Bloggen

Sådan udvælger du rentable søgeord

Når man arbejder med SEO, så er søgeordsanalysen naturligvis en vigtig del af arbejdet. Men her handler det ikke blot om at kigge på, hvilke søgeord der har det største antal af søgninger, men i lige så høj at se på, hvilke søgeord der egentlig er rentable og værd at bruge sin tid og budget på. 

I denne guide får du 3 konkrete tips til, hvordan du vurderer om et søgeord er rentabelt eller ej.

1. Søgeintentionen

Hvad er hensigten bag dette søgeord? Er et af de første spørgsmål du bør stille dig selv. Ofte vil man i starten blive lidt for betaget af store tal i søgevolumen, og i sin begejstring efter potentielt at få en masse besøgende ind på sit indhold – helt glemme om der egentlig ligger en kommerciel hensigt bag også. Naturligvis kan der også være en branding værdi i at få mange besøgende, men kun hvis disse besøgende kommer ind på noget indhold som på en eller anden måde er relevant for din forretning.

Vurder derfor om dine søgeord har mulighed for at konvertere til omsætning i form af køb eller varme leads. Prøv at sortere de søgninger fra, som er ren informationssøgning uden kommerciel værdi og fokuser mere på de søgeord som er længere nede i købstragten. Fx ord tilknyttet priser, tilbud, bedste osv.

Desuden er det en god ide at sortere i de mere informationsbaserede søgeord. Nogle kan være rentable, selvom den søgende ikke er nået så langt i sin research endnu at de sidder klar til at bestille. Fx kan et tagfirma godt udvælge søgningen hvordan finder jeg det rigtige tag – men det vil ikke være lige så profitabelt som hvis de gik efter søgningen på nyt tag pris.

2. Annoncer (CPC)  

Det er også en god idé at skrive søgningen ind og se hvilke søgeresultater der dukker frem. Er der reklamer med målrettede annoncetekst på søgningen? Så er det en indikator for at det er et rentabelt søgeord.

Hvis der tværtimod er ingen eller få, og disse har meget generiske annoncetekster, så er det nok ikke et særligt profitabelt søgeord. Derfor kan antallet af annoncer og formen på disse være en god indikator for, hvor rentabelt det er.

Bruger du Ahrefs i din søgeordsanalyse, så kan du også se tallet CPC ud for ethvert søgeord. Det er data hentet fra Google Ads, som viser det gennemsnitlige beløb der betales for et klik på et givent søgeord. Betaler annoncørerne højere priser for et søgeord, så er det som regel også et mere profitabelt søgeord end andre. Men tallene fra Ahrefs skal dog tages med gran salt, for de er meget volatile og ikke altid helt opdaterede.

3. Konkurrencen

Hvor svært er søgeordet at rangere højt på? Det er selvfølgelig også et vigtigt parameter. For det nytter jo ikke noget at gå efter det mest profitable søgeord i verden, hvis dit website slet ikke har autoriteten til at være i nærheden af at ranke på det. Her skal du prøve at vurdere, hvad der skal til i dit budget for linkbuilding og andet for at rangere højt på det.

Det er en balancegang. Hvor det i nogle tilfælde kan være en bedre forretning at gå efter søgeord med en lidt svagere kommerciel hensigt (længere oppe i købstragten), som ofte kan være oversete, men hvor konkurrencen derfor er lavere.

Her vil dine penge måske blive bedre forrentet, hvis du går efter en masse lettere søgeord, der kan drive meget trafik med en tilsvarende lavere konverteringsrate end de mest lukrative med skyhøj konkurrence. 

Del indlægget med venner og kollegaer

Blog ekspert

EKSPERTENS BLOGINDLÆG

Hjalte Lund Skaarup

Selvstændig

I dag er pop ups dog ikke, som de var førhen. Førhen blev de brugt som spam eller til at overbevise dig om at købe noget. I dag kan de faktisk hjælpe den besøgende, og de kan i hvert fald være meget mere høflige, end de var førhen. Overvejer du at bruge pop ups? Læs med her for at finde ud af, hvordan du bruger det mest effektivt.

Hjalte Lund Skaarup

Selvstændig

Går du og drømmer om at starte et nyt online medie? Så kan det være en god ide at læse med her.

Hjalte Lund Skaarup

Selvstændig

Måske har du også hørt tale om SEO-tekster, men du er ikke helt klar over, hvordan du skal gribe det an, eller hvad det egentlig betyder? Så læs mere her for at blive klogere på emnet.

Hjalte Lund Skaarup

Selvstændig

Content marketing er tidkrævende og er en langsigtet strategi. Derfor kan det være svært, at finde ud af hvad der er op eller ned.

Vil du gerne høste alle fordelen med content marketing, men ved ikke hvordan du kommer i gang? Så se de 5 tips her.

Hjalte Lund Skaarup

Selvstændig

Har du en håndværker-virksomhed med en fyldt ordrebog, så er markedsføring sikkert langt nede på din to-do-liste.

Hjalte Lund Skaarup

Selvstændig

Mange, som ingen kendskab har til SEO, tror helt fejlagtigt at så længe man bare skriver noget indhold på sin hjemmeside, så bliver det automatisk vist på Google og får besøgende derfra.

Hjalte Lund Skaarup

Selvstændig

Du har skrevet det sidste ord i dit nye blogindlæg, og som det allersidste trykker du på udgiv.

Hjalte Lund Skaarup

Selvstændig

Hvad er en ankertekst?

En ankertekst er den visuelle tekst, som du ser på et link. Navnet er opstået fordi, at teksten er en form for præsentation af det link som ligger bag ved teksten, og dermed typisk fungerer som ankeret imellem to forskellige steder på internettet.

Hjalte Lund Skaarup

Selvstændig

At få succes med en portal kan være rigtig svært. Det kan mange skrive under på i tidens løb, som har forsøgt, men som har måtte se sig slået i det lange løb, fordi der enten ikke har været nok brugere eller nok betalende kunder til platformen.

Hjalte Lund Skaarup

Selvstændig

Når man har en større blog på sin hjemmeside, og man efterhånden har skrevet en masse værdifuldt indhold, som tiltrækker og hjælper ens potentielle kunder, så sker det at man løber tør for idéer til nyt indhold.

Hjalte Lund Skaarup

Selvstændig

Med denne strategi, først beskrevet af HubSpot, fokuserer man på emner fremfor søgeord.

Hjalte Lund Skaarup

Selvstændig

Når man arbejder med en langsigtet linkbuilding strategi, så bør det vigtigste fokuspoint for ens indsat være, at få linkprofilen til at se naturlig ud. 

Hjalte Lund Skaarup

Selvstændig

Skal du vækste til Sverige og Norge? Så er der nogle ting du skal væres særligt opmærksom på. Selvom vi i norden minder meget om hinanden, så er der stadig forskel på, hvordan vi handler online og hvilke online vaner vi har her i norden.

Hjalte Lund Skaarup

Selvstændig

Du har fundet dit overordnede emne eller søgeord, og er nu klar til at skrive en artikel med det formål at få flere besøgende fra Google. Men hvordan sikrer du dig den røde tråd i artiklen, så den både er optimereret til Google og læseren?

Hjalte Lund Skaarup

Selvstændig

Mange virksomheder har i dag en blog på sin hjemmeside. Der bliver knoklet og investeret i at få besøgende til disse guides – enten med SEO eller annoncering. Her har man mulighed for at demonstrere og uddele af sin ekspertviden med læseren, men mange glemmer at have fokus på konverteringen.

x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu.
Du kan altid framelde dig med et enkelt klik.