Bloggen

Kom til tops på Google uden SEO-viden eller finansielle midler

De fleste virksomhedsejere ved, at Google er en kanal til mange gode, nye kunder, men vejen dertil er ikke let. Står man med en presset økonomi og uden inhouse SEO-potentiale kan kampen virke tabt på forhånd, men bare rolig; det er den ikke. Jeg har arbejdet med SEO i over 10 år, og jeg vil i dette indlæg vise dig, at det kan lade sig gøre at indtage den fornemme førsteplads på Google - uden finansielle midler eller SEO-viden.

Når du læser dig gennem min guide, vil jeg komme med nogle helt konkrete eksempler, så du lettere kan forestille dig, hvordan du kan benytte det i din virksomhed. Jeg tager udgangspunkt i, at jeg er et rejsebureau, der tilbyder rejser til Tanzania.

Her får du min fem-trins guide:

1) Find de rigtige søgeord

Her vil de fleste tænke: "Jeg skal nok finde de søgeord, der har flest søgninger, fordi flest søgninger betyder flest kunder?". Det handler dog om at gøre det præcis modsatte, hvis dit udgangspunkt er, at du ikke har finansielle midler eller SEO-eksperter inhouse. Det er nemlig rigtigt, at der kan gemme sig flest kunder der, hvor der er flest søgninger - men det betyder også hårdere konkurrence - og formentlig en konkurrence, du ikke kan hamle op med.

Derfor skal du sørge for at finde de søgninger, der har færrest søgninger. Det betyder nemlig ofte to ting:

 - Der er langt mindre konkurrence, da de store virksomheder har overset dem
 - Søgningerne er langt mere specifikke og har derfor en bedre konverteringsrate
 

Du kan benytte værktøjet searchvolume.io, som (gratis) kan fortælle dig, hvor mange søgninger der er på et givent søgeord. Generelt vil jeg anbefale at finde nogle søgninger som har 10-20 søgninger pr. måned.

Konkret eksempel:

Her kan du se nogle bud på søgeord, som jeg bestemt aldrig ville vælge:

 - rejser (40.500 søgninger)
 - rejser til afrika (480 søgninger)
 - rejser til tanzania (110 søgninger)
 

Her er derimod nogle bud på søgeord, som jeg ville vælge:

 - zanzibar og safari (10 søgninger)
 - safari og badeferie afrika (10 søgninger)
 - zanzibar rejser tilbud (20 søgninger)
 - løvesafari (10 søgninger)

 

2) Lav den rigtige indholdsside

Nu skal du vælge ét af førnævnte søgeord, som du vil lave en indholdsside om. Medmindre du har en indholdsside, der handler meget specifikt om det søgeord, vil jeg anbefale dig at lave en helt ny. Det er nemlig vigtigt, at der kan være ordentlig fokus på netop det søgeord i indholdet.

Da Google er en maskine, er det vigtigt, at man har nogle lidt andre briller på i forhold til teksten. Den skal selvfølgelig være appelerende over for en besøgende, men det er også vigtigt, at den er skrevet med fokus på søgemaskinerne.

En søgemaskine vil f.eks. forholde sig til:

 - Længden af teksten
 - Brugen af søgeord i overskrift og mellemrubrikker
 - Brugen af søgeord i brødteksten
 - Brug af billeder og video (navngivet med fokus på søgeordet)
 

Teksten må selvfølgelig ikke komme til at lyde unaturlig, men de fleste vil opleve, at de skal have presset søgeordet ind et par gange mere, end de som udgangspunkt havde tænkt sig.

Konkret eksempel:

Hvis jeg gerne ville ranke på ordet "Løvesafari", ville mine best pratice lyde på:

 - Tekstlængde på minimum 500 ord
 - Brug søgeordet i overskriften og minimum én mellemrubrik
 - Nævn søgeordet minimum 10 gange i brødteksten
 - Hav minimum ét billede, hvor filnavn og ALT-tag er søgeordet
 

Du kan faktisk se et helt konkret eksempel på en side om løvesafari lige her.

 

3) Lav nogle links til siden

Links er en essentiel del af SEO, men også noget af det, som skræmmer folk lidt væk, da det er et svært felt at arbejde med. Derfor vælger jeg at holde mig til det, vi kalder for intern linkbuilding - da den er lige til at gå til. 

Du skal med andre ord finde nogle af dine andre indholdssider, hvor det vil være relevant at lave et internt link over til den nye side, som du netop har oprettet. Disse links skal være med til at fortælle Google (og andre søgemaskiner) at den nye side er vigtigt - hvilket vil bringe den højere i søgeresultatet.

Når du laver disse links, skal du huske at have en korrekte tekst i linket, da denne kan have stor indflydelse på, hvor effektivt de interne links vil virke. Det er altså selve den klikbare tekst, der skal konstrueres, så den er relevant i forhold til den side, du linker til.

