Et brand skal kunne mærkes, høres og ikke mindst ses. Men aldrig før har brands måtte kæmpe om forbrugernes opmærksomhed som nu. Og når det kommer til, hvilke formater der ikke tilegner sig opmærksomhed, så er det i høj grad teksttunge formater.
En undersøgelse fra HubSpot viser således, at kun 18 procent af forbrugerne vil læse blogs, og 17 procent vil downloade e-bøger. Til gengæld svarer hele 54 procent, at de gerne vil se video indhold fra brands.
En anden undersøgelse fra Vidyard konkluderer tilmed, at brugen af video til salg og kommunikation er steget med 93 procent siden 2019.
Konklusionen er altså tydelig. Video marketing er kommet for at blive, og det kan hjælpe dig med at tiltrække forbrugernes opmærksomhed. Men hvordan kan du mestre video marketing, og skabe øget engagement og resultater? Det kan du læse mere om her, hvor du får best practices for video produktion til marketing brug.
Første step du bør tænke over, når du skal i gang med video, er hvilken kanal platform du vil poste din video på.
Her er en liste over nogle af de mest populære platforme, du kan bruge:
Eksempel på Instagram video fra grandhood.dk
Og hvorfor er det så, at du skal beslutte dig for en platform, inden du finder kameraet frem?
Det er fordi, at nogle typer af videoer performer virkelig godt på nogle platforme, mens det ville være virkelig dårligt indhold på andre platforme.
Her er et eksempel:
En uredigeret video kan virke virkelig god og personlig på en Instagram Story. Men den samme tilgang fungerer ikke rigtigt på et platform som YouTube. Her vil forbrugere gerne have redigeret og polerede videoer med undertekster og hurtig fremgang og klipning.
Og det samme gør sig egentlig gældende i det modsatte eksempel. Hvis du derfor bruger en redigeret video på din Instagram Story kan det virke meget upersonligt og for poleret.
Successen, du opnår med dine videoer, afhænger derfor af, hvor godt de er tilpasset til platformene. Hvis videoerne opnår succes, kan du til gengæld opnå mange tusinde views på platformene.
Når du skal vælge platform, kan du med fordel stille dig selv disse tre spørgsmål:
Hvilken platform er din målgruppes favorit kanal?
Hvor stor er konkurrencen?
Er vi i stand til at lave kvalitet indhold, der passer til kanalen?
Nu hvor du har valgt platformen, så kan du gå i gang med at planlægge din video produktion.
At have en klar plan forinden, du går i gang med at filme er rigtig vigtigt for kvaliteten af din video på platforme som YouTube og LinkedIn.
Det kan være en fordel at lave et story board, hvor du har tegnet hver indstilling, samt skrevet en tekst til. Du bør derfor også have et manuskript klar og have det med til skydningen.
Nu hvor du har en videooptagelse i hus, så er næste step, at du skal klippe videoen.
Udover småting såsom at redigere i lyssætningen og farver, så er det også en god ide at optimere dit indhold efter at opnå øget engagement.
Hvilken type engagement du ønskert, kan afhænge af formålet med din video. Hvis det er en video til en landingpage kan det engemanet fx være et sign up, mens det for en video på Facebook kan være likes, antal visninger og kommentarer.
Uanset formålet er der nogle principper, du med fordel kan benytte dig af for at booste engagement:
Hav et godt tempo og forløb: Der er mange muligheder online og den næste video er kun et klik væk. Så husk at bevæge dig hurtigt mellem dine pointer og eksempler, og brug korte sætninger og teknikker.
Gør brug af overgange og grafikker: Hvis du bruger dem rigtigt, så kan animationer og grafikker gøre dit video content mere spændende og involverende.
Hav en klar CTA med: Husk at gøre det meget klart, hvad du gerne vil have folk til at gøre, fx at følge jer på kanalen.
Eksempel på video til landingpage med klart budskab hos green.dk
Uanset om din video publiceres på Youtube (som i øvrigt er den anden største søgemaskine i verden) eller Facebook, så kan du med fordel også SEO-optimere den.
Hvordan du præcist skal gøre det, afhænger meget af platformen. Men helt generelt kan du øge sandsynligheden for organisk trafik ind til video gennem følgende:
Udvælg populære keywords: Ligesom med Google bruger man søgefeltet, når man skal finde frem til en video. Derfor kan du med fordel bruge redskaber som Keyword Planner eller Ahrefs for at finde søgetermer, som folk bruger i relation til dit emne.
Optimer titler: Video platforme lægger ret stor vægt på de keywords, du har i din titel, fordi titlen på videoen opsummere hvad hele filmen handler om. Du bør derfor have dit hoved keyword med her.
Lav beskrivelser med dine udvalgte keywords: Inkluder dine udvalgte keywords både i beskrivelsen og i tag-feltet.
Som en ekstra bonus vil dette arbejde ikke kun hjælpe med at få flere visninger på YouTube. Det vil også hjælpe videoerne med at rangere på Google.
Fandt du dette indlæg interessant? Læs et lignende indlæg eksempelvis om 4 fejl som påvirker din hjemmesides organiske trafik.
Junior Consultant, BA Kommunikation og IT
Ann-Sofie Lippert er Junior Consultant hos Bonzer, det seriøse SEO bureau, hvor hun til dagligt hjælper virksomheder med at øge deres tilstedeværelse på Google gennem eksekvering af kundernes SEO. Gennem dette arbejde har Ann-Sofie en bred viden fra diverse virksomheders brancher, som vil komme til syne på bloggen, der primært vil fokusere på relevante eksekvering områder for virksomheder i alle størrelser.