IVÆKSTPRISEN VINDERE 2011

Årets VÆKSTEVENTYRER 2011 er: Nina Warberg Sejersen - Danefæ

Siden 2006 har Danefæ formået at gøre de farvestrålende regnfrakker til en modemæssig landeplage, som får selv de mest vandsky danskere til at længes efter en kold efterårsbyge. Igennem årene har Danefæ vokset med raketfart, især fordi de har forstået at bruge internettets og de sociale mediers kommercielle muligheder. Nu kommer ca. fyrre procent af Danefæs omsætning fra online salg og kollektionen er blevet udvidet med bl.a. børnetøj, undertøj og jakker til mænd og kvinder.

Nina Warberg Sejersen har været en vigtig drivkraft for udviklingen i Danefæ siden hun droppede den faste advokatkarriere for at hoppe ud som vaskeægte iværksætter. Sammen med de øvrige ejere Louise Warberg Hækkerup, Eric Delvoye og Christine Andersen, har Nina fået Danefæ op som en af landets mest populære tøjmærker. Derfor fortjener Nina Warberg Sejersen at blive Årets VÆKSTEVENTYRER 2011

Årets EROBRER 2011 er: Thomas Knudsen og Bjarne Knudsen - CLC BIO A/S

To brødre, Bjarne og Thomas Knudsen startede CLC bio i 2005 for at udvikle brugervenligt software til analyse af biologiske data. De to er henholdsvis PhD i bioinformatik og tidligere partner hos Deloitte. I dag har CLC bio 75 medarbejdere globalt, fordelt på 45 i Aarhus og resten på 9 kontorer i andre lande. I 2010 gav CLC bio overskud og eksporterede 98 % af omsætningen, heraf knap 50 % til USA.

CLC bio er i dag markedsleder i kommercielt software til analyse af DNA sekvensdata. Blandt kunderne er de 10 største farmaceutiske virksomheder i verden, biotekfirmaer og ledende forskningsinstitutioner over hele kloden. Thomas og Bjarne forstår i sandhed at komme ud over den internationale rampe med deres produkter. Derfor fortjener de prisen som årets EROBRER 2011

Årets VOVEHALS 2011 er: Jesper Hvejsel - Firtal Brands ApS

Jesper startede i 2007 grundlaget for sin nuværende virksomhed med internetforretningen made4men.dk. I dag er webshoppen den største virksomhed inden for hudpleje til mænd i Danmark. Og det er især beundringsværdigt, når man tænker på, at Jesper med sin barbersliber RazorPit tager kampen op mod nogle af verdens største hudplejekoncerner.

De store barberbladsproducenter er naturligvis ikke glade for denne nye opfindelse, og gør alt hvad de kan for at holde den ude af markedet. Men Jesper og Firtal Brands kæmper nu på 4 år på at få den ud til brugerne. Og kampen mod giganterne er begyndt at lykkedes. For det, er Jesper årets VOVEHALS 2011

Årets IDEALIST 2011 er: Luna Hvid - Luna Hvid Design

Luna Hvid er en idealistisk og hjertevarm iværksætter med en mission: Alle kemoafdelinger i Danmark skal kunne forære bløde huer til kvinder, der har mistet håret. Luna kæmper for, at kræftpatienter landet over skal kunne bevare et flot udseende og samtidig have en behagelig hovedbeklædning, mens de er under behandling.

Luna har allerede spredt buskabet vidt omkring og har for nyligt kæmpet sig frem til en 4. plads i PFA's "Brug livet"-konkurrence. Hun er en dygtig iværksætter og samtidig en ildsjæl med vinger, som spreder inspiration og glæde. Derfor er Luna årets IDEALIST 2011.

Årets UNGE HÅB 2011 er: Jens Højsgaard Nannerup, Mads Sandgaard Pedersen og Mads Bjerregaard Kristensen - NewQReation

Mads, Mads og Jens går på HHX og har udviklet et super produkt, der giver en ny oplevelse, når man shopper. Deres koncept er såre simpelt: Brug din smartphone til at scanne QR-koder i butikkerne og opnå rabatter. Det gør det muligt for landets butikker og indkøbscentre at lave skattejagter og rabatfester med mere på en nem og sjov måde.

Det hele startede med at de tre unge mænd vandt Danmarksmesterskabet i Innovation og Iværksætteri i Young Enterprise-konkurrencen. Efterfølgende har de fået sølv ved Europamesterskaberne samt særprisen for Best Business Idea. Først afprøvede de det i HerningCentret og nu er deres ide fast system i Kolding Storcenter. Jens og to gange Mads knokler videre ved siden af studierne for at sprede deres innovative idé. Derfor er de årets UNGE Håb 2011.

Årets KVINDELIGE IVÆRKSÆTTER 2011 er: Sara Kindberg - GynZone Aps

Jordemorder Sara har siden stiftelsen af GynZone i 2008 udlevet en faglig passion om at udvikle et virkeligt flot og pædagogisk undervisningsmateriale til jordemødre og læger. Ved hjælp af 3D animationer har hun sammen med sit team skabt et innovativt undervisningskoncept og helt nye elektroniske læringsredskaber.

E-læringen kombineres med kurser for studerende og kolleger - og derved kommer den nyeste forskning helt ind i praksis på fødeafdelingerne. Siden GynZone blev stiftet i 2008 er der etableret salg til hospitaler og uddannelser i Skandinavien, Tyskland, England, Australien og Canada. Det er imponerende og derfor fortjener Sara Kindberg prisen som årets KVINDELIGE IVÆRKSÆTTER 2011.

IVÆKSTprisens Jurypris 2011 er: Preben Mejer - Innovation Lab

Han har med etableringen af DanaData i 1983 været med til Pc’ens fødsel, som han introducerede for danskerne. Virksomheden blev 1994 solgt til TDC, og samme år var han med til at opstarte TDC Internet og blev udviklingsdirektør i TDC. Her introducerede han danskerne til internettet.

I 2001 oprettede han Innovation Lab, hvor han også er bestyrelsesformand. Innovation Lab er et non-profit videnscenter for ny teknologi, der følger hvilke teknologier der er på vej, og hvordan teknologierne kan omsættes kommercielt. Innovation Lab har ca. 35 ansatte i Århus, København og San Francisco.

En sand frontkæmper og fødselshjælper for innovation, vækst og udvikling i alle danske virksomheder - små som store – og en stor ”enabler” og inspirator for danske iværksættere.

Mine damer og herrer: Preben Mejer

 

Codan PwC Ase Google IVÆKST
Mediepartnere:
Ase Codan PwC Google IVÆKST
Mediepartnere:
x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu.
Du kan altid framelde dig med et enkelt klik.