Bloggen

Indholdet løsrives fra skærmene

Tags: IT

For nogle år siden begyndte en udvikling der bliver en voldsom strukturændring af mediebranchen. Nemlig det at indholdet blev løsrevet fra papiret.

En avis er snart en sjældenhed i trykt form, en bog ligeså. Indholdet lever sit eget liv på tværs af forskellige typer af enheder – og af og til udkommer det mindsandten stadigvæk på papir, selvom det bliver sjældnere og sjældnere.

Nu er turen kommet til de andre typer af indhold der har været låst til en medie-kategori som for eksempel fjernsynet.

Forleden skrev jeg om nogle af de spændende ting, der sker her i 2012. En af dem er, at fjernsynet bliver en app. Akkurat ligesom radioen, kameraet og telefonen nu er blevet til apps, vi starter på vores smartphone, iPad og så videre.

IVÆKST Artikel: Få IT til at spille sammen med forretningsplanen
 
Tv som en APP

Vi lancerer app'en, og så har vi adgang til DR's programmer, uanset hvor vi er. Fjernsynet er i finalen - man kan faktisk se en tendens i retning af, at når hjemmets sekundære fjernsyn brænder ud, så bliver de ikke genanskaffet.

Man bruger bare iPad, PC'er og så videre i stedet for at købe en TV fladskærm. Slut med tossekassen som selvstændigt fænomen, og indhold der er låst til "fjernsynet". Prøv at smage på ordet "fjernsyn". Allerede nu en sjov gammeldags betegnelse.  Der vil stadig være et stuealter, hvor man kan få 3D oplevelser med surround sound i hjemmet, men alle de sekundære fjernsyn forsvinder stille og roligt.

På samme måde med PC'en. Hvis vi overhovedet har sådan en, og ikke bare en iPad og en smartphone, så er det i hvert fald sådan, at det indhold, der indtil for ganske nyligt var på PC'er og ikke andre steder, det er nu overalt.

Slut med tekstbehandling på PC'er, mail på PC'er, homebanking på PC'er. Det foregår på alverdens mærkværdige enheder, fra iPad, smartphone og derudaf. PC'en er der, men det er kun engang i mellem, at det er den, der arbejdes på. Jeg ser mail oftere på de andre enheder, og går på homebanking hyppigere fra de andre enheder. Så det indhold der var "låst" til PC'en er nu løsrevet og ude på alle de andre enheder.

De mange skærme

Tendensen er klar. Vi kigger nu på indholdet gennem forskellige skærme, i fremtiden også min bils instrumentbræt, køleskabet og hvad ved jeg. Det er ikke længere låst til en bestemt skærmtype. TV kanaler på "fjernsynet", mail på "PC'en". Næeh, det er overalt, og endnu mere overalt i fremtiden.

Skærme vil der nemlig være mængder af overalt i fremtiden. Hjemme, ude i virkeligheden, og alle mulige steder i det hele taget. Skærmene bliver stadig flottere, fladere – og billigere. På den nyligt overståede Consumer Electronics Show i Las Vegas præsenterede de store producenter den næste generation af OLED skærme, 4mm tynde skærme i op til 55 tommers format.

Disse skærme vil tage over, og de vil falde markant i pris i løbet af de kommende år. Skærme bliver så billige, så de kan bruges til pynt, kunst-installationer, forsiden af køleskabet, en hel væg og hvad ved jeg. Også ude i virkeligheden vil der være mængder af skærme.

Alt hænger sammen - skærme i alt

Man kan allerede se brikker af fremtiden, og det der bliver vores alle sammens hverdag nu. For eksempel har stormagasinet Barney's i New York lavet et samarbejde med Lady GaGa, med flotte og imponerende interaktive installationer. Man kan sidde i restauranten i stormagasinet og kigge / shoppe online, mens man spiser. I

restauranten i det Italienske Filminstitut i Torino sidder man og spiser ovenpå en skærm, og man kan vælge, hvilken italiensk filmklassiker man vil spise "på". Hao Di Lao, der, som vi sikkert alle sammen er klar over, er den førende kinesiske hotpot restaurant-kæde installerer videokonferenceudstyr, så man kan mødes med og spise sammen med venner i Beijing og Shanghai og vice versa, hygge sig på tværs af flere hundrede kilometer. 

Og nu vi er i hygge-afdelingen, så installerer Microsoft deres surface-computer - altså der hvor hele bord-overfladen er en touch skærm – i Sheraton barer og udvalgte spillekasinoer i Las Vegas.

Så mængder af skærme, skærme overalt. Og indhold der ikke længere er "låst" til en bestemt type enhed, som vi kendte det i gamle dage. PC'en, TV'et vil snart joine radioen, kameraet og telefonen på teknisk museum.

IVÆKST Artikel: Lav en IT strategi

Del indlægget med venner og kollegaer

Blog ekspert

EKSPERTENS BLOGINDLÆG

Preben Mejer

Bestyrelsesformand, Innovation Lab

Foredragsholder og konsulent

Tags:
IT

Der venter os et utroligt spændende år på IT-fronten. Læs med her og find ud af hvad 3D maker kan gøre for dig, og hvordan IPS vil overtage din navigering.

Preben Mejer

Bestyrelsesformand, Innovation Lab

Foredragsholder og konsulent

Tags:
IT

Der venter os et utroligt spændende år 2013 på IT-fronten. TC’en og Phablet’en er 2 nye spændende gadgets du skal kende til, imens OTT services vil revolutionere dit TV-forbrug.

Preben Mejer

Bestyrelsesformand, Innovation Lab

Foredragsholder og konsulent

Tags:
IT, Salg

Støt dine lokale butikker – de får brug for det! Køb på nettet har nu fået et omfang så det for alvor kan mærkes. I USA forventer man at 16 procent af det samlede julesalg vil være net-baseret.

Preben Mejer

Bestyrelsesformand, Innovation Lab

Foredragsholder og konsulent

Tags:
IT

Hurtig respons er det vi allesammen forventer i dag. Øde øer af velfungerende IT gør det ikke alene - sammenhæng skal der til. Virksomheder der ikke har styr på det vil få det stadigt sværere. En undersøgelse i USA viste at virksomheder, der driver deres forretning baseret på data, har i gennemsnit 5-6 procent bedre bundlinje end virksomheder, der drives på den gamle manuelle måde. Velkommen til Nu-isme æraen.

Preben Mejer

Bestyrelsesformand, Innovation Lab

Foredragsholder og konsulent

På jagt efter investorer? Preben Mejer sidder i Advisory Board for Northcap Venture Partners. Her fremhæver han de helt centrale ting, der kendetegner en succesfuld ny virksomhed.

Preben Mejer

Bestyrelsesformand, Innovation Lab

Foredragsholder og konsulent

Tags:
IT

Om få år vil smart computing være på alles læber. Få tips til, hvordan du kan udnytte forretningsmulighederne i Smart Computing med det samme.

Preben Mejer

Bestyrelsesformand, Innovation Lab

Foredragsholder og konsulent

Tags:
IT

Ved du, hvad ACTA dækker over, og hvorfor ACTA kan få stor indflydelse på, hvordan du kan drive virksomhed i de kommende år? Preben Mejer giver dig et hurtigt overblik over årets mest omdiskuterede lovgivning.

x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu.
Du kan altid framelde dig med et enkelt klik.