Bloggen

Der findes kun Silicon Valley og Tel Aviv

Tags: Finansiering

Israels befolkningstal er på 8 millioner fordelt over et geografisk areal på størrelse med Jylland.

Startup miljøet i Israel er så koncentreret, at Tel Aviv som det eneste sted i verden, kan sammenlignes med Silicon Valley.

Snap shot 2012 Israel VC

 

Spørger du nu dig selv: ’But what’s so startup special about Israel’? Jo det skal jeg fortælle dig.

Israel har et startup økosystem, der rammer hver en startup-potentiel afkrog i det israelske samfund.  Lige fra uddannelsesinstitutioner til VC og børsnoteringer.

 

Incubatorer som motor

I Israel frontes erhvervsinsatsen af et bredt udbud af incubatorer, som drives privat ud fra nogle af regeringens definerede spilleregler, og som der løbende evalueres på. Disse incubatorer er nøjsomt valgt ud fra deres geografiske placering i landet, så det på den måde sikres, at midlerne ikke kun centraliseres ét sted og skævvrider samfundet.

Derefter har regeringen indført 85-15% ordningen som sørger for, at pengene tilgår virksomhederne og ikke incubatorerne.

 

Waze solgt til Google

Imens vi var i Israel i juni 2013 blev Waze solgt til Google for $1,3 millarder. Waze er et israelsk startup, der selv har været igennem incubatorforløbet. Wazes exit er blevet endnu en perle på snoren for Israel, af startups der opkøbes af en mastodont.

Men hvis netop sådan en exit betegnes som et typisk forløb, tager det ikke mange burhøns at regne ud, at Israels kreative knowhow i fremtiden rykker ud af landet? - Det findes der mange holdninger til. Men faktum er, at regeringen tilbyder særdeles favorable skattefordele, hvis R&D holdes i Israel.

 

Dedikeret til iværksætteri

Israel har 10 nobelpristagere, og vi mødte én af dem på Technion – Israel Institute of Technology i Haifa. Dr. Harry Yuklea har modtaget en nobelpris i fysik, og har i de sidste 10 år udelukkende undervist i entrepreneurship. Technion er et eksempel på en israelsk uddannelsesinstitution, der sætter alle sejl ind på at skubbe sine ingeniører med iværksætterpotentiale i den rigtige retning.

Med andre ord har det israelske samfund fundet sin kernekompetence – en styrke der har formet et startup økosystem, der fungerer hele vejen rundt fra idé til exit.

 

Vil du ha’ en bid af vores rejsekage?

I tråd med at vi rejste rundt i et af verdens få epicentre for startups, blev vi udsat for et overvældende antal elevatorpitches. Her deler vi et par stykker med dig; bliv spækket med inspiration – tag et kig på de følgende links:

 

DOGTV
TV til din hund – også når du ikke er hjemme.
dogtv.com

Mobileye
Konstant monitorering af hvad der er foran din bil. Dit ”tredje øje”, når du kører.
mobileye.com

RotaryView
350o billede af dit produkt med en enkel app. Shoot, upload, post på mindre end 5 minutter.
rotaryview.com

BioGaming
Slut med kedelig rehabilitering og fysioterapi vha. gamification.
biogaming.com

GetTaxi
Find og hyr en taxi hvor end du er.
gettaxi.com

 

... eller klik her og få visualiseret dette blogindlæg i albummet på Google+

 

 

 

af Louise M. Ø. Nielsen & Peter Kofler

 

Del indlægget med venner og kollegaer

Blog ekspert

EKSPERTENS BLOGINDLÆG

Anonymous

Som virksomhedsejer ved du sikkert, hvor meget konkurrence der er derude, samt hvor svært og omfangsrigt det er, hvis man gerne vil skille sig ud i mængden. Derfor er du nødt til at være bedre end alle de andre, når det kommer til markedsføring af din virksomhed og dit produkt.

Anonymous

Rigtig mange danskere drømmer om at starte deres eget. Det skyldes ikke mindst, at det måske har været svært at finde job andre steder, og man håber på, at man selv kan være med til at løse den situation. Der findes da også rigtig mange gode grunde til at blive iværksætter, og mulighederne er bestemt til stede.

