Tags: Administration, IT
Har du netop startet op som iværksætter og sidder du enten hjemme eller på et lejet kontor et sted? Lige gyldigt hvad din situation er, så har du brug for internet – ja du kan faktisk ikke drive din virksomhed uden.
I denne korte guide kigger jeg på 3 ting du bør tænke på, når du vælger internet.
Undgå at betale for meget
Det er aldrig sjovt at betale for meget for sit internet, specielt hvis man er i en opstartsfase og har brug for at styre budgettet med stram hånd.
Inden du køber internet, giver det derfor god menig at sætte sig ind i, hvor du får den billigste internetforbindelse, gerne via fiber, som giver dig den mest stabile forbindelse.
Til dette kan du bruge sammenligninssider som f.eks. Muismi.dk, hvor du kan tjekke din adresse blandt mere end 10 danske internetudbydere. Test din adresse her: Find det billigste internet via Musimi.dk.
Når du vælger internet er det også en fordel at vælge den rette hastighed, så du ikke betaler for noget du ikke bruger. Generelt har de færreste ikke brug for mere end 50 Mbit/s. Det vigtigste er, at forbindelsen er stabil, så vælge enten fiber eller COAX.
Overvej en fast IP
En fast IP-adresse er en IP-adresse, der er tildelt til en bestemt enhed eller en bestemt internetforbindelse og ikke ændrer sig over tid. Dette adskiller sig fra en dynamisk IP-adresse, som ændrer sig, hver gang enheden eller internetforbindelsen opretter forbindelse til internettet.
En fast IP-adresse giver rigtig god mening, hvis du arbejder med servere eller skal logge på kunders backends, hvor det måske kræver en whitelisting af din IP. Hvis du ikke har en fast IP, kan dette ikke lade sig gøre, da du vil skulle bede om at blive whitelistet hver gang du får tildelt en ny IP fra din internetudbyder.
Så hvis du skal arbejde med kunder, hvor du skal logge på deres systemer, API´et eller noget andet via nettet, så er det en klar fordel med en fast IP.
Fast IP-adresse kan som regel fås fra internetudbydere mod et ekstra gebyr.
Du kan trække internet fra
Hvis du bruger internettet til erhvervsmæssige formål, kan du normalt trække internetomkostninger fra i regnskabet som en driftsomkostning. Dette gælder faktisk også, hvis du driver en virksomhed fra dit hjemmekontor og bruger internettet til at udføre arbejdsrelaterede opgaver.
Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at du kun kan trække de erhvervsmæssige udgifter fra, og ikke de personlige. Hvis du for eksempel bruger internettet til både arbejdsrelaterede formål og personlig brug, skal du kun trække den del af omkostningerne fra, der er relateret til erhvervsmæssige formål.
Det er også vigtigt at følge de relevante skattebestemmelser og konsultere en skatteekspert eller revisor, hvis du er usikker på, hvordan du skal trække internettet fra i dit regnskab.
Læs evt. mere hos skat.dk
Iværksætter og online marketing konsulent
Thomas Skov Iversen er iværksætter med fokus på online-verdenen. Siden 2011 har han stået bag NemProgrammering.dk, som i dag er Danmarks største udbyder af gratis online videoundervisning.
Udover NemProgrammering.dk er Thomas partner i webbureauet NPWS.dk, hvor fokus er på unikke WordPress løsninger. I 2015 skrev han desuden en e-bog om WordPress under navnet ”WordPress Manualen”.
Emner for blogindlæg vil bl.a. være søgemaskineoptimering, marketing via sociale medier og selvfølgelig tips og tricks til udvikling af hjemmesider i f.eks. WordPress.