at spørge erfarne coaches og mentorer fra erhvervslivet om hjælp, når du er kørt fast i et problem? 


I ET STOLT SAMARBEJDE MED

Endnu ikke bruger på IVÆKST? Opret dig her