Bloggen

Hvordan skriver man kvalitetstekst

Google elsker kvalitetsindhold, men hvad betyder kvalitet?

Jeg erklærer mig frivilligt helt og aldeles skyldig i at prædike kvalitetstekst. Det er der mange, der gør. Fortæller dig, at du kun opnår de gode placeringer i søgemaskinerne ved at anstrenge dig lidt ved tasterne. Måske er du endda en af dem, der ved, at SEO har to primære ben at stå på. Det ene hedder backlinks, det andet hedder tekstindhold. I spitzenklasse.

Superfint.

Men hvad betyder kvalitet – sådan helt konkret?

Den her artikel er til dig, der er træt af eventyrlige listicles med ranking factors og flyvske råd om udformningen af SEO-tekster. Uden medfølgende brugsanvisning. Det betyder, at du fra en tekstforfatter her får 5 konkrete råd, der forhåbentlig kan gøre begrebet kvalitet lidt mindre abstrakt.

#1: SEO-tekster anno 2018

Keyword stuffing og søgeordstæthed har for længst passeret deres udløbsdato. De kan sammenlignes med VHS-bånd: Du kan måske godt få dem til at virke enkelte steder, men fremtid har de ikke skyggen af.
Gør i stedet følgende: Undersøg, hvilke relaterede søgeord folk bruger sammen med dit primære søgeord. Google forærer dig de relaterede søgeord, når du skriver det primære ind i søgefeltet. Brug Keyword Planner eller andre værktøjer til at finde de mest populære long-tail-keywords og stillede spørgsmål i forbindelse med dit primære søgeord. Skriv så SEO-teksterne ud fra dine fund. Skriv i et varieret sprog, og sigt efter en god længde på teksten (800+ ord). Jo længere teksten er, jo oftere kan du inddrage dine søgeord uden at lyde som en kegle.

#2: Dybde frem for bredde

Jeg elsker bøger. Sådan nogle, man kan røre ved og føle tyngden af. Dybden.

Når jeg ikke skriver, læser jeg. Meget af læsningen foregår foran skærmen, men efter mange timers skærmtrold med læsebriller kommer jeg til at savne mine bøger. Hvorfor? Fordi internettet er stoppet til med tekster, der knap når at kradse i overfladen. Jo bredere dine artikler er, jo større er chancen for, at læseren vil finde dem ligegyldige. Overflødige opremsninger af noget, de har hørt før.

Flere og flere internetgængere foretrækker begavede artikler, der går i dybden. Artikler, der er grundigt og tænksomt behandler et enkelt område af deres interesse. Og derfor ynder Google at skubbe sådan nogle artikler foran i køen.

#3: Bring personlighed ind i teksten, og præg dem med din egen stil

Maskiner er kolde og mekaniske. Forudsigelige. De gør, hvad de bliver bedt om. Intet mere, intet mindre. Mennesker, derimod, siger sjove ting. Ting, som skulle have været sjove, men falder til jorden. Mennesker bruger sarkasme, og de bander. Vi har børn, familier og ønsker om at halvere antallet af skvalderkålsplanter i baghaven og måske bruge dem i en smoothie. Vi bliver frustrerede, begejstrede og vi drages. Tænker i billeder. Vi fremfører ikke livløse monologer. Eller jo, måske i Nordkorea. Men på internettet stortrives det naturlige, personlige sprog. Og sørme om ikke også du kan få del i det stigende antal stemmesøgninger, hvis du gør dig umage med at bruge samtalesprog.

#4: Skriv noget, folk kan bruge

Og det behøver ikke at være en konkret og udførlig guide til at skifte bilens tandrem, kilerem eller livrem. Hvis dit hjerte flyder over med tanker, der kan inspirere og motivere en bestemt målgruppe, så del dem endelig. Artikler om personlig udvikling og vigtige livserfaringer er utrolig populære.

#5: Giv dit sprog kærlig opmærksomhed

Jeg kan på det kraftigste anbefale, at du gør dig svært umage med dine teksters stilistiske udtryk, grammatikken og læsevenligheden.

• Varier dine sætningers længde
• Hav fokus på ordvalg (brug en synonymordbog, hvis du har svært ved at variere dit sprog)
• Billedsprog og analogier kan puste liv i jævne tekster
• Benyt grammatiske opslagsværker, hver gang du er i tvivl
• Lav korte afsnit med underoverskrifter

Hvis du før har underkendt værdien af sprogligt håndværk, vil du blive glædeligt overrasket over, hvor meget det betaler sig. Også i søgemaskinerne.

Del indlægget med venner og kollegaer

Blog ekspert

EKSPERTENS BLOGINDLÆG

Charlotte Schm…

Freelance SEO-tekstforfatter

Hvis du har svært ved at arbejde effektivt i rodede omgivelser, så er der en god forklaring.

Charlotte Schm…

Freelance SEO-tekstforfatter

Dropshipping - hvad er det, og hvad skal du være opmærksom på?

Charlotte Schm…

Freelance SEO-tekstforfatter

Effektiv SEO kræver overvåging af indsatsen. Derfor er en en rank tracker et must i din SEO-værktøjskasse.

Charlotte Schm…

Freelance SEO-tekstforfatter

Tags:

Optimal intern linkbuilding kan give dig en markant bedre placering i SERP.

Charlotte Schm…

Freelance SEO-tekstforfatter

Vi har allesammen noget i bagagen. Hvad skal der være i din kommende tekstforfatters rygsæk? Altså i rummet med uddannelse of erfaring?

Charlotte Schm…

Freelance SEO-tekstforfatter

Der er én ting, du ikke må glemme, når du nøjsomt udvælger dine annonceord: brugernes intention.

Charlotte Schm…

Freelance SEO-tekstforfatter

Vi er trætte af traditionelle reklamer. Ingen har lyst til at give en sælger et kram - eller opmærksomhed for den sags skyld. Men hvad nu hvis han, i stedet for en salgstale, tilbyder dig en god historie om sit produkt?

Charlotte Schm…

Freelance SEO-tekstforfatter

Du kan skrive dig til mere trafik på din webside ved at dreje tidens varmeste emner, så de bliver relevante for dit eget.

Charlotte Schm…

Freelance SEO-tekstforfatter

I lang tid har metabeskrivelser i Google været omkring 160 karaterer lang. Nu er der kommet nye retningslinjer, og hver metabeskrivelse må nu være helt op til 320 karakterer. Så hvad skal du gøre nu?

Charlotte Schm…

Freelance SEO-tekstforfatter

Har du hørt om long-tail-søgeord? Vidste du, at søgeordene med den lange hale kan give dig flere salg? 

x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu.
Du kan altid framelde dig med et enkelt klik.