Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu.
Du kan altid framelde dig med et enkelt klik.
Gratis viden, kurser og webinarer inden for online markedsføring og drift af små virksomheder

Bloggen

Sådan kobler du af imens du er effektiv

Sommerferien står for døren og det er tid til at koble lidt af. Ferien er måske allerede planlagt med familien, men nu skal der tænkes ind i, hvordan du kan tage et par ugers fri fra dit startup med god samvittighed.

Jeg vil give dig et par tips der gør at din dårlige samvittighed holdes på afstand. I denne blog vil du blandt andet kunne finde tips til, hvordan du holder dig opdateret på områder inden for iværksætteri, hvor du finder inspiration til nye idéer og hvad du kan gøre for at alt glider gnidningsfrit, imens du er på ferie. Og alt dette kan du gøre, uden at din familie og venner falder mistanke om, at du laver noget arbejdsmæssigt.

 

Gør din virksomhed klar til, at du kan tage på ferie

Der er meget at se til i et startup, men hvis du gerne vil holde lidt fri og det skal du, for at samle kræfter, så vil der i perioden op til din ferie måske være en lille smule mere arbejde end normalt. Men bare rolig du kan tage det hele løbende over de næste par uger inden sommerferien for alvor starter.

 

Kreatørstudie

Du kan planlægge alle dine posts omkring en måned frem, dette gælder både på Facebook og på Instagram. Du benytter dig blot af Facebooks offentlige værktøj; Kreatørstudie. Du finder værktøjet under ”Administrer side” og ved at trykke på ”Værktøjer til offentliggørelse” derefter trykker du ”Kreatørstudie”, og så kan du komme i gang med at uploade billeder/videoer samt tilføjer tekst.

Når du har gjort dette, skal du ikke tænke på at være synlig hele sommeren, postene er planlagt til det angivet tidspunkt. Det eneste du ikke kan planlægge, er alle de kommentarer, som kommer ind på dem. Her vil jeg foreslå, at du om aften eller om morgen får kigget Facebook og Instagram igennem og får svaret på de mange, som vil have kontakt til dig eller din virksomhed. Det er vigtigt, at du forbliver aktiv på de sociale medier, det skaber et godt image - at du er synlig med personlige svar til hver enkel person, der kommenterer og skriver.

 

Gæste blogs

Hvis du skriver gæsteblogs til andre hjemmesider, så sørg for, at de er skrevet i forvejen, så du kun skal sende dem til den rette person eller blot skal uploade dem til den pågældende side. Det vil kun tage få minutter at få den offentliggjort. Og derved kun være få minutter, som du tager ud af din ferie. Du skal ikke en gang tænke særlig meget for at gøre det, alt den tænkning har du haft uger forinden, da du skrev bloggen.

 

Andet

Der er helt sikker mange andre ting, som du kan forberede inden du går på ferie. Forbered alt det du kan, for at du ikke tænker på det imens du er på ferie, ellers vil du ikke kunne koble 100% af, der vil hele tiden være noget i baghovedet, som du lige skal og dermed en dårlig samvittighed.

Hvis du ikke gør en masse klar inden ferien, vil du højst sandsynlig have en masse arbejde efter, og så vil det bare være en endnu hårdere start efter ferien.

 

Imens du ligger på stranden eller kører bilen

Når du kører til din feriedestination eller ligger på stranden, er der masser af muligheder for at være effektiv og holde dig opdateret på de mange nye tiltag på de forskellige iværksætterområder eller at få nye idéer. Jeg foreslår, at du har noget med at skrive på, så du altid kan få dine tanker ned på papir. Vi kender alle til det, at vi får en god idé og så når vi kommer hjem, så har vi glemt den.

 

Du kan læse nogle gode iværksætterbøger:

Når du ligger på stranden kan du blive opdateret på det nyeste inden for eksempelvis ledelse, salg eller strategi. Alle andre på stranden ligger også og læser i et eller andet form for medie, så det vil din familie og venner ikke opfatte som arbejde.

Jeg kan anbefale, at du læser disse bøger:

 • Richard Branson - Drop business as usual
 • Morten Strunge - En iværksætterberetning om at satse alt, tabe alt, udfordre de store og vinde til sidst
 • Phil Knight - Shoe dog
 • Ben Horowitz - The hard thing about hard things
 • Gary Vaynerchuk - Crush It
 • Jesper Buch – Kick-ass
 • Martin Thorborg – Fra led til leder
 • Mads Faurholt og Lars Tvede - Iværksætter

Du vil uden tvivl kunne finde en masse god inspiration og måske kunne spejle dig i nogle af de udfordringer, der skildres i bøgerne.