Konkret eksempel:

Lav aldrig links med følgende tekster:

 - Er du interesseret, kan du læse mere her
 - Se mere her om spændende ting, du kan opleve
 - Hvis du vil læse mere, kan du klikke her
 

Lav derimod links med tekster som disse:

 - Læs om vores løvesafari her
 - På en tur til Tanzania bør du altid opleve en løvesafari

 

4) Del, del, del

Søgemaskinerne ser bestemt også, hvad der sker ovre på de sociale medier, og her kan du aktivt sørge for at give et lille skub i den rigtige retning. Har jeres virksomhed profiler på de sociale medier, skal den nye indholdsside selvfølgelig deles der. Hvis ikke handler det om at bruge de midler, man så har til rådighed, og her er der selvfølgelig tale om private profiler. Det er selvfølgelig ikke alle, der har lyst til at fylde sin private Facebook-profil med virksomhedsrelaterede ting, men som man siger: Målet helliger midlet.

Konkret eksempel:

 - Jeg deler det direkte link til min nye indholdsside på min virksomheds Facebook-, Twitter og LinkedIn-profil
 - Fra min egen personlige Facebook-profil gendeler jeg min virksomheds opslag
 - Jeg beder kolleager/venner om at dele, kommenterer eller like (alt efter, hvad de har lyst til - husk, at alt hjælper)
 - Jeg håber selvfølgelig, at det skaber nogle naturlig likes, kommentarer eller delinger.

 

5) Gentag

Når du er blevet færdig med din første indholdsside, har fået linket til den og delt den - så er det bare videre til den næste. Ovenstående søgeordseksempler er blot toppen af isbjerget, og der findes flerehundrede søgeord med 10-20 søgninger inden for alle brancher.

Derfor handler det egentlig også blot om at gentage denne metode "uendeligt". Selv hvis du ikke oplever, at dine første artikler skaber topplaceringer, bør du fortsætte, da det nemlig godt kan komme på sigt.

Dette er grundet:

 - Det kan sagtens tage lidt tid, før SEO-effekten træder i kraft, og det er bedre at holde et kontinuerligt flow - frem for at vente på effekten
 - Du bliver formentlig bedre og bedre til at udarbejde disse SEO-tekster
 - Hele dit website bliver "større" desto flere indholdssider du ligger op - og desto større website, desto større potentiale for placeringer for de enkelte sider

 

Konkret eksempel på fremgangsmetode:

 - Jeg laver en plan med 24 relevante søgeord med en månedlig søgevolume på 10-20
 - Jeg udgiver blot én enkelte sider om måneden i to år
 - Hver måned tjekker jeg samtidigt placeringerne på alle de indholdssider, jeg har udgivet indtil videre

Del indlægget med venner og kollegaer

Blog ekspert

EKSPERTENS BLOGINDLÆG

Glen Michaelsen

Stifter af MUUV og Partner hos Leadtime

På trods af vores lille størrelse, har Danmark en lang liste af musikere, der har sat Danmark på verdenskortet med flotte internationale succeser.

Glen Michaelsen

Stifter af MUUV og Partner hos Leadtime

Tags:

Rigtig mange virksomheder får på et eller andet tidspunkt brug for flere penge i deres virksomhed. Det kan eksempelvis være til vækst eller til at komme gennem en hård periode. 

Glen Michaelsen

Stifter af MUUV og Partner hos Leadtime

De fleste virksomheder kender til udfordringen at finde det helt rette match, når det kommer til online markedsføring.

Glen Michaelsen

Stifter af MUUV og Partner hos Leadtime

Det er snart to og et halvt år siden, den første corona-lockdown. Dengang vidste ingen, hvad det ville komme til at betyde. Vi blev dog hurtigt opmærksomme på, at nogle brancher ville komme til at lide slemt under disse nye restriktioner.

Glen Michaelsen

Stifter af MUUV og Partner hos Leadtime

Spørgsmålet over dem alle, hvad end man ønsker at udbyde eller hyre livemusik. For kender man ikke så meget til området, kan det være svært at forstå prisen på livemusik.

Glen Michaelsen

Stifter af MUUV og Partner hos Leadtime

Efter over et år med forfærdelige vilkår for livemusikere, ser tiden endelig ud til at lysne, og det er virkelig også tiltrænkt. Musikere og komponister mistede nemlig hele 44 % af deres indtægt i 2020.

Glen Michaelsen

Stifter af MUUV og Partner hos Leadtime

Når du starter op som selvstændig, er der mange ting, du skal tage stilling til. En af dem er, hvilken form for arbejdskontor du ønsker at have. Du kan selvfølgelig skaffe dig dine egne erhvervslokaler ved hjælp af boligrådgivning, men er din virksomhed i sin spæde start, så er det ikke sikkert, at indtægterne er til det endnu. I denne artikel kommer jeg med et par forslag til arbejdskontor for dig, der lige er startet op som selvstændig.

Glen Michaelsen

Stifter af MUUV og Partner hos Leadtime

At gå selvstændig kan være en fantastisk fed og befriende oplevelse, men det er ofte også en helt ny verden, hvor man pludselig skal tage stilling til en masse opgaver, som før blev taget hånd om af andre, når man er arbejdstager. I denne artikel giver jeg dig tre tips til, hvad du skal huske at læse op på, når du tager rejsen fra arbejdstager til selvstændig. 
 

