Bloggen

Black Friday SEO

Så vigtigt er SEO på Black Friday (og jul, fastelavn, vinterferie,...)

Røgen har lagt sig efter Black Friday.

Black Friday er big business, og der blev i år omsat for 2,11 mia kr. ifølge Dansk Erhverv.

I dette indlæg vil jeg gerne belyse, hvor vigtigt at SEO kan være, når man fokuserer på dette i forbindelse med Black Friday.

Vi har kunder, som omsatte for flere hundrede tusinder og i visse tilfælde millionbeløb d. 23.11 via organisk trafik. Mens de griner hele vejen til banken, så er der mange andre som missede toget. Og dem vil jeg gerne samle op på her.

Fordi:

Organisk trafik fra Google er en ultravigtig trafikkilde netop den dag. Vi ser enormt meget trafik, og det er en trafikkilde som konverterer næsten lige så godt som betalt trafik. Samtidig skal man huske på, at klikpriserne netop d. 23. kan være dobbelt så høje, og organisk trafik er "gratis", så det kan være den mest profitable kanal.

5 OBSERVATIONER OM BLACK FRIDAY GOOGLE SØGNINGER

Lad os dykke ned i nogle af de spændende stats ud fra en SEO synsvinkel. Her er 5 interssante observationer:

 1. I november var der 23.000 søgninger i Google på "Black Friday tilbud" og yderligere 4.000 ekstra søgninger på varianter deraf. Det er dog kun toppen af isbjerget.
   
 2. 20.000 søgte på, hvornår Black Friday finder sted. Det er en god mulighed for at få potentielle købere på ens nyhedsbrev med
   
 3. 13.500 var ikke klar over at det hedder Black Friday og søgte på forkellige varianter af "fredag". Igen en god mulighed for at fange potentielle kunder tidligt.
   
 4. Alt i alt var der ca. 85.000 søgninger på Black Friday i hele november, hvor ca. 20% af disse søgninger faldt på Black Friday.
   
 5. Jo tættere vi kom på dagen, jo flere søgte konkret på "Black Friday + Brand/Produkt". På selve dagen gik det amok med specifikke søgninger på konkrete produktilbud. Som sagt var det ca. 17K købsfokuserede søgninger.


BLACK FRIDAY CTR ER LIDT ANDERLEDES

Normalt får man 1-2% af trafikken, når man rangerer i bunden af side 1 i Google. Vi så klikrater over 20% på visse søgninger på fredag d. 23. Selv side 2 i Google fik kliks, som man kan se nedenfor. 11,7% CTR for at ligge midt på side 2 Der var gang i den.

 

Det er en rigtig spændende observation.

Det understreger, at et købelystent publikum er mere tilbøjelige til at scanne hele side 1 i Google på Black Friday, så din title og metabeskrivelse skal være knivskarp.
Hvis vi ser på kvaliteten af trafikken, så er den også virkelig attraktiv. Landing pages konverterede op til 5X mere end normalt.

Konklusionen er:

Du må ikke undervurdere Black Friday i 2019.

Hvis du går i gang tids nok, så kan du få masser af gratis trafik på Black Friday, som konverterer én gang om året år efter år.
Ligesom alle andre højtider og årlige events så kan du genbruge dit SEO arbejde år efter år, så se dette som en langsigtet investering.

Men lad os tage den videre.

DET ER JUL I SEOLAND

For lige nu er det allerede jul og nytår i SEOland. Her arbejder vi på livet løs med at rangere på mandelgaver, økologiske nytårsmenuer og fitnessmedlemsskaber.
Vidste du f.eks., at der er 30.000 søgninger på risalamande og varianter heraf i december?

Min anbefaling er, at du laver et årshjul, hvor du får sat en ring om de forskellige højtider og identificerer, hvilke der giver mening at fokusere på, og hvornår du skal arbejde med dem.
D.v.s. at du skal forstå dine kunders beslutningsproces, og sørge for at være der, når de googler for hjælp.

For at tage et interessant eksempel så skal Lalandia promovere deres vinterferieprodukt lige efter sommerferien - 6 mdr. før - for det er på det tidspunkt at børnefamilier med skolebørn starter med at planlægge.
Det betyder, at de skal gå i gang med SEO i april for et produkt, som ligger i februar året efter.

2019 er lige om hjørnet. Det er for sent for dig at arbejde med Jul og nytår, men brug årsskiftet til at tune dig ind på, hvordan i vinder salget i højtiderne. Lav en plan i starten af året og nogle skarpe deadlines. Det betaler sig.

Del indlægget med venner og kollegaer

Blog ekspert

EKSPERTENS BLOGINDLÆG

Christopher Ho…

Som mange andre SEO specialister bruger jeg dagligt Excel. Men I dette indlæg fortæller jeg om mit nye yndlingsværktøj, som er langt bedre til at crunche store datasæt og få nye SEO indsigter.

Christopher Ho…

Hvor god er din virksomhed til at lave en SEO strategi og eksekvere på den? Tjek vores SEO matrix og få svaret.

Christopher Ho…
Tags:
IT

Har du styr på linkbuilding? Brug denne nemme og hurtige strategi. 

Christopher Ho…
Tags:
IT

Det skader brugeroplevelsen, hvis du linker forkert! Få styr på dine links med Screaming Frog SEO Spider.

Christopher Ho…
Tags:
IT, Salg

Hvis du vil ligge på side 1 i Google på dine udvalgte søgeord, så SKAL du have andre hjemmesider til at linke til din hjemmeside. Links er populært sagt stemmesedler, som fortæller Google, hvor relevant din hjemmeside er i forhold til dine konkurrenters.

x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu.
Du kan altid framelde dig med et enkelt klik.