Bloggen

5 opgaver dronerne er ved at overtage på det danske arbejdsmarked

Dronerne har længe stormet frem, og det har været mere end tydeligt, hvordan private er blevet større og større dronefans. Det som man måske ikke opdager i lige så stor stil i dagligdagen er, hvordan dronerne med hast overtager vigtige opgaver på det danske arbejdsmarked.

 

Robotterne tager over

Generelt har vi set en tendens til, at robotterne har taget over det ellers menneskeudførte arbejde. Vi har navnligt set det inden for produktionsvirksomhed, hvor kæmpestore produktioner kan køre nærmest udelukkende vha. robotter.

Og hvor er det så dronerne kan noget specielt?

Jo, her hfår du fem konkrete eksempler


Inspektion af tage

Førhen har dette være en opgave, som krævede en lift samt en person oppe i liften. Denne arbejdsopgave kan nu klares ved hjælp af en drone med kamera, som let kan flyve op og livestreame ned til en dronepilot.

Droner kommer efterhånden med så gode kameraer, at de kan filme de vigtige små detaljer, som er nødvendige ved en taginspektion. Dette gør, at man kan spare liften væk, som oftest var stor og besværlig at få tæt på bygningen.


Sprøjtning af marker

Droneproducenten DJI har udviklet en fantastisk smart drone til landbruget, som har to primære funktioner. Den kan sprøjte markerne med gødning og pesticider, og den kan scanne markerne og vise, hvis der er områder, hvor markerne trives dårligt.

Landbrugsdronerne kan altså spare landmanden for mange timers sprøjtning og hjælpe ham med at identificere de områder, hvor der er behov for ekstra opmærksomhed.


Fotos fra luftballoner

Skulle man førhen have taget flotte billeder fra højere luftlag, skulle man ud i noget så krævende som en luftballon, og det kunne hurtigt blive en dyr fornøjelse. Her kommer dronerne på banen som en fantastisk erstatning, da de kan klare jobbet akkurat lige så godt.

Dronerne klare jobbet til en væsentlig billigere pris, og med en moderne drone får de flotteste billeder, man kan forestille sig - da mange af dem filmer i 4K-opløsning.


Levering af mad og pakker

Vi har set selskaber som eksempelvis UPS, Dominos og selv danske Coolshop, som arbejder på at indføre droner. Dronerne skal stå for en mere effektiv og fleksibel levering af pakker, der principielt i fremtiden kan betyde, at din pakke kan være hos dig få timer efter bestillingen, da dronen selv vil være programmeret til at flyve hen til dig - uden manuel betjening.

Lige nu er der en række regler, der bremser denne udvikling lidt, men det er formentlig et spørgsmål om få år, før der er lagt nogle klare regler, som firmaerne kan følge - og dermed indføre levering med droner.


Redningsaktioner

I forbindelse med brandvæsenets arbejde er der lavet en beredskabsdrone, som er udstyret med et termisk kamera, som skal hjælpe brandfolkene med at finde ud af, om der er personer inden i en brændende bygning.

Dette skal spare brandfolkene fra at bringe sig selv i livsfare, hvis der ikke er nogen derinde. Det skal dog også minimere den fare, de udsætter sig for i en redningsaktion, ved at vise, hvorhenne de overlevende befinder sig.

 

Hvad betyder det for arbejdsmarkedet?

Man kan jo frygte, at mange tusinde arbejdspladser vil gå tabt, når dronerne begynder at overtage væsentlige opgaver. Selvom denne frygt selvfølgelig er helt berettiget, tror jeg ikke, vi skal være så bange for det. Det handler nok mere om, hvorvidt vi er klar til at omstille os denne moderne tid, hvor forespørgslen i langt højere grad vil byde på folk, der kan styre, programmere og reparerer på dronerne - og alle former for robotter selvfølgelig.

Vi ser heldigvis allerede, at kodning stille og roligt blive integreret i de danske folkeskoler, og selvom jeg mener, at det er alt for sent, er det yderst positivt. Når vi får så meget teknologi til rådighed, som kan hjælpe os, har vi brug for nogle dygtige udviklere til at automatisere deres “arbejdsdag”.

