Bloggen

Når teorien får baghjul af virkeligheden

Kender du den klassiske projekt-trekant, der viser forholdet mellem tid, omfang og penge i ethvert projekt?

Klassikeren går på, at de tre faktorer tid, penge og omfang af projektet er afhængige af hinanden og de tre i kombination afgør kvaliteten. Det illustreres sådan her:

 

 

• Hvis der for eksempel skæres ned i tiden, skal der tilføres enten flere penge eller skæres ned i omfanget for at opretholde kvaliteten af projektet

• Eller hvis omfanget øges – altså hvis der opstår yderligere krav – så skal der enten gives mere tid eller der skal gives flere penge for at kvaliteten opretholdes. Osv.

Modellen er populær blandt mange projektfolk, fordi det er nemt at forstå og giver en god forklaring på, hvordan tingene hænger sammen.

Modellen er fin i den perfekte verden.Den er lidt mere problematisk i den virkelige verden.

Problemet med modellen er, at den kan bruges som en komfortabel sovepude. Den overser nemlig en meget vigtig faktor og det er grundlaget for hele projektet.Altså det forarbejde, du har gjort før du overhovedet starter projektet.

Hvad nu, hvis din planlægning har været så skæv, at det faktisk godt kunne lade sig gøre at udvide omfanget af projektet uden at du skal tilføre mere tid eller flere penge for den sags skyld?

Eller hvad nu hvis mere tilført tid ikke nødvendigvis medfører en bedre kvalitet af projektet, fordi omfanget ikke er helt realistisk?

Når jeg spørger mine kunder og læsere af mit nyhedsbrev, hvad deres største udfordring er, så er det mangel på tid.

Projekttrekanten har fået en slagside, for det er ikke forholdet mellem de tre faktorer der er problemet. Problemet ligger et helt andet sted.Du skal tilbage til grundlaget for hele opgaven/projektet.

Det skal være 100% solidt og klippefast, før du overhovedet begynder at rode med penge, tid og omfang. Først når du er færdig med at diskutere den helt grundlæggende målsætning med din kunde, eller hvem der nu fastlægger opgaven, kan du lægge dig fast på forholdet mellem omfang, tid og penge.

Ellers får du aldrig regnestykket mellem de tre kanter i figuren til at gå op.

Hvis du interesserer dig for, hvordan du skaber mere tid til dit arbejde, uden nødvendigvis at gå på kompromis med de to andre faktorer, har du muligheden for at deltage i et gratis webinar, jeg holder den 10. April. Det er gratis at deltage.

I webinaret får du 3 sikre metoder, der med sikkerhed vil frigøre mere tid, og du tilmelder dig ved at klikke her.

Del indlægget med venner og kollegaer

Blog ekspert

EKSPERTENS BLOGINDLÆG

Lise Halskov

Workflow Optimiserings Ekspert

Tid er blevet en seriøs mangelvare. Ekspertblogger Lise Halskov giver her 3 indsatsområder, du kan arbejde med for at få mere tid til dine projekter

Lise Halskov

Workflow Optimiserings Ekspert

Hvis du skal sikre dig imod, at dine projekter og opgaver kører af sporet, så kan det mange gange godt betale sig at lege djævelens advokat. Se i videoen her, hvordan du gør.

Lise Halskov

Workflow Optimiserings Ekspert

Hvis du for alvor skal sikre dig et godt overblik over de projekter, du sætter i gang, så er det en god ide at lave en projektplan. Det er i grunden ganske enkelt, og her får du opskriften på hvordan du gør.

Lise Halskov

Workflow Optimiserings Ekspert

Åbne kontorlandskaber kan godt tage pippet fra dig, hvis du forsøger at koncentrere dig midt i larmen. Det kan dog godt lade sig gøre at skabe sig lidt fred til at arbejde, men det kræver, at man lægger en strategi for, hvordan det skal gribes an.

Lise Halskov

Workflow Optimiserings Ekspert

Hvis din projektplanlægning skal lykkes, så er der 3 alvorlige fejl, du med sikkerhed skal styre uden om. Jeg forklarer dig dem én for én i disse tre videoer.

Lise Halskov

Workflow Optimiserings Ekspert

Det er en kunst at håndtere et stort projekt med mange små delprojekter. Hvordan sørger du for, at alle de ting der kan gå galt, ikke går galt? Lise Halskov giver dig en simpel skabelon, der bringer dig på forkant.

Lise Halskov

Workflow Optimiserings Ekspert

Tags:
Tryghed

Har du nogensinde siddet i den situation, at det projekt, du har arbejdet på i længere tid, er på vej i en helt forkert retning? Lise Halskov fra Projektledelsen giver dig her opskriften på førstehjælp til projektet.

Lise Halskov

Workflow Optimiserings Ekspert

Vækst er fantastisk for en virksomhed. Der er masser af opgaver, det er sjovt, og der er gang i den. Men af og til giver det hovedpine, for pludselig er det sværere at få koordineret alle opgaverne. Lise Halskov fra Projektledelsen giver dig her nogle fif til, hvordan I lettest kommer videre.

Lise Halskov

Workflow Optimiserings Ekspert

Tags:
Salg

En af de store udfordringer for enhver virksomhed i vækst er at holde en stabil og god indtjening på alle de projekter, der bliver gennemført. Lise Halskov giver dig 5 tips til, hvordan du effektivt kan øge indtjeningen på de projekter, du sætter i gang.

x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu.
Du kan altid framelde dig med et enkelt klik.