 

Du kan lytte til nogle gode lydbøger:

På samme måde som ved bøgerne, så kan du lytte til disse lydbøger, imens du ligger på stranden. Derudover kan du også lytte til disse imens du kører bil.

 • Curtis Jackson - Hustle Harder, Hustle Smarter
 • Thomas Piketty - Capital and Ideology
 • Stephen R. Covey - The habits of highly effective people
 • Mikkel Holm Sørensen & Simon Bentholm - Data
 • Robert Kiyosaki & Sharon Lechter - Rich dad poor dad
 • Paul J. Stanley - 80/20 Principle
 • Walter Isaacson - Steve Jobs

 

Du kan læse nogle informative blogs:

Bliv opdateret på det nyeste inden for iværksætteri, eksempelvis marketing. I disse blogs finder du relevant iværksætterviden, som vil åbne op for nye tiltag du kan implementere i din virksomhed.

 • Startup Central blog
 • Ivækst
 • Moxii

 

Du kan lytte til nogle inspirerende podcasts:

De nedenstående podcasts fortæller dig om alt inden for iværksætteri på en sjov og spændende måde.

 • De 6 hatte - Anders Kanberg
 • Iværksætterhistorier - Esben Brandenborg
 • The pitch - Josh Mussio
 • Rollemodellerne - Bjørn Vestergaard
 • Startup Noise

 

I sofaen

Når du er kommet hjem efter en hektisk dag, børnene er lagt i seng og nu skal du sidde i sofaen og se en god film, men hvad skal det lige være for en? Der er så mange at vælge imellem. Jeg foreslår de tre nedenstående, da de har en iværksættervinkel samtidig med, at de er super gode.

 

Du kan se iværksætterfilm:

Alle tre er rigtig gode film, som jeg ser flere gange om året. Nedenfor er film, som fortæller historien om Facebook, Michael Jordan og McDonald’s. Det er interessante film og serie, som din partner også vil nyde at se.

 • The Founder
 • The Last Dance
 • The Social Network
Del indlægget med venner og kollegaer

Blog ekspert

CEO og founder af Startup Central

Iværksætter med stort I. Jeg brænder for at hjælpe iværksættere fra idéfasen og godt i gang med deres virksomhed. Privat er jeg gift med Nanna og far til fire.

LinkedIn

EKSPERTENS BLOGINDLÆG

Anders Fogh
CEO og founder af Startup Central
Tags: Arbejdsliv & Tendenser

Et break fra din travle hverdag er vigtig for, at du kan arbejde optimalt med dit iværksætteri. Sørg for at få nogle breaks ind i din hverdag, her er nogle tips til hvordan.

Anders Fogh
CEO og founder af Startup Central
Tags: Arbejdsliv & Tendenser, Kommunikation & Markedsføring, Salg

Netværk er noget at det vigtigste, specielt i en arbejdsrelation. Et godt netværk kan åbne op for nye muligheder, kunder, osv.

Anders Fogh
CEO og founder af Startup Central
Tags: Kommunikation & Markedsføring

Skriv tekster som er målrettet din målgruppe. Skriv tekster som rangerer godt på søgemaskiner. Her får du et par tips til hvordan.

Anders Fogh
CEO og founder af Startup Central
Tags: Kommunikation & Markedsføring

Skal din virksomhed i gang med at lave PR, så får du et par do's & don'ts her.

Anders Fogh
CEO og founder af Startup Central
Tags: Kommunikation & Markedsføring

Din virksomhed skal arbejde med PR fordi, det vil skabe troværdighed for din virksomhed, samtidighed at du vil få mulighed for at være mere synlig for en masse mennesker.

Anders Fogh
CEO og founder af Startup Central
Tags: Administration, Tryghed

Hackerne bliver mere og mere kreative det skal du også. Her får du et par gode råd til, hvordan du kan optimere din sikkerhed og muligvis undgå et cyberangreb.

Anders Fogh
CEO og founder af Startup Central
Tags: Arbejdsliv & Tendenser, Kommunikation & Markedsføring

Tiderne har ændret sig, vi bliver nødt til at omstille os, for at kunne overleve, når en ny pandemi rammer os og vi går i lockdown. Derfor skal du digitalisere din virksomhed.

