Ordet animation betyder at gøre noget levende. Dette kan blandt andet gøres med en flot animationsvideo. En animation kan være alt lige fra en tegnefilm du ser i biografen (som f.eks. Frost med en dansende og syngende snemand) til seriøse dokumentarfilm, 3d-visualiseringer eller virksomhedsfilm.
Kort sagt er animation en video, hvori figurer, former, tegninger og grafikker ser ud som om, de bevæger sig.
Vidste du at vores hjerner behandler visuel information 60.000 hurtigere end læst tekst? Det er, fordi hjernen behandler hvert enkelt bogstave i en tekst som et billede, som derefter skal forstås enkelvis og i sammenhæng. Netop derfor er tegnefilm, videoer og illustrationer meget mere effektive for din kommunikation end tekst.
Grunden til, at tegnefilm bliver mere og mere anvendt internt og eksternt af virksomheder, er at denne typer videoer, er appellerende og overskuelige at se på. Og vi mennesker elsker at se på ting, som umiddelbart og intuitivt giver mening for os og skaber overblik.
Mange virksomheder bruger i dag mange kræfter på at skabe fælles fodslag internt i deres kommunikation. Og de fleste kommunikationsfolk ved, at vi mennesker har svært ved at læse lange dokumenter og beskrivelser. Med de mange input, vi alle får i dag, kan mange ikke overskue at læse mere end strengt nødvendigt.
Her er tegnefilm et effektivt værktøj til at visualisere alt lige fra virksomhedsstrategier, produktudvikling, brugerrejser, læring – og naturligvis også til ekstern branding, rekruttering og reklame.
Mange virksomheder opbygger f.eks. biblioteker af læring, hvor medarbejdere kan finde information om alt lige fra processer til lovgivning og arbejdsgange i virksomheden. Det er nemlig meget lettere at dykke ned i en animationsfilm om ”onboarding” eller konkurrencelovgivning – i stedet for at skulle læse lange og uoverskuelige dokumenter.
Derfor bruger mange virksomheder indenfor blandt andet sundhedssektoren, medicinalindustrien, politiet eller high-risk produktionsvirksomheder animation og video til af læring og videreformidling.
F.eks. er det meget mere forståeligt at se en animationsfilm om, hvordan du bedst tjekker en ambulance og pakker den korrekt – i stedet for at læse en manual. Eller hvad med hvordan du tager dit sikkerhedsudstyr på, når du skal op og reparere en vindmølle. På den måde sikrer du dig, at alt udstyr står på rette plads og er i orden i situationer, hvor hvert sekund tæller – og risikoen for fejl kan have alvorlige konsekvenser.
Mange virksomheder bruger derfor videoer til at sikrer sig, at alle medarbejdere – uanset sprog og læsefærdigheder – forstår hvad de skal gøre, hvordan de skal gøre og hvornår de skal gøre det.
Samtidig kan animation være en god løsning på bøvl med de nye GDPR-regler. Her behøver du ikke sikrer dig, hvem der kommer med på en optagelse (for det er animerede personer).
Derudover er det ofte mere langtidsholdbart at lave en animation i stedet for reel live-footage. For video kan hurtigt blive outdatet. Tænk f.eks. på tutorials over, hvordan man bruger forskellige online-værktøjer. Disse værktøjer bliver lynhurtigt opdateret og ændre udseende og funktionalitet – og så skal du til at lave nye videoer. ¨
Derfor kan det være en meget bedre løsning, at lave en animation, som ikke direkte viser billeder, men mere giver en overordnet forståelse af et emne.
Forskning viser, at vi kan lide at se på det, som vi umiddelbart forstår. Og vi synes det, vi umiddelbart forstår, er smukt. Det betyder, at jo hurtigere hjernen kan analysere indhold, kategorisere og forstå, jo smukkere synes vi mennesker, det indhold er. Og når vi forstår – og kan lide det – vi ser, så kan vi huske det. Derfor er cartoons så effektive i virksomhedskommunikation.
Link til forskning: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15582859
Priserne på animation varierer meget. Og som med alt andet, hænger kvalitet og pris sammen. Længden er her selvsagt også afgørende for prisen. En low-budget animationsfilm kan f.eks. koste fra 10.000 kr. (+moms) pr. minut – mens de flotte og mere avancerede reklamefilm nemt kan koste langt over 100.000 kr. (+moms) pr. minut.
SEM specialist (Digital Marketing Specialist)
Jeg arbejder med SEM hos webbureauet Morning Train. Mine arbejdsopgaver breder sig omkring Google Ads, SEO onsite og linkbuilding. Derudover står jeg også med kundekontakten med mine klienter. På denne blog vil jeg bidrage med tidligere erfaring og relevant viden indenfor Google Ads, SEO og linkbuilding.
Derudover har jeg startet et affiliate projekt for, at teste exact domain match: Trykkogeren.dk. Siden handler om trykkogere og vil gerne rangere på mad og lignende.
På nuværende tidspunkt er jeg i gang med, at skriv en case study på Completeevent.dk, som befinder sig i København området