Bloggen

Sådan får du succes med leadgenerering

Tags: Salg

I England og USA har leadgenerering været en anerkendt og populær forretningsmodel i flere år, mens det i Danmark stadig er et mere ukendt begreb.

Dermed ikke sagt, at leadgenerering er helt ukendt, men der ligger helt åbenlyst et uudnyttet potentiale i branchen.

Oversat til dansk er begrebet leadgenerering et synonym for at generere kundeemner.

En leadgenereringsproces ser således ud:

1. En slutbruger (private consumer/business) søger efter et produkt på nettet. I stedet for at henvende sig til de respektive leverandører eller producenter, anvender slutbrugeren et lead genererings site.

2. På leadgenereringssitet udfylder slutbrugeren som oftest en formular, hvori bestemte behov og ønsker, tilpasset til det efterspurgte produkt, beskrives.

3. Lead genereringssitet samarbejder med leverandører eller producenter af det efterspurgte produkt. Når slutbrugeren udfylder kontaktformularen, videresendes (læs: sælges) den til samarbejdspartnerne. Samarbejdspartnerne er lead genereringssitets kunder

4. Samarbejdspartnerne henvender sig til slutbrugeren med et tilbud på det efterspurgte produkt, hvorefter slutbrugeren kan beslutte, om vedkommende vil gøre brug af tilbuddet.

Fordele ved leadgenerering

Ovenstående proces giver flere fordele:

• Fordelen for slutbrugeren er, at vedkommende ikke behøver at bruge ressourcer på at finde frem til den mest gunstige leverandør eller producent.

• Fordelen for lead genererings sitet er, at det genererer omsætning hver gang, at der sælges et lead til samarbejdspartnerne.

• Fordelen for samarbejdspartnerne er, at de får muligheden for at hverve kunder, de ellers ikke ville været kommet i kontakt med.

Vil du være lead genereringsvirksomhed?

Der kan utvivlsomt ligge forretningsmuligheder for dig, ved at begynde at generere leads. Husk på, at du som lead genereringsvirksomhed kan sælge hvert lead til mere end én samarbejdspartner. Det er ikke mange produkter, du kan sælge mere end én gang!

Har du eksempelvis brugt 50 kroner i AdWords på at generere et lead, ved du også at lead’et skal omsætte for samme beløb, for at bringe investeringen i break even.

Derfor kan du vælge at sælge lead’et til én samarbejdspartner for 50 kroner. Men du kan selvfølgelig også vælge at sælge lead’et til tre samarbejdspartnere og dermed omsætte for 150 kroner - og så begynder det at blive sjovt.

Du skal dog hele tiden huske på, at jo flere samarbejdspartnere, du sælger til, jo mindre chance har disse også for at hverve sig kunden i sidste ende, hvilket nedsætter deres vurdering af kvaliteten. Så det er hele tiden en balancegang mellem at give samarbejdspartnerne kvalitet, og generere så stor en omsætning som muligt - som med alt andet i øvrigt.

For at starte en leadgenereringsvirksomhed skal du bruge følgende:

• Website, hvor slutbrugeren kan henvende sig og udfylde en formular.

• Samarbejdspartnere, som du kan sælge leads’ne videre til. Til dette er det i nogle tilfælde nødvendigt med en dygtig sælger.

• Et system, der kan håndtere de logistiske udfordringer.

Del indlægget med venner og kollegaer

Blog ekspert

EKSPERTENS BLOGINDLÆG

Martin Jørgensen

Leadgenereringsspecialist

Er du god til at håndtere dine indkome leads? I denne korte case får du at vide, hvad du ikke skal gøre samt simple tips til, hvordan du højner din leadbehandling.

Martin Jørgensen

Leadgenereringsspecialist

Martin Jørgensen har sat Danmarks fem største banker under lup for at finde ud af hvem, der er mest transparante og ærlige over for deres brugere.

Martin Jørgensen

Leadgenereringsspecialist

Den 4. maj løftes sløret for hvem, der er kommet ind på Berlingskes top 100 over unge erhvervstalenter i år. Men hvad kræver det at komme med på den eksklusive liste - og kan listen overhovedet bruges til noget?

Martin Jørgensen

Leadgenereringsspecialist

Nye teknologiske muligheder har simpelthen ændret måden, hvorpå kunderne ønsker at handle med virksomheder.

Martin Jørgensen

Leadgenereringsspecialist

Hvor styr betydning for den digitale udvikling for webbureauerne? 

Martin Jørgensen

Leadgenereringsspecialist

Tags:
IT, Salg

Har du styr på affiliate marketing? Man betaler kun for leverede resultater. Læs mere på IVÆKST Bloggen. 

 

x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu.
Du kan altid framelde dig med et enkelt klik.