Anders Fogh
CEO og founder af Startup Central
Tags: Administration, Arbejdsliv & Tendenser, Finansiering

Der er et større og større krav fra alle sider om, at virksomheder skal blive mere miljøbevidste og bæredygtige. Derfor giver Startup Central nogle tips til, hvordan du kan omstille din virksomhed. Flere af tiltagene behøver nemlig ikke at være dyre.

Anders Fogh
CEO og founder af Startup Central
Tags: Arbejdsliv & Tendenser, Kommunikation & Markedsføring

Startup Central skriver denne blog for at overbevise dig om, at du skal udleve din iværksætterdrøm. Det er ikke ubetaleligt at starte sit eget. Og det behøver heller ikke blive dyre jo mere etableret din virksomhed bliver.

Anders Fogh
CEO og founder af Startup Central
Tags: Arbejdsliv & Tendenser

Startup Central beskriver her nogle af fordelene ved at være iværksætter og selvstændig. Når du har læst blogindlægget, er der ingen tvivl om, at du vil udleve din iværksætterdrøm.

Startup Central springer ud som webinarkanal
Anders Fogh
CEO og founder af Startup Central
Tags: Arbejdsliv & Tendenser, IT, Jura, Kommunikation, Kommunikation & Markedsføring, Salg

Startup Central springer ud som webinarkanal, vi afholder webinarer om alt inden for iværksætteri.

Nu kan du sidde hjemme i sofaen imens du bliver klogere på iværksætteri.

Anders Fogh
CEO og founder af Startup Central
Tags: Finansiering

Den 28. januar forlængede regeringen nedlukningen af Danmark, og dagen efter blev endnu en statsfinansieret lånepakke rulle ud for landets virksomheder og iværksættere – men det er den forkerte vej at gå. Vi har ikke brug for lån – vi har brug for at holde åbent!

viden om kapital anders fogh startup central
Anders Fogh
CEO og founder af Startup Central
Tags: Administration, Økonomi

Alt for længe har regeringen kørt ’jeg ved bedst’-stilen og kun taget store organisationer som Dansk Erhverv, SMV Danmark mfl. med på råd. Men hvorfor ikke tale med os, den lille iværksætter og de små virksomheder på gulvet?

Anders Fogh Startup Central
Anders Fogh
CEO og founder af Startup Central
Tags: Arbejdsliv & Tendenser, Tryghed

På 3 år lærer man noget, men man fejler dælme også. Så jeg vil lige dele med dig de råd som jeg mener alle skal præsenteres for ASAP.

Anders Fogh Startup Central
Anders Fogh
CEO og founder af Startup Central
Tags: Arbejdsliv & Tendenser

Du kan ikke gøre alt, du skal ikke gøre alt, og du SKAL bede om hjælp!

Du er sikkert blevet fortalt dette som ung fra dine forældre, eller en rigtig jyde som mig: ”Hver krone sparet, er en krone tjent!” - nogle gange giver det mening, men det er også en omgang HØ!

Anders Fogh
CEO og founder af Startup Central
Tags: Arbejdsliv & Tendenser, IT, Kommunikation & Markedsføring, Økonomi, Tryghed

Coronakrisen har sat de fleste iværksættere og selvstændige tilbage til udgangspunket. I dette indlæg kommer jeg med mine bud på, hvordan du kan vende krisen til din og din virksomheds fordel. 

Kold Kanvas Anders Fogh Startup Central
Anders Fogh
CEO og founder af Startup Central
Tags: Salg

Overvejer du, om kold kanvas er noget, du skal begynde at bruge i din virksomhed? Da Poul Reichardt sang ”du går ind i alle hjerter med træsko på”, så var det næppe telefonsælgere, han havde i tankerne. Men ikke desto mindre er det faktisk lige netop dén effekt, du håber på at have hos modtageren

Ram din mål gruppe på de sociale medier Anders Fogh Startup Central
Anders Fogh
CEO og founder af Startup Central
Tags: Kommunikation & Markedsføring, Salg

Man kan få meget ud af at ramme sin målgruppe på de sociale medier - får du ram på din?

Anders Fogh
CEO og founder af Startup Central
Tags:

Husker du at spørge erfarne coaches og mentorer fra erhvervslivet om hjælp, når du er kørt fast i et problem? 

CEO og founder af Startup Central

Iværksætter med stort I. Jeg brænder for at hjælpe iværksættere fra idéfasen og godt i gang med deres virksomhed. Privat er jeg gift med Nanna og far til fire.

LinkedIn


I ET STOLT SAMARBEJDE MED

Endnu ikke bruger på IVÆKST? Opret dig her