I dette indlæg introducerer jeg dig til fænomenet webinarer. Tilmed fremhæver jeg tre store styrker ved at dyrke denne disciplin.
Allerførst indleder vi med en begrebsafklaring, da det ikke er sikkert, at alle læsere ved, hvad et webinar er.
Hvad er et webinar?
Et webinar er en art online seminar, hvor man kan følge en eller flere oplægsholdere direkte over nettet. Det betyder derfor, at du overværer et webinar via din computer, smartphone, tablet eller lignende.
Selvom du ikke er fysisk til stede i det rum, oplægget afholdes i, har du stadigvæk mulighed for at præge et webinar, da der vil være et interaktivt element i form af muligheden for at stille spørgsmål til oplægsholderen.
De teknologiske fremskridt har bevirket, at enhver virksomhed i dag kan udføre et webinar. Flere af de sociale medier har gjort det uhyre let at livestreame, så man er i gang med blot ganske få klik.
Dog vil jeg hævde, at hvis et webinar skal fremstå professionelt, er det nødvendigt at have godt teknisk udstyr samt folk med evner inden for audiovisuel produktion.
Flere og flere virksomheder afholder webinarer
Der er efterhånden en del virksomheder, der er begyndt at afholde webinarer, blandt andet Nykredit og Syspeople, der er leverandør af ServiceNow-løsninger, og jeg tror, at antallet af virksomheder, som kommer til at dyrke denne genre, bliver endnu større i fremtiden, da potentialet er enormt stort.
Herunder har jeg kogt min begejstring for webinarer ned til tre gode grunde til at afholde disse.
3 styrker ved webinarer
#1) Den høje grad af fleksibilitet
Webinarer vinder stort, når det kommer til fleksibilitet. Det er meget fordelagtigt, at man kan deltage i et oplæg, selvom man geografisk befinder sig langt fra oplægsholderen.
Et typisk oplæg er en her-og-nu-oplevelse, og når oplægget så er overstået, er dette fortid. Et webinar kan man let optage og gøre tilgængeligt efter afholdelsen. På den måde er levetiden for et webinar væsentlig længere end for et typisk oplæg.
#2) Du kan nå bredt ud
Hvis man får besøg af en dygtig oplægsholder, er det en skam, hvis det kun er dem, der er fysisk til stede, som får mulighed for at slubre alle hans guldkorn i sig.
Med et webinar kan man nå meget bredt ud, hvis man formår at producere nogle gode, relevante webinarer og gøre opmærksom på disse.
Hvis man taler om sine ydelser og services i ens webinarer, kan webinarerne hjælpe en med at øge kendskabsgraden til ens forretning.
#3) Kan være salgsfremmende
Vi handler ikke med virksomheder, men med mennesker. Derfor kan det være en god idé at skubbe ens medarbejdere frem i spotlyset, når man vil sælge noget, så man får sat nogle identificerbare ansigter på ens virksomhed. Hertil er et webinar et godt redskab.
Man skal selvfølgelig aldrig forsøge at sælge noget via sine webinarer. Det er vigtigt, at disse bringer en form for værdi. Men derfor kan webinarer godt indirekte bruges til at sælge ens ydelser.
Hvis man afholder faglige webinarer, er et webinar en god anledning til at demonstrere sin store ekspertise inden for et emne og opbygge noget troværdighed. Tilmed har oplægsholderne mulighed for at gøre stort indtryk, som de mennesker, de er.
Vi vil hellere handle med folk, vi føler, vi kender, og derfor kan det være en stor fordel at afholde webinarer jævnligt, så ens følgere kommer til at lære en række af ens medarbejdere at kende.
Sprognørd, SEO-specialist og content-specialist.
Kreativ fyr på 28 år, der har stor interesse i sprog, kommunikation, film, tv, podcast og sport. Jeg drømmer om at leve af at være kreativ, gerne som radiovært eller forfatter. Hvis man vil være god til noget, skal man også øve sig. Derfor bruger jeg en del af mine fritidstimer på at skrive skønlitterære tekster og lave podcast.
Jeg er uddannet cand.it. ved Aalborg Universitet. Her læste jeg også min bachelor i Dansk. Dagligdagen bruges for tiden hos Nutimo, hvor jeg arbejder med SEO og content i mange forskellige afskygninger.
Ovenstående indikerer, at det kører meget godt for mig, og det gør det da bestemt også det meste af tiden, men jeg har skam også lidt nederlag i løbet af livet. Jeg har blandt andet præsteret at tabe til en dværg i bordtennis samt at blive afvist af en pige, der sagde, at hun ikke kunne skrive med mig mere, fordi hun havde ondt i fingrene.
Heldigvis har jeg rejst mig, hver gang jeg har været i gulvet, og denne egenskab håber jeg aldrig, at jeg mister.