Glen Michaelsen

Stifter af MUUV og Partner hos Leadtime

Der er ingen tvivl om, at corona har ramt rigtig mange brancher hårdt. Særligt fly-, rejse-, restaurations- og nattelivsbranchen har været særligt hårdt ramt, hvor sidstnævnte har været helt lukket ned i et årstid. Men der er heldigvis også flere brancher, der er har nydt godt at den såkaldte “corona-effekt”. I denne artikel ser vi nærmere på fire af de brancher, der har opnået stor fremgang under pandemien. 

Glen Michaelsen

Stifter af MUUV og Partner hos Leadtime

Allerede i 2018 skrev DR i deres årlige medierapport, at lydmediet var ved at genindtage sin placering i danskernes medieforbrug, og at fremtiden vil blive mere lydbaseret. Siden er populariteten af mediet kun steget blandt danskerne, som særligt kaster deres kærlighed over lydmedier som podcasts og lydbøger. Det kan derfor være en rigtig god ide at begynde at indtænke lyd i din kommunikation og marketing, hvis du ikke allerede gør det. 

Glen Michaelsen

Stifter af MUUV og Partner hos Leadtime

Der er rigtig mange iværksættere, der lige nu må se sig nødsaget til at arbejde hjemmefra, og det kan være frustrerende på rigtig mange parametre. Desværre er det også en arbejdsform, der hurtigt kan føre til skader på grund af manglende variation og bevægelse i hverdagen. I denne artikel giver jeg dig tre tips til, hvad du som travl iværksætter kan gøre for at undgå arbejdsskaderne.

Glen Michaelsen

Stifter af MUUV og Partner hos Leadtime

Går du med en drøm om at blive freelance oversætter? I denne artikel giver jeg dig fem tips til, hvordan du kommer godt fra start. 

Glen Michaelsen

Stifter af MUUV og Partner hos Leadtime

Hvad enten du er i opstartsfasen med din virksomhed, eller har været i gamet i en årrække, så vil det være uundgåeligt, at du på et tidspunkt skal gennemføre en form for brugerundersøgelse for at opnå et større kendskab til dine kunder. Men hvad er egentlig den mest optimale løsning? Det giver jeg mit bud på i denne artikel. 

Glen Michaelsen

Stifter af MUUV og Partner hos Leadtime

Gennem tiden har den digitale scene ændret sig utallige gange. I slutningen af 90’erne og starten af 0’erne stormede de moderne søgemaskine frem, der kunne finde og organisere alt indhold. Senere i 0’erne begyndte de sociale medier for alvor at tage fat og blive allemandseje.

Glen Michaelsen

Stifter af MUUV og Partner hos Leadtime

De fleste har oplevet, hvordan hele musikbranchen er blevet mere og mere digital. Det handler om alt fra produktionen af musik, til hvordan vi hører den.

Glen Michaelsen

Stifter af MUUV og Partner hos Leadtime

Tags:
Økonomi

Rigtig mange iværksættere har brug for et køretøj, så de kan komme til møder, på messer eller leverer deres ydelser på kundens adresse. Det er dog de færreste iværksættere, der har styr på, hvordan man håndterer hele den del med bil.

Glen Michaelsen

Stifter af MUUV og Partner hos Leadtime

Esport er virkelig stormet frem. Counter Strike kan ses i Royal Arena, League of Legends kan ses i Emperial-biografen og FIFA begynder at fylde hos de traditionelle danske medier. Det betyder selvfølgelig også, at esport kommer til at påvirke erhvervslivet, hvilket inkluderer iværksætterlivet.

Glen Michaelsen

Stifter af MUUV og Partner hos Leadtime

Tags:
Økonomi

Iværksætteri trender i Danmark, og det er absolut ikke en nyhed. Faktisk har iværksætterne stormet frem siden år 2009, da den værste del af Finanskrisen var overstået. Vækstanalyse.dk slår i en rapport fra sidste år fast, at over 20.000 nye iværksættervirksomheder fik deres CVR nummer registreret i år 2016, og at kurven desuden er opadgående.

Glen Michaelsen

Stifter af MUUV og Partner hos Leadtime

Internettet vrimler med lykkehistorier om iværksættere, hvilket egentlig også er inspirerende og lærerigt. Ind imellem kan det dog være mere inspirerende og lærerigt at høre om andres fejl - og om de initiativer, der skal vende modvind til medvind.

Glen Michaelsen

Stifter af MUUV og Partner hos Leadtime

Dronerne har længe stormet frem, og det har været mere end tydeligt, hvordan private er blevet større og større dronefans.

Glen Michaelsen

Stifter af MUUV og Partner hos Leadtime

Tags:
Økonomi

Som iværksætter er der mange nye forhold, der skal tages stilling til. Det samme er gældende, når firmabilen skal anskaffes. Skal bilen leases eller købes?

Glen Michaelsen

Stifter af MUUV og Partner hos Leadtime

Vi får hele tiden af vide, at vi som privatpersoner skal værne om miljøet, og vi skal omstille os til mere miljøvenlige vaner - men hvad med iværksættere?

x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu.
Du kan altid framelde dig med et enkelt klik.