Bloggen

PostNord omgår påbud om moms på porto – men kun for storkunder

Siden nytår har du ikke kunne udelade momsen på porto og forsendelse, selv om du bruger PostNord. Den gamle portoudlægsregel blev fjernet af SKAT med virkning fra årsskiftet. Men nu tilbyder PostNord 20 % på portoen – men kun til deres storkunder.
Derved omgår PostNord den sløjfede portoudlægsregel for deres største kunder. Så fra at være ens for alle, har fjernelsen af portoudlægsreglen udviklet sig til at blive en konkurrencefordel for de største aktører i de forskellige brancher.
Det kommer alle de mindre webshops til skade og øger deres udgifter til forsendelse i forhold til de store webshops i samme branche – en forøgelse som de små webshops kun kan sende et sted hen, nemlig til kunderne. Derved bliver de store webshops endnu mere konkurrencedygtige og kan lægge ekstra afstand til de mindre aktører.
De 20 % rabat er noget, der kan mærkes hos de webshops, der ikke er store nok, til at kunne opnå rabatten. De har valget mellem at fragtprisen gør dem dyrere end deres største konkurrenter på de varer, hvor de er ellers ville være marginalt billigere eller at æde den øgede udgift til forsendelsen selv, så de kan fastholde deres reelle prisniveau inkl. fragt.

Indirekte statsstøtte

At det er muligt at opnå rabat på forsendelsespriserne, er i sig selv ikke noget nyt. Sådan har det været i mange år. Men der har aldrig været tale om så store rabatter, som dem PostNord nu går ud med til deres storkunder.

Ved at gå ud med en rabat på netop prisforøgelsen af momstillægget på portoen, kan PostNord holde storkunderne skadesløse, samt sikre sig at de ikke forlader PostNord til fordel for branchens andre aktører, primært GLS og Bring, der altid har været tvunget til at opkræve moms på deres forsendelsespriser.
Da den danske og svenske stat ejer PostNord, betyder det i praksis, at de største kunder hos PostNord modtager en indirekte statsstøtte, der ikke alene skævvrider konkurrencen i de enkelte brancher, men også fastholder konkurrenceforvridningen på transportmarkedet – men altså kun for de største kunder.

Hvad betyder 20 % for din forretning

Bruger du PostNord som forsendelsespartner i dag, bør du derfor nøje overveje, hvad en rabat på 20 % på dine fragtpriser vil betyde for dit reelle prisniveau. Samtidig bør du holde det op imod, hvad det betyder for de største webshops i din branche. Hvordan stiller det dig i konkurrencen?
Kom gerne med dit facit i kommentarfeltet herunder.

 

 

Del indlægget med venner og kollegaer

Blog ekspert

EKSPERTENS BLOGINDLÆG

Anonymous

Som virksomhedsejer ved du sikkert, hvor meget konkurrence der er derude, samt hvor svært og omfangsrigt det er, hvis man gerne vil skille sig ud i mængden. Derfor er du nødt til at være bedre end alle de andre, når det kommer til markedsføring af din virksomhed og dit produkt.

Anonymous

Rigtig mange danskere drømmer om at starte deres eget. Det skyldes ikke mindst, at det måske har været svært at finde job andre steder, og man håber på, at man selv kan være med til at løse den situation. Der findes da også rigtig mange gode grunde til at blive iværksætter, og mulighederne er bestemt til stede.

Anonymous
Tags:
IT

Mange danskere går med drømmen om, at drive deres egen webshop. Faktum er dog, at ikke alle ved hvor, de skal starte. Der er mange valgmuligheder, hvis du drømmer om at starte din egen webshop, men det er bestemt ikke noget, der er med til at gøre det nemmere for dig. Det betyder nemlig, at du står overfor et valg mellem et bredt spektrum af forskellige valgmuligheder.

Anonymous

Den effektive markedsføringsstrategi dækker alle områder indenfor markedsføring. I dag er det ganske enkelt ikke længere tilstrækkeligt at satse på én eller to typer markedsføring, som skal dække hele virksomhedens behov. Med andre ord er den effektive markedsføringsstrategi alsidig og kreativ.

Anonymous
Tags:
IT, Salg

Det betaler sig at tænke kreativt, kende sine kunder og være parat til at gå en ekstra mil for dem.

Anonymous

I Danmark bryster vi os af at være ganske langt fremme i skoene, når det kommer til det digitale - men vi skal til at steppe op, hvis vi fortsat vil være blandt verdens digitale alfahanner.

Anonymous
Tags:
IT, Jura

Vi er enige om, at internettet er kommet for at blive, er vi ikke? Måske ikke. Bagudskuende kræfter kan få held til at begrænse den frie adgang til information på internettet. Sker det, kan det skade innovative og digitale startups og dig og mig, der bruger internettet hver dag. Men hvorfor er adgangen til verdens informationer på spil? Lad mig begynde med lidt baggrund for at sætte scenen.

Anonymous

Når Danmark i november 2016 for 9. gang sætter fokus på værdien af vækst og iværksætteri bliver det med Ivækst som ny national vært for Global Entrepreneurship Week og et helt nyt digitalt tema.

Anonymous
Tags:
IT

IVÆKST er ny national vært for Global Entrepreneurship Week 2016.

Anonymous

Content is king. 

Anonymous
Tags:
IT, Salg

Få styr på Content Marketing og SEO // Hvordan eksterne links giver bedre netværk // Få styr på brugen af hashtags # // Få tips og tricks til at optimere dit personlige brand og din LinkedIn profil

Anonymous

Tricks til din AdWordsannoncering // Find ud af hvorfor din forretning ikke er kedelig // Social media hacks // Tendenser for social media i 2014

Anonymous
Tags:
IT, Salg

Se videoblog med råd til hvilken leveringspris du skal tage på din webshop // Argumenter for og imod blogging i din netbutik // Opbygning af blogindlæg // Optimer din SEO - Find dit websites knækkede links

Anonymous

Israels befolkningstal er på 8 millioner fordelt over et geografisk areal på størrelse med Jylland. Startup miljøet her er så koncentreret, at Tel Aviv som det eneste sted i verden, kan sammenlignes med Silicon Valley.

Anonymous

IVÆKST lancerer AdWords Online Kursus. Nu kan du hvor og når som helst sætte dig ind i verdens stærkeste annoncemedie – Google AdWords.

Anonymous
Tags:
IT, Salg

Se film fra Iværk & Vækst messe // Læs tips og tricks fra 8 e-handelseksperter // Find ud af hvordan du sikrer din WordPress side mod angreb // Studér de største: Coca-colas brug af sociale medier

Anonymous
Tags:
IT, Salg

Læs om Adobe Vs. Freeware // hvordan du søgemaskineoptimerer dine YouTube videoer // ny integration mellem YouTube kanaler og G+ sider // Content Marketing for SMV'er // IVÆKST kalorier

Anonymous
Tags:
IT, Salg

Se Hangout om e-handel // læs tip der viser hvem der linker til din hjemmeside // ny service til at få flere tilmeldinger til dit nyhedsbrev // fredagsunderholdning

Anonymous
Tags:
IT

Læs om hvordan du får mere trafik på din blog og dit website // hvordan emnefeltet i dit nyhedsbrev skal skæres // nyt spændende tech start-up // underholdning til din påskeferie

Anonymous

En velfungerende webbutik betyder alt for din succes med online salg. Peter Kofler har mange års erfaring med hjemmesidedesign og giver dig 10 hurtige råd til at skabe mere salg i din webshop.

x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu.
Du kan altid framelde dig med et enkelt klik.