Bloggen

Skal du bruge video i din markedsføring?

Video er blevet super populær at bruge i forbindelse med sin markedsføring, særligt når man skal markedsføre sig på de sociale medier, så kan det være en god ide at bruge en professionel reklamevideo, hvis man skal fange brugerens opmærksomhed.  Men det kan være en rigtig god ide at spørge sig selv om nedstående, før du kaster dig over video.

Hvad vil du opnå med din video?

Video er cool og er en fed ting at vise frem på ens hjemmeside og på ens SOME, men før du overhovedet begynder at kaste flere tusinde kroner i en videoproduktion, så skal du spørge dig selv: Hvad vil vi opnå med videoen?

For der kan være mange forskellige ting man ønsker at opnå, det kunne f.eks. være flere kunder, øget branding eller noget helt tredje.


Hvis du f.eks. er meget resultatorienteret og ønsker at opnå direkte omsætning fra din video, så skal du tænke meget i, hvordan du kan pushe dine seer til at foretage en handling direkte efter videoen. Du bør også tænke på, hvordan din video er skruet sammen.


Hvis du ønsker at genere omsætning og købsladet trafik via videoen, så skal videoen også være mere fremtræden i forhold til at få brugeren til at købe. Det kunne f.eks. være en video der snakker om 3 grunde til, hvorfor du bør købe dette produkt. Sådan en type video er meget købsorienteret og har et formål, nemlig at skabe mere omsætning nu og her.


Du kan også vælge at gå en helt anden vej. Videoer er nemlig et perfekt værktøj til at fremme en virksomheds branding værdi.


F.eks. hos Morning Train valgte vi at lave en video, der ikke fortæller noget om, hvorfor du skal købe os, hvad kunderne siger og hvilke tekniske forcer vi er gode til. Vi har i stedet valgt at gå i en helt anden grøft og få produceret en video, hvor man efter videoen tænker: ”Hold da kæft en fed video”.


Derfor valgte vi at få produceret en slags action video, der foregår på en paintball bane, hvor de gode IT-soldater kæmper mod de onde IT-terrorister. Sådan en slags video kan forekomme langt fra den digitale verden, som et webbureau til dagligt arbejdet i.


Hele formålet med videoen er ikke at genere omsætning her og nu, men at få et så stort reach på de sociale medier og nå ud til en masse mennesker. Man må ikke undervurdere hvad den virale effekt også kan gøre ved en velproduceret film.


Videoen er lavet i et branding øjemed. Så næste gang at folk finder Morning Train på Google eller ser at Morning Train er nævnt i en tråd på Facebook, så ringer der en klokke hos seeren, der hurtigt kan associere Morning Train med noget cool og spændende.


Hvis du gerne vil finde en mellemvej mellem det hardcore købsorienteret fokus og brandingfokusset, så kan du også overveje at få lavet en videoserie, det vil sige en videoserie, hvor jeres målgruppe løbende vil få præsenteret en række videoer over en bestemt periode. Det er en fin måde at nudge dem løbende og gøre dem løbende opmærksomme på jer.

Del indlægget med venner og kollegaer

Blog ekspert

EKSPERTENS BLOGINDLÆG

Simon Nygaard

Linkbuilding specialist

Simon Nygaard

Linkbuilding specialist

Tags:
Økonomi
Simon Nygaard

Linkbuilding specialist

I følgende artikel vil jeg komme med 3 råd omkring, hvad du bør huske på, før du starter en webshop.

x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu.
Du kan altid framelde dig med et enkelt klik.