Tags: Arbejdsliv & Tendenser
Når du starter op som selvstændig, er der mange ting, du skal tage stilling til. En af dem er, hvilken form for arbejdskontor du ønsker at have. Du kan selvfølgelig skaffe dig dine egne erhvervslokaler ved hjælp af boligrådgivning, men er din virksomhed i sin spæde start, så er det ikke sikkert, at indtægterne er til det endnu. I denne artikel kommer jeg med et par forslag til arbejdskontor for dig, der lige er startet op som selvstændig.
En oplagt mulighed for mange, særligt i disse tider, er naturligvis hjemmekontoret. At drive forretning hjemmefra kan være en rigtig god løsning for dig, der ønsker at starte op uden penge på lommen, da du på den måde slipper for at bruge penge på kontor, computer, telefon og eventuelle transportudgifter til og fra et eksternt kontor. På den måde er du med til at holde udgifterne nede og så behøver det ikke være helt lige så usikkert at starte op som selvstændig.
Der er som udgangspunkt ikke noget, der står i vejen for, at du kan have kontor i din bolig - så længe dine virksomhedsaktiviteter hverken støjer, forurener eller er til gene for dine naboer. Ønsker du at kunne få fradrag for dit hjemmekontor, så bliver det straks mere kompliceret.
For at du kan trække nogle af de udgifter fra, som du har i forbindelse med dit hjemmekontor, så kræver det blandt andet, at du har et værelse, der er indrettet til formålet og som ikke også bruges til private formål. Det betyder blandt andet, at værelset skal være indrettet, sådan at det ikke længere kan betragtes som et almindeligt opholdsrum. Det betyder samtidig også, at der eksempelvis ikke må være tale om et gennemgangsværelse, da det så bruges til private formål.
En anden, lidt mere omkostningstung, løsning er kontorfællesskabet. I takt med at flere og flere danskere går selvstændig, bliver freelancere eller arbejder remote, er der også kommet flere kontorfællesskaber til. Kontorfællesskaber er forbundet med flere udgifter end hjemmekontoret, men det er stadig en forholdsvis billig løsning, hvor alle deles om faciliteterne og udgifterne.
Kontorfællesskaber er en fantastisk mulighed for også at få input og sparring fra andre. Når du vælger kontorfællesskab, så kan du blandt andet gøre det på baggrund af kontorets fokusområde - det kan eksempelvis være: kreative, iværksætter, tech eller sociale. På den måde kan du vælge et, der passer med dit fokusområde eller behov og få mest mulig værdi for dine penge.
På nogle kontorfællesskaber køber du en fast plads, men der findes også nogle, hvor du kan købe dig til en mere fleksibel løsning for færre penge, hvor du eksempelvis ikke har en fast plads eller kun kommer ind et par dage om ugen. Der er masser af muligheder, så det er vigtigt, at du gør op med dig selv, hvad der vigtigst for dig for, at du får succes med din virksomhed.
Stifter af MUUV og marketingspecialist hos Spilbræt
Glen Michaelsen er uddannet Mediegrafiker, men har de seneste 15 år haft fokus på online markedsføring. Glen har over 15 års erfaring med SEO, og har hjulpet adskillige lokale, nationale og internationale virksomheder med at indtage førstepladsen på Google - i alle tænkelige brancher.