Det er for (relativt) nyligt også blevet muligt at tage specialiseringen “Droneteknologi” på Syddansk Universitet, som er en del af uddannelsen inden for robotteknologi.

Del indlægget med venner og kollegaer

Blog ekspert

EKSPERTENS BLOGINDLÆG

Glen Michaelsen

Stifter af MUUV og Partner hos Leadtime

På trods af vores lille størrelse, har Danmark en lang liste af musikere, der har sat Danmark på verdenskortet med flotte internationale succeser.

Glen Michaelsen

Stifter af MUUV og Partner hos Leadtime

Tags:

Rigtig mange virksomheder får på et eller andet tidspunkt brug for flere penge i deres virksomhed. Det kan eksempelvis være til vækst eller til at komme gennem en hård periode. 

Glen Michaelsen

Stifter af MUUV og Partner hos Leadtime

De fleste virksomheder kender til udfordringen at finde det helt rette match, når det kommer til online markedsføring.

Glen Michaelsen

Stifter af MUUV og Partner hos Leadtime

Det er snart to og et halvt år siden, den første corona-lockdown. Dengang vidste ingen, hvad det ville komme til at betyde. Vi blev dog hurtigt opmærksomme på, at nogle brancher ville komme til at lide slemt under disse nye restriktioner.

Glen Michaelsen

Stifter af MUUV og Partner hos Leadtime

Spørgsmålet over dem alle, hvad end man ønsker at udbyde eller hyre livemusik. For kender man ikke så meget til området, kan det være svært at forstå prisen på livemusik.

Glen Michaelsen

Stifter af MUUV og Partner hos Leadtime

Efter over et år med forfærdelige vilkår for livemusikere, ser tiden endelig ud til at lysne, og det er virkelig også tiltrænkt. Musikere og komponister mistede nemlig hele 44 % af deres indtægt i 2020.

Glen Michaelsen

Stifter af MUUV og Partner hos Leadtime

Når du starter op som selvstændig, er der mange ting, du skal tage stilling til. En af dem er, hvilken form for arbejdskontor du ønsker at have. Du kan selvfølgelig skaffe dig dine egne erhvervslokaler ved hjælp af boligrådgivning, men er din virksomhed i sin spæde start, så er det ikke sikkert, at indtægterne er til det endnu. I denne artikel kommer jeg med et par forslag til arbejdskontor for dig, der lige er startet op som selvstændig.

Glen Michaelsen

Stifter af MUUV og Partner hos Leadtime

At gå selvstændig kan være en fantastisk fed og befriende oplevelse, men det er ofte også en helt ny verden, hvor man pludselig skal tage stilling til en masse opgaver, som før blev taget hånd om af andre, når man er arbejdstager. I denne artikel giver jeg dig tre tips til, hvad du skal huske at læse op på, når du tager rejsen fra arbejdstager til selvstændig. 
 

Glen Michaelsen

Stifter af MUUV og Partner hos Leadtime

Der er ingen tvivl om, at corona har ramt rigtig mange brancher hårdt. Særligt fly-, rejse-, restaurations- og nattelivsbranchen har været særligt hårdt ramt, hvor sidstnævnte har været helt lukket ned i et årstid. Men der er heldigvis også flere brancher, der er har nydt godt at den såkaldte “corona-effekt”. I denne artikel ser vi nærmere på fire af de brancher, der har opnået stor fremgang under pandemien. 

Glen Michaelsen

Stifter af MUUV og Partner hos Leadtime

Allerede i 2018 skrev DR i deres årlige medierapport, at lydmediet var ved at genindtage sin placering i danskernes medieforbrug, og at fremtiden vil blive mere lydbaseret. Siden er populariteten af mediet kun steget blandt danskerne, som særligt kaster deres kærlighed over lydmedier som podcasts og lydbøger. Det kan derfor være en rigtig god ide at begynde at indtænke lyd i din kommunikation og marketing, hvis du ikke allerede gør det. 

