Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu.
Du kan altid framelde dig med et enkelt klik.
Gratis viden, kurser og webinarer inden for online markedsføring og drift af små virksomheder

Bloggen

Der skal fokus på iværksætternes mentale helbred

Iværksætteri er en hård rejse, og kan til tider være meget ensom. Der er ofte meget modstand og det er langt fra alle der kender til iværksætterverdenen. Det kan derfor være en svær mental opgave at stå overfor.

Som iværksætter kører vi i et utrolig højt tempo, og vi er ofte udsat for et pres, som ikke alle kender til. Vi har fx ikke de samme vilkår som lønmodtagere. Jeg har derfor desværre erfaret, at der ikke bliver kigget på den risiko, som selvstændige og iværksættere tager, når de skifter fra lønmodtagerjobbet, hvor staten har et net under dem. Der er altid et eller andet der holder hånden under dig, når du er lønmodtager. Men som iværksætter eller selvstændig, står vi i en situation, hvor, hvis det hele går skidt, som vi har set her i Coronakrisen, bliver du nødt til at lukke virksomheden og dit livsværk ned, for at få den nødvendige hjælp. Det er jo hul i hovedet, at man bliver nødt til at lukke sin virksomhed, for en midlertidig situation. Vi er nødt til forstå, at iværksætteri er en unik situation at være i, for at sikre, at vores mentale helbred også er i orden.

Når man er iværksætter, er det ofte ”all or nothing”, og derfor er vi mere disponible for depression og stress, når vi står over for kriser, som finanskrisen og Coronakrisen. Vi har ingen idé om, om vores virksomheder bliver succesfulde, eller om vi ender på røven og går konkurs. Jeg siger ikke, at vi skal væk fra de forhold, men det er vigtigt, at vi gør noget for at styrke de selvstændige, så de står stærkere, og kan håndtere eventuelle situationer, som de ender i.

Men i sidste ende handler det om, at vi tager ansvar for vores eget liv og sørge for et sundt mindset og en sund krop. Men det kan være svært, fordi forretningen er hele vores liv. Vi skal svare på mails, vi skal være der for kunderne, vi skal være der for alting, også selvom man bliver presset fra alle vinkler. Som alle de kloge hoveder siger, er det vigtigt at koble fra og træde lidt væk fra den travle hverdag. Vi skal undgå at presse os selv til niveauer vi ikke kan klare, men det er en balancegang. For som iværksætter er det vigtigt at man stadig er til stede og at virksomheden og en selv ikke mister styrke og momentum.

Jeg tror, at når vi kobler fra, skal det matche ens eget energiniveau. For mig er mental velvære at være ”top of mind”. Jeg sørger for at komme ud og væk, men jeg svare stadig på mails, tager imod opkald, og laver nogle instagram-lives hist og her. Jeg gør det ikke fordi de er nødvendigt, men fordi jeg ikke kan lade være. Det er det gear jeg altid har haft, og hvis jeg havde været lønmodtager, havde jeg stadig haft det gear.

Det vigtigste er, at du mærker efter og gør det der er rigtig for dig!

Danmarks iværksætterminister

Anders Fogh

Del indlægget med venner og kollegaer

Blog ekspert

CEO og founder af Startup Central

Iværksætter med stort I. Jeg brænder for at hjælpe iværksættere fra idéfasen og godt i gang med deres virksomhed. Privat er jeg gift med Nanna og far til fire.

LinkedIn

EKSPERTENS BLOGINDLÆG

Anders Fogh
CEO og founder af Startup Central
Tags: Arbejdsliv & Tendenser, IT, Kommunikation & Markedsføring, Økonomi, Tryghed

Coronakrisen har sat de fleste iværksættere og selvstændige tilbage til udgangspunket. I dette indlæg kommer jeg med mine bud på, hvordan du kan vende krisen til din og din virksomheds fordel. 

Kold Kanvas Anders Fogh Startup Central
Anders Fogh
CEO og founder af Startup Central
Tags: Salg

Overvejer du, om kold kanvas er noget, du skal begynde at bruge i din virksomhed? Da Poul Reichardt sang ”du går ind i alle hjerter med træsko på”, så var det næppe telefonsælgere, han havde i tankerne. Men ikke desto mindre er det faktisk lige netop dén effekt, du håber på at have hos modtageren

Ram din mål gruppe på de sociale medier Anders Fogh Startup Central
Anders Fogh
CEO og founder af Startup Central
Tags: Kommunikation & Markedsføring, Salg

Man kan få meget ud af at ramme sin målgruppe på de sociale medier - får du ram på din?

Anders Fogh
CEO og founder af Startup Central
Tags:

Husker du at spørge erfarne coaches og mentorer fra erhvervslivet om hjælp, når du er kørt fast i et problem? 

CEO og founder af Startup Central

Iværksætter med stort I. Jeg brænder for at hjælpe iværksættere fra idéfasen og godt i gang med deres virksomhed. Privat er jeg gift med Nanna og far til fire.

LinkedIn


I ET STOLT SAMARBEJDE MED

Endnu ikke bruger på IVÆKST? Opret dig her