Bloggen

Fem tips til at komme i gang med videomarkedsføring

Du har sikkert hørt, at der er mange fordele ved at anvende video i markedsføringen af din virksomhed. Men du er måske ikke helt overbevist om, at det er umagen værd? Måske mangler du et skub til at komme i gang?

Hvorfor overhovedet bruge tid på video?

Det anslås, at 84% af al kommunikation vil være visuel i form af video i år 2018. Noget tyder altså på, at video kommer til at have endnu større betydning, end det har i dag.

Video er et effektivt redskab til at nå ud til og fange dine brugeres opmærksomhed. Billeder og lyd er nemlig hurtigere at eksponere end fx tekst, og det er meget nemmere at forholde sig til og blive fanget af. Video er derfor en nem vej til hurtig kommunikation.

Derudover spiller video en voksende rolle på de sociale medier, især Facebook, som prioriterer video-content i news feedet frem for billede og tekst. Der er dermed større chance for at blive set.

Hvis du endnu ikke er overbevist, så læs her fem konkrete tips til, hvor nemt det er at komme i gang.


1. Hav en klar målsætning

Inden du begynder at lave dine videoer, er det vigtigt, at du nøje overvejer, hvad din video skal kunne. Skal den skabe salg, levere information, skabe opmærksomhed om din virksomhed eller noget helt andet? Tænk over, hvad dit ambitionsniveau for videoen er, og om det hænger sammen med videoens formål.

Dernæst skal du overveje, hvem videoen skal nå ud til. Hvem er målgruppen? Først når du har disse ting på plads, kan du gå i gang med at skabe videoen ud fra din målsatte strategi.

2. Brug det nødvendige udstyr

Det nødvendige udstyr er ikke nødvendigvis dyrt og fancy. Du kan sagtens opnå et glimrende resultat blot med en smartphone, en selfiestang og eventuelt en mikrofon.
Dernæst kan du altid supplere med fx et kursus eller bedre optageudstyr, hvis der er behov for det. Selvfølgelig er videoens kvalitet vigtig, men det vil først og fremmest være indholdet, der fanger dine brugere.

3. Eksperimentér med forskellige typer af videoer

Flere forskellige typer video kan være relevant at anvende for din virksomhed alt efter, hvad videoen skal bruges til, og hvilket medie den er tiltænkt. Her er nogle eksempler på forskellige videotyper:

Content marketing: Videoer er geniale til at personliggøre dit indhold og skabe grobund for personlig interaktion. Kig på, hvilke typer content I har succes med, lav det til en videoversion og test det på sociale medier.

Videoer med fokus på produkt eller service: Brug video til at skabe opmærksomhed om et nyt produkt eller service. På den måde skaber du relevans tidligt i købsprocessen.

Social markedsføring og branding: Opbyg dit brand ved at lave videoer, som understøtter din virksomheds budskab og målsætning, fx en video på din virksomheds hjemmeside.

Videoannoncer/reklamefilm: Video som annoncer er blevet en mere og mere central del af online markedsføring. Læs mere om dette i punkt 4.

4. Brug videoannoncering

Som en del af din virksomheds annoncestrategi kan I vælge at inddrage videoannoncering. Især YouTube er en effektiv platform til videoannoncering med over en milliard besøgende om måneden.

Annoncering på YouTube kan ske via AdWords, og fordelen er, at du kun betaler for det, når folk rent faktisk ser din annoncevideo. Der findes flere forskellige annoncetyper, og en af dem er Pre Roll ads (en variant af TrueView InStream), hvor annoncen vises før den intenderede video afspilles. Her kan brugeren først springe din annonce over efter fem sekunder, og du skal kun betale for det, hvis en bruger ser mere end 30 sekunder af annoncen.

Videoannoncering kan også ske på fx Facebook, men fælles for alle videoannoncer er, at de skal være kreative, så de hurtigt fanger dine brugere.

Hvis du vil vide mere om markedsføring på YouTube, kan du blive endnu klogere i dette tidligere blogindlæg.

5. Kast dig ud i det

Selvom video er et effektivt værktøj, er det ikke sikkert, at videomarkedsføring er rigtigt for din virksomhed. For at finde ud af det må du kaste dig ud i det – det kan vise sig at skabe stor værdi for dine kunder og dermed også din virksomhed.

I forhold til videoens indhold kan du i starten af processen heller ikke med sikkerhed vide, hvad dine kunder vil have.  Det er dog vigtigt, at du har modet til at fejle – sådan når du længst i sidste ende. Den bedste metode er derfor at teste forskelligt indhold for at se, hvad der fungerer bedst for lige netop din virksomhed.

Del indlægget med venner og kollegaer

Blog ekspert

EKSPERTENS BLOGINDLÆG

Bjarke Bekhøj

Iværksætter og direktør i online marketing virksomheden Compell

Der ligger en masse muligheder for eksponering i LinkedIn - men hvordan får du mest muligt ud af det sociale erhvervsmedie? Bjarke Bekhøj guider dig til, hvilke typer opslag du helt konkret bør poste.

Bjarke Bekhøj

Iværksætter og direktør i online marketing virksomheden Compell

Mailflows er endnu et aspekt af den digitale marketings mange muligheder. Skynd dig at komme i gang!

Bjarke Bekhøj

Iværksætter og direktør i online marketing virksomheden Compell

Hvilke marketing-trends kommer til at forme 2016? Bjarke Bekhøj har kigget i spåkuglen og kommer her med sine bud.

Bjarke Bekhøj

Iværksætter og direktør i online marketing virksomheden Compell

Tags:
Salg

Det er tid til at revurdere kundeservicen på din webshop.

Bjarke Bekhøj

Iværksætter og direktør i online marketing virksomheden Compell

Tags:
IT

Der findes en række simple - men undervurderede – værktøjer og tiltag, som du bør rette din opmærksomhed mod, hvis du for alvor ønsker at se en effekt af din optimeringsindsats.

x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu.
Du kan altid framelde dig med et enkelt klik.