WordPress er det mest benyttede CMS, og det skyldes uden tvivl den høje grad af brugervenlighed. Muligheden for at installere diverse plugins er uden tvivl styrkende for den høje grad af brugervenlighed. Man bør dog ikke helt ukritisk installere alverdens plugins. Er du nysgerrig på hvorfor, så skal du læse videre.
Man behøver ikke være særligt IT-kyndig for at navigere rundt i WordPress’ backend; det er hurtigt og let at opsætte og opdatere en hjemmeside via systemet, og når man støder på udfordringer, kan man stort set altid finde et plugin, der løser problemet.
Det er uden tvivl rigtig smart med disse plugins, der muliggør, at man kan løse programmeringsopgaver, selvom man ikke besidder nogen som helst udviklerevner.
Desværre gror træerne ikke ind i himlen, når det kommer til plugins, og jeg oplever lidt for ofte, at folk helt ukritisk installerer uendeligt mange plugins. Det bør man afholde sig fra, da plugins kan sløve ens hjemmeside.
Mange installerede plugins er lig med høj loadtid
Der er naturligvis stor forskel på effekterne og kvaliteten af diverse plugins, og nogle plugins påvirker næsten ikke loadhastigheden, mens andre kan sløve siden så meget, at den kommer til at vække grimme minder til tiden med 56k-modemmer.
Det er meget vigtigt, at du altid tjekker, i hvilket omfang et plugin påvirker din hjemmesides loadhastighed, når du installerer nye plugins. Loadhastigheden er nemlig afgørende for din sides konverteringsrate og sidens placeringer på søgemaskinerne.
Med værktøjet Pingdom Website Speed Test kan du få indblik i, hvor hurtigt din hjemmeside loader. Brug dette værktøj, hver gang du installerer et plugin, og hvis pluginnet sløver din hjemmeside alt for voldsomt, bør du virkelig genoverveje, hvor vigtigt pluginnet er.
En langsom hjemmeside vil altid føre til en dårlig brugeroplevelse. Internetbrugere er utålmodige, og hvis en hjemmeside bruger over tre sekunder på at loade, vil 40 % af brugerne forlade den med det samme (https://neilpatel.com/blog/loading-time/). Og det er noget juks, når det kommer til placeringer og konverteringsrate.
Nogle plugins er uden tvivl nødvendige, og dem skal du selvfølgelig installere. Typisk vil der være flere forskellige plugins, der kan det samme, og det kan godt betale sig at undersøge, hvor meget de forskellige plugins influerer på loadtiden og så vælge det, der sløver din hjemmeside mindst.
Plugins kan sabotere mere end blot loadhastigheden
Jeg erfarede for nyligt, at et plugin modarbejdede mobilversionen af min hjemmeside. Efter at have installeret pluginnet var menuen pludselig ikke længere klikbar på den mobile version af hjemmesiden. Not good!
Der var tale om et cache-plugin, og jeg kunne heldigvis ændre en række indstillinger i pluginnet, så menuen atter blev funktionel.
Ovenstående gør dig forhåbentlig bevidst om, at du bør holde øje med funktionaliteten af din hjemmeside, når du installerer nye plugins.
Det er yderst sjældent, at et plugin ødelægger funktionaliteten, men risikoen er der, og hvis der pludselig er en dysfunktionel knap på din hjemmeside, der præsenterer de bedste webhoteller, kan det på sigt koste dig placeringer på søgemaskinerne, fordi det giver en dårlig brugeroplevelse, og sider, der gør det, knuselsker Google ikke ligefrem.
Sprognørd, SEO-specialist og content-specialist.
Kreativ fyr på 28 år, der har stor interesse i sprog, kommunikation, film, tv, podcast og sport. Jeg drømmer om at leve af at være kreativ, gerne som radiovært eller forfatter. Hvis man vil være god til noget, skal man også øve sig. Derfor bruger jeg en del af mine fritidstimer på at skrive skønlitterære tekster og lave podcast.
Jeg er uddannet cand.it. ved Aalborg Universitet. Her læste jeg også min bachelor i Dansk. Dagligdagen bruges for tiden hos Nutimo, hvor jeg arbejder med SEO og content i mange forskellige afskygninger.
Ovenstående indikerer, at det kører meget godt for mig, og det gør det da bestemt også det meste af tiden, men jeg har skam også lidt nederlag i løbet af livet. Jeg har blandt andet præsteret at tabe til en dværg i bordtennis samt at blive afvist af en pige, der sagde, at hun ikke kunne skrive med mig mere, fordi hun havde ondt i fingrene.
Heldigvis har jeg rejst mig, hver gang jeg har været i gulvet, og denne egenskab håber jeg aldrig, at jeg mister.