Bloggen

Optakt til Berlingskes top 100 - er du blandt eliten?

De seneste år har Berlingske Media kåret Danmarks 100 største unge talenter inden for business. Årets liste udkommer den 4. maj.

Typisk er der visse navne, man kender, mens andre først lige er brudt igennem på erhvervsscenen. Fælles for dem er, at nogen mener, at de kan finde ud af at drive forretning.

Listen rummer normalt relativt stor diversitet. Kvinde, mand, forretningsudvikler, sælger, KU’er, SDU’er eller CBS’er? Der er mange forskellige kombinationer. Virksomhedsportalen Ekspertvalg.dk, der skriver om business og hjælper virksomheder med at finde BTB løsninger, har lavet en grafisk oversigt over, hvad det krævede at komme på den famøse liste i 2015:

 

Sådan er den optimale profil
Graferne viser, at du skulle have følgende profil for at have en chance på listen i 2015:

  • Du skal være uddannet på CBS
  • Du skal være mand
  • Du skal være over 30 år (listens aldersgrænse går ved 35)
  • Du skal arbejde med ledelse/være leder

Selvom der er flest uddannede fra CBS, bider jeg mærke i, at CBS trods alt ikke er mere repræsenteret, end de er. Det er overraskende, når nu det er en liste over erhvervstalenter, vi kigger på. Noget tyder på, at uddannelsesretning faktisk er mindre vigtig, og det er egentlig meget fedt. Flere har måske den opfattelse, at CBS er vejen ind i erhvervslivet, men der er tydeligvis andre måder at gøre tingene på.

Kan man overhovedet bruge listen til noget?
Et spørgsmål at stille sig selv er naturligvis: Hvordan kommer jeg på listen? Skal jeg virkelig være så klog, dygtig og flittig, som listen lægger op til?

Der er blandede meninger om det. I hvert fald er det sådan, at alle kan nominere en kollega, ven, kunde eller andet til listen. Ifølge Berlingskes krav skal en indstilling indeholde følgende:

  • Et udvidet CV der viser talentets faglige og uddannelsesmæssige kompetencer. CV’et skal også redegøre for konkrete resultater.
  • Indstillingen skal redegøre for talentets faglige forudsætninger, ledelsesmæssige evner og resultater, og der skal medfølge en anbefaling – eksempelvis fra nærmeste chef, en tidligere chef eller en forretningsforbindelse.
  • Den indstillede må maksimum være 35 år på udgivelsesdagen den 4. maj 2016.

Kilde: Berlingske Business

 

Ifølge kritikere (anført af tidligere nyhedsoplæser Paula Larrain) er listen ikke et udtryk for de bedste erhvervstalenter, men snarere en rygklapper-liste, der tegner et billede af, at det godt kan betale sig at drikke kaffe og fyraftensøl med de rigtige personer i sit netværk.

Kritikken går på, at det er kollegaer og ikke en ekspertjury, der står for indstillingerne. Det handler derfor i højere grad om at være en god kollega end et egentligt talent.

Det endelige svar må være op til dig selv. I hvert fald udkommer dette års liste altså næste uge, og det er jo meget god læsning, uanset om listen måske lige mangler et nøk troværdighed. Måske finder du én på listen, du kender? Måske lander du der selv? Vi får at se.

 

Her kan du se sidste års liste: Listen for 2015

Del indlægget med venner og kollegaer

Blog ekspert

EKSPERTENS BLOGINDLÆG

Martin Jørgensen

Leadgenereringsspecialist

Er du god til at håndtere dine indkome leads? I denne korte case får du at vide, hvad du ikke skal gøre samt simple tips til, hvordan du højner din leadbehandling.

Martin Jørgensen

Leadgenereringsspecialist

Martin Jørgensen har sat Danmarks fem største banker under lup for at finde ud af hvem, der er mest transparante og ærlige over for deres brugere.

Martin Jørgensen

Leadgenereringsspecialist

Nye teknologiske muligheder har simpelthen ændret måden, hvorpå kunderne ønsker at handle med virksomheder.

Martin Jørgensen

Leadgenereringsspecialist

Hvor styr betydning for den digitale udvikling for webbureauerne? 

Martin Jørgensen

Leadgenereringsspecialist

Tags:
IT, Salg

Har du styr på affiliate marketing? Man betaler kun for leverede resultater. Læs mere på IVÆKST Bloggen. 

 

Martin Jørgensen

Leadgenereringsspecialist

Tags:
Salg

Generér flere leads! Kom igang på Bloggen nu. 

x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu.
Du kan altid framelde dig med et enkelt klik.