Glen Michaelsen

Stifter af MUUV og Partner hos Leadtime

Der er rigtig mange iværksættere, der lige nu må se sig nødsaget til at arbejde hjemmefra, og det kan være frustrerende på rigtig mange parametre. Desværre er det også en arbejdsform, der hurtigt kan føre til skader på grund af manglende variation og bevægelse i hverdagen. I denne artikel giver jeg dig tre tips til, hvad du som travl iværksætter kan gøre for at undgå arbejdsskaderne.

Glen Michaelsen

Stifter af MUUV og Partner hos Leadtime

Går du med en drøm om at blive freelance oversætter? I denne artikel giver jeg dig fem tips til, hvordan du kommer godt fra start. 

Glen Michaelsen

Stifter af MUUV og Partner hos Leadtime

Hvad enten du er i opstartsfasen med din virksomhed, eller har været i gamet i en årrække, så vil det være uundgåeligt, at du på et tidspunkt skal gennemføre en form for brugerundersøgelse for at opnå et større kendskab til dine kunder. Men hvad er egentlig den mest optimale løsning? Det giver jeg mit bud på i denne artikel. 

Glen Michaelsen

Stifter af MUUV og Partner hos Leadtime

Gennem tiden har den digitale scene ændret sig utallige gange. I slutningen af 90’erne og starten af 0’erne stormede de moderne søgemaskine frem, der kunne finde og organisere alt indhold. Senere i 0’erne begyndte de sociale medier for alvor at tage fat og blive allemandseje.

Glen Michaelsen

Stifter af MUUV og Partner hos Leadtime

De fleste har oplevet, hvordan hele musikbranchen er blevet mere og mere digital. Det handler om alt fra produktionen af musik, til hvordan vi hører den.

Glen Michaelsen

Stifter af MUUV og Partner hos Leadtime

Tags:
Økonomi

Rigtig mange iværksættere har brug for et køretøj, så de kan komme til møder, på messer eller leverer deres ydelser på kundens adresse. Det er dog de færreste iværksættere, der har styr på, hvordan man håndterer hele den del med bil.

Glen Michaelsen

Stifter af MUUV og Partner hos Leadtime

Esport er virkelig stormet frem. Counter Strike kan ses i Royal Arena, League of Legends kan ses i Emperial-biografen og FIFA begynder at fylde hos de traditionelle danske medier. Det betyder selvfølgelig også, at esport kommer til at påvirke erhvervslivet, hvilket inkluderer iværksætterlivet.

Glen Michaelsen

Stifter af MUUV og Partner hos Leadtime

Tags:
Økonomi

Iværksætteri trender i Danmark, og det er absolut ikke en nyhed. Faktisk har iværksætterne stormet frem siden år 2009, da den værste del af Finanskrisen var overstået. Vækstanalyse.dk slår i en rapport fra sidste år fast, at over 20.000 nye iværksættervirksomheder fik deres CVR nummer registreret i år 2016, og at kurven desuden er opadgående.

Glen Michaelsen

Stifter af MUUV og Partner hos Leadtime

Internettet vrimler med lykkehistorier om iværksættere, hvilket egentlig også er inspirerende og lærerigt. Ind imellem kan det dog være mere inspirerende og lærerigt at høre om andres fejl - og om de initiativer, der skal vende modvind til medvind.

Glen Michaelsen

Stifter af MUUV og Partner hos Leadtime

Tags:
Økonomi

Som iværksætter er der mange nye forhold, der skal tages stilling til. Det samme er gældende, når firmabilen skal anskaffes. Skal bilen leases eller købes?

Glen Michaelsen

Stifter af MUUV og Partner hos Leadtime

Vi får hele tiden af vide, at vi som privatpersoner skal værne om miljøet, og vi skal omstille os til mere miljøvenlige vaner - men hvad med iværksættere?

Glen Michaelsen

Stifter af MUUV og Partner hos Leadtime

Har jeres virksomhed droppet at arbejde med SEO grundet manglende inhouse-kompetencer og budget? Så læs min artikel her!

x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu.
Du kan altid framelde dig med et enkelt klik.