IVÆKSTPRISEN VINDERE 2017

 

Kender du nogen, eller skal du selv være blandt de nominerede til IVÆKSTprisen 2018?

Indstil til IVÆKSTprisen 2018

-->
Årets Særpris

Årets Startup/ Corporate Collab 2017: Karim Ben M'Barek, Jannick Christensen, Max Børglum Stripp og Torben Gelineck, Washa / Berendsen

En af de iværksættere i det danske iværksættermiljø, som særligt har formået at skabe et navn i løbet af få år, er 26-årige adm. direktør Karim Ben M'Barek. Efter at have følt et behov på egen krop, opsnappede Karim hurtigt trenden omkring convenience og hjemmelevering af forskellige services. Dette blev begyndelsen på online vaskeriet Washa, der afhenter og leverer vasketøj til døren, som Karim stiftede i fællesskab med de to barndomsvenner Jannick Christensen og Max Børglum Stripp. Siden begyndelsen har drengene indgået et større samarbejde med tekstil-giganten Berendsen, som over to omgange har investeret et millionbeløb i virksomheden. Den stærke opbakning fra Berendsen, som bl.a. tillader Washa at benytte Berendsens mange vaskerier, har givet Washa mulighed for at udvikle forretningen i en mere digital retning. Ydermere har samarbejdet ført til en eksponentiel vækst på knap 40 ansatte, 40.000 aktive kunder og den månedlige omsætning er steget fra 75.000 DKK til 1,2 mio DKK.

Washa.dk og Berendsen.dk

Årets Idealist 2017

Årets Idealist 2017: Hannah Michaud, The Apple Girl

Konventionel læder er en af industriens helt store miljø- og klimaskurke. Løsningen har Hannah Michaud. Hun har udviklet et helt nyt lædermateriale af plantebaserede bionedbrydelige plantefibre. Hannahs læder er nemlig produceret af æblerester. Æblelæderet er 100% nedbrydeligt, kan forarbejdes til at være både blødt og stift, og kan dermed også anvendes hvor man normalt bruger plastik. Det bæredygtige materiale bliver produceret af æblepulp, der ellers ville være endt som skrald. Hannah Michaud er et stærkt inspirerende eksempel på, hvad mennesker kan skabe ud fra idealisme og handlekraft. Med sit engagement i virksomheden The Apple Girl er Hannah med til at gøre en milliardindustri bæredygtig uden at gå på kompromis.

Theapplegirl.org

Året Vovehals 2017

Årets Vovehals 2017:  Bo Sten Hansen og Jacob Kocemba, Copenhagen Sparkling Tea Company

At vove sig ud på et allerede mættet marked med så høje indgangsbarriere og hård konkurrence kræver en klippefast tro på sig selv, sin idé og ikke mindst et skudsikkert mod. Erhvervsmand, Bo Sten Hansen, og den prisvindende sommelier, Jacob Kochemba, valgte i 2017 at stifte virksomheden Copenhagen Sparkling Tea Company. Den innovative duo har skabt en ny kategori af unikke gourmetdrikkevarer, som kommer i varianter med og uden alkohol. Deres boblende dråber er lavet på økologiske råvarer - rig på vitaminer og antioxidanter. Trods store etablerede spillere i branchen, har Copenhagen Sparkling Tea Company allerede fået deres mousserende te inden for hos michelin-restauranter, luksushoteller og vinbutikker i Danmark, Sverige, Norge og senest i Tyskland.