Anonymous
Tags:
IT

Mange danskere går med drømmen om, at drive deres egen webshop. Faktum er dog, at ikke alle ved hvor, de skal starte. Der er mange valgmuligheder, hvis du drømmer om at starte din egen webshop, men det er bestemt ikke noget, der er med til at gøre det nemmere for dig. Det betyder nemlig, at du står overfor et valg mellem et bredt spektrum af forskellige valgmuligheder.

Anonymous

Siden nytår har du ikke kunne udelade momsen på porto og forsendelse, selv om du bruger PostNord. Den gamle portoudlægsregel blev fjernet af SKAT med virkning fra årsskiftet. Men nu tilbyder PostNord 20 % på portoen – men kun til deres storkunder.

Anonymous

Den effektive markedsføringsstrategi dækker alle områder indenfor markedsføring. I dag er det ganske enkelt ikke længere tilstrækkeligt at satse på én eller to typer markedsføring, som skal dække hele virksomhedens behov. Med andre ord er den effektive markedsføringsstrategi alsidig og kreativ.

Anonymous
Tags:
IT, Salg

Det betaler sig at tænke kreativt, kende sine kunder og være parat til at gå en ekstra mil for dem.

Anonymous

I Danmark bryster vi os af at være ganske langt fremme i skoene, når det kommer til det digitale - men vi skal til at steppe op, hvis vi fortsat vil være blandt verdens digitale alfahanner.

Anonymous
Tags:
IT, Jura

Vi er enige om, at internettet er kommet for at blive, er vi ikke? Måske ikke. Bagudskuende kræfter kan få held til at begrænse den frie adgang til information på internettet. Sker det, kan det skade innovative og digitale startups og dig og mig, der bruger internettet hver dag. Men hvorfor er adgangen til verdens informationer på spil? Lad mig begynde med lidt baggrund for at sætte scenen.

Anonymous

Når Danmark i november 2016 for 9. gang sætter fokus på værdien af vækst og iværksætteri bliver det med Ivækst som ny national vært for Global Entrepreneurship Week og et helt nyt digitalt tema.

Anonymous
Tags:
IT

IVÆKST er ny national vært for Global Entrepreneurship Week 2016.

Anonymous

Content is king. 

Anonymous
Tags:
IT, Salg

Få styr på Content Marketing og SEO // Hvordan eksterne links giver bedre netværk // Få styr på brugen af hashtags # // Få tips og tricks til at optimere dit personlige brand og din LinkedIn profil

Anonymous

Tricks til din AdWordsannoncering // Find ud af hvorfor din forretning ikke er kedelig // Social media hacks // Tendenser for social media i 2014

Anonymous
Tags:
IT, Salg

Se videoblog med råd til hvilken leveringspris du skal tage på din webshop // Argumenter for og imod blogging i din netbutik // Opbygning af blogindlæg // Optimer din SEO - Find dit websites knækkede links

Anonymous

IVÆKST lancerer AdWords Online Kursus. Nu kan du hvor og når som helst sætte dig ind i verdens stærkeste annoncemedie – Google AdWords.

Anonymous
Tags:
IT, Salg

Se film fra Iværk & Vækst messe // Læs tips og tricks fra 8 e-handelseksperter // Find ud af hvordan du sikrer din WordPress side mod angreb // Studér de største: Coca-colas brug af sociale medier

Anonymous
Tags:
IT, Salg

Læs om Adobe Vs. Freeware // hvordan du søgemaskineoptimerer dine YouTube videoer // ny integration mellem YouTube kanaler og G+ sider // Content Marketing for SMV'er // IVÆKST kalorier

Anonymous
Tags:
IT, Salg

Se Hangout om e-handel // læs tip der viser hvem der linker til din hjemmeside // ny service til at få flere tilmeldinger til dit nyhedsbrev // fredagsunderholdning

Anonymous
Tags:
IT

Læs om hvordan du får mere trafik på din blog og dit website // hvordan emnefeltet i dit nyhedsbrev skal skæres // nyt spændende tech start-up // underholdning til din påskeferie

Anonymous

En velfungerende webbutik betyder alt for din succes med online salg. Peter Kofler har mange års erfaring med hjemmesidedesign og giver dig 10 hurtige råd til at skabe mere salg i din webshop.

x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu.
Du kan altid framelde dig med et enkelt klik.