Bloggen

Opstart af virksomhed: Det skal du have styr på

Tags: Økonomi

Har du længe gået rundt med en ide, som du gerne vil have ført ud i livet? Men er du lidt usikker på, hvordan du kommer godt fra start? Èn ting er at få en god ide, en helt anden er at føre den ud i livet og vide, hvordan man gør det.
Det er en stor udfordring at starte egen virksomhed, da der er mange ting, der skal være styr på i opstarten for at sikre et godt fundament. Derfor får du herunder en tjekliste, du kan benytte dig af.


1. Afklar virksomhedens identitet
Første skridt til at føre din ide og virksomhed ud i livet er at finde frem til, hvad din virksomheds identitet skal være. For skal den løse et problem? Eller skal den yde en service? Der må ikke være nogen tvivl om, hvad virksomheden tilbyder, hvis den skal blive til en succes.


2. Få lavet en forretningsplan
Om en forretningsplan er nødvendig, er der mange meninger om. Men den tvinger dig til at blive helt skarp på, hvad du gerne vil have ud af din virksomhed, hvornår du skal have nået målene og hvordan virksomheden skal udvikle sig.

Udformer du en forretningsplan, skal du sørge for løbende at justere den, så den altid er opdateret.


Den bør indeholde beskrivelser af:


• Dit produkt
• Målgruppen
• Markedspotentialet
• Budgettet
• Konkurrenterne 
• Finansieringen
• Udviklingsplanen
Hvordan den skal udformes, og hvad den helt konkret skal indeholde, er naturligvis helt op til dig.


3. Få styr på jura og forsikring
Har du et lager, der skal forsikres mod indbrud, brand eller lignende? Skal du indgå leverandør- og kundeaftaler? Forsikringer og jura er vigtige ting at have styr på, når du skal starte egen virksomhed, da det sikrer en gnidningsfri start. Her er professionel hjælp at anbefale, så du slipper for at ligge søvnløs med hovedet fuld af bekymringer.

4. Få skaffet startkapital
Lån penge til at komme i gang og få din ide ud over stepperne. Det er det fjerde punkt på listen, da det er de færreste nyopstartede virksomheder, der kommer udenom at skulle skaffe startkapital for at komme godt i gang med at realisere deres ide. 


Du kan blandt andet skaffe startkapital gennem:
• Lån i banken
• Crowdlending
• Investorer
• Online lån
Undersøg mulighederne for at finde frem til, hvad der er muligt og bedst for dig og din virksomhed.


5. Hav styr på regnskabet
Hvis du er skarp til regnskaber og budgetter, kan du sagtens tage dig af dette selv. Dog er det de færreste iværksættere, der har tiden, interessen eller viden nok til at tage sig af det – i hvert fald hvis det skal gøres korrekt. Hyr derfor en revisor eller finansiel rådgiver allerede fra starten, så du er sikker på, at der er styr på virksomhedens økonomi.


Uanset hvilken løsning du går med, er det dig, der står som endelig ansvarlig for virksomhedens regnskab samt for dokumentation og bilag i fem år. Det er derfor vigtigt, du har styr på det allerede i opstartsfasen.

Del indlægget med venner og kollegaer

Blog ekspert

EKSPERTENS BLOGINDLÆG

Simon Nygaard

Linkbuilding specialist

Simon Nygaard

Linkbuilding specialist

Simon Nygaard

Linkbuilding specialist

I følgende artikel vil jeg komme med 3 råd omkring, hvad du bør huske på, før du starter en webshop.

x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu.
Du kan altid framelde dig med et enkelt klik.