sparklingtea.co

Årets Mønsterbryder 2017

Årets Mønsterbryder 2017: Anders Houmann, Nohrlund Cocktails 

Det kræver en stærk vilje og en unægtelig iværksætterdrøm, at kaste sig ud på dybt vand, når man netop har afsluttet sine studier på Copenhagen Business School, og taget hul på en lovende karriere. Anders er ordblind og han sled sig igennem sine finansielle studier. Efter fem år stod han med eksamensbeviset – en billet til et liv med minimal risiko og udsigt til en karriere inden for investment banking. Anders skiftede sin lønseddel, og liv i indre København, ud med en tilværelse i et industrikøkken i Horsens. Her tilbragte han, sammen med co-founder Søren Aamand, alle døgnets vågne timer med at eksperimentere med opskrifter og røre i store gryder, for at forfølge deres drøm om at lave verdens bedste pre-mixed cocktail. Nohrlund har eksisteret i 3 år, og er netop flyttet ud af kælderlokalet på Østerbro, for at slå dørene op til Nordens første cocktailfabrik. Nohrlund producerer i dag globalt prisbelønnede økologiske cocktails, og har etableret et univers af cocktailoplevelser i verdensklasse. Teamet tæller i dag 6 medarbejdere og 1500 Kvm produktionslokale, der kan levere 1700 cocktails i timen og lige nu er de ved at gøre klar til eksport.

nohrlund.dk

Årets Unge Håb 2917

Årets Unge Håb 2017: Carl Kronika, Andreas S. Olesen og Julius Gabel Nørgaard, Copus

Carl Kronika var kun 14 år, da han besluttede sig for at tage springet og starte sin egen virksomhed. Det viste sig at være en god idé. I dag er han 17 år, og er partner med Andreas Staurby Olesen og Julius Gabel Nørgaard, som han deler kontor med i Odense. Sammen driver de virksomheden Copus, som arbejder med PR og digital kommunikation. En innovativ virksomhed, som konkurrerer med de største, og mest garvede bureauer i Norden. På få år, har de stablet en værdifuld virksomhed på benene, og arbejder nu sammen med store klienter. En af Copus helt store kunder er blandt andet Carlsberg Group, hvor Copus har hjulpet dem med deres mediestrategi i forbindelse med Carlsbergs 170 års jubilæumsfejring. Copus arbejder primært sammen med startups i vækst, heriblandt Soundboks og Tonsser. Trods travlhed i firmaet passer Carl dog stadig lektierne fra Det Blå Gymnasium, hvor han bliver student til sommer. Andreas studerer datalogi i Odense og Julius studerer International Business på CBS i København.

copus.dk

Årets Væksteventyrer

Årets Væksteventyrer 2017: Thomas Pedersen, Winefamly

I en konventionel branche præget af stor konkurrence og mange interessenter kræver det stort mod at lancere en helt ny forretningsmodel. Det har Thomas Pedersen gjort med Winefamly, som er en vinklub, hvor du bestiller vin og specialiteter til kostpris. Vinen flyder fra vinbonden og direkte til kundens glas uden om grossisten og butikken. Winefamly blev lanceret i december 2016 og har i dag, 10 måneder senere, flere end 7.000 medlemmer og håndterer allerede nu flere end 4.000 bestillinger fra medlemmerne hver måned. Winefamly gør op med denne traditionelle handelskæde, og er en imponerende eksekvering af en god idé.

winefamly.com

Årets Jurypris 2017

Årets Jurypris 2017: André Rogaczewski, Netcompany

Talent forpligter til vilje – det er en af de læresætninger som årets vinder af Juryprisen bekender sig til. I det hele taget er André Rogaczewski optaget af at dyrke faglighed til det højeste niveau. 

Med dette fokus og udgangspunkt har aftenens prisvinder sammen med sine partnere i Netcompany siden 1999 skabt en succesfuld og stærkt vækstende virksomhed. En virksomhed der ifølge prisvinderen har mange ”iværksættere” og entreprenante medarbejdere ansat, der dagligt tester teknologiens muligheder for at opnå endnu bedre resultater for kunderne.

Det er en virksomhed der beskæftiger på den anden side af den magiske grænse af 1000 medarbejdere; men juryprisen gives til dig især fordi virksomheden er bygget op med et mindset og en tilgang der har bevaret iværksætter-ånden og den ukuelige tro på at man kan opnå noget større og mere.

En supertanker der også kan sejle som en speedbåd

 

Codan PwC Ase Google IVÆKST
Mediepartnere:
Ase Codan PwC Google IVÆKST
Mediepartnere:
x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu.
Du kan altid framelde dig med et enkelt klik.