Bloggen

Rita Blå’s Lopper - Uddrag fra Startup Guide Copenhagen

Tags: Salg

Startup Guide er en bogserie af guidebøger til startups i Berlin, Aarhus og senest Københaven. Den er fyldt med gode råd, case studies, inspiration og et både frisk og realistisk perspektiv på, hvordan man starter sit eget firma i hver by. Bogen er en lokal guide, som giver overblik over den enkelte startup-scene med fokus på steder, startups, founders, eksperter, inkubators, accelerators og uddannelse.

IVÆKSTbloggen bringer for tiden uddrag fra Startup Guide Copenhagen.

I denne uge kan du møde kulturiværksætteren Rita Christina Biza fra Rita Blå’s Lopper.

Rita Christina Biza - stifter, Rita Blå’s Lopper

Rita har officielt været en iværksætter siden 2006 da hun blev færdig på Kaospilot uddannelsen i Aarhus. Iværksætteri har altid været naturligt for hende og hun har aldrig været i et 8-til-4 job i længere end et par måneder før hun følte trangen til at skulle videre. Hun har arbejdet med adskillige projekter, der alle har været kultur og musik relateret, hvilket blandt andet udspringer fra hendes baggrund som DJ. Hun har et booking bureau, var del af funding teamet for åbningen af baren Mesteren & Lærlingen i Kødbyen og organiserer også burlesque teater. For tiden er hendes fokus primært på hendes loppemarked “Rita Blå’s Lopper”. 

Det blå loppe eventyr
Da jeg arbejde med Mesteren & Lærlingen ville jeg skabe noget anderledes i baren - noget, der ville bringe folk sammen udover at mødes til drinks. En af de ting jeg skabte var et loppemarked. Det blev ved med at vokse af sig selv, og da jeg forlod baren tog jeg det voksende marked med mig. I dag siden 2009 har det været i forskellige lokaler fra KPH Volume til Papirøren, og det bliver holdt mindst en gang om måneden med undtagelse af en pause mellem januar og marts.
Rita Blå’s Lopper var meget populært hos befolkningen og havde et stærkt naturligt flow igennem processen som jeg nød. Jeg tror på at iværksætteri ikke behøver at være kun blod, sved og tåre, men det kan også være at følge ideerne, der opstår nemt og organisk for dig, som det skete med mit marked. Gennem god organisering og uddelegering af opgaver, er det muligt for mig at planlægge det hele uden at have en kæmpe organisation bag mig. Det er sjovt, da mange tror, der er et kæmpe team bagved markedet, men det er bare mig. Rita Blå’s Lopper adskiller sig selv fra andre loppemarkeder ved at jeg har flyttet tiderne til om eftermiddagen, hvor andre har en tidlig start.
Men også ved at inkludere andre elementer, der er sandsynlige for et loppemarked så som musik, performance kunst, vintage modeshow, mad og drikke eller en legeplads for børn. Rita Blå’s Lopper er en større oplevelse end andre markeder. Jeg vil gerne blive ved med at udfordre formatet og overraske mine gæster.

Min bedste beslutning var...
At gøre mig selv fri fra et finansielt støtte system. Når man starter som iværksætter kan man få supplerende økonomisk støtte fra din A kasse, hvilket var det jeg gjorde i 6 måneder. Jeg fandt ud af at arbejde mig igennem det system tog al min energi, så jeg hoppede af støtten med en stærk tro på at pengene ville komme i rette tid så længe jeg fulgte min passion. Det at ikke skulle komprimere min kreativitet til fordel for støtte var min bedste beslutning. Det hele kommer tilbage til at tro på at alting nok skal løse sig så længe du er tunet ind på flow og timing.  

Hvad havde jeg gjort anderledes...
Jeg er meget tilfreds med den måde jeg har håndteret tingene på, men jeg kunne have redet mig selv fra mange frustrationer tidligt ved at lære mere omkring årstiderne i min branche i stedet for at forvente den samme mængde aktivitet igennem hele året.

Biza’s råd
“Flyt dig med de ting, der føles nemme og giver dig energi i stedet for dem, der frustrerer og bekymrer dig. Når du bliver frustreret betyder det ikke at din ide er forkert, men at din timing måske er - eller du er nødt til at vende din ide på hovedet.”

Besøg Rita Blå’s Lopper her.

Læs mere og køb Startup Guide Copenhagen her.

Del indlægget med venner og kollegaer

Blog ekspert

EKSPERTENS BLOGINDLÆG

Sissel Hansen

Founder og Managing Director

Tags:
Salg

Gulnaz Khusainova fra EasySize vil gøre online tøjkøb lettere for alle. Mød hende i vores sidste uddrag fra Startup Guide Copenhagen.

Sissel Hansen

Founder og Managing Director

I ugens uddrag fra Startup Guide Copenhagen kan du møde Nikolaj Køster fra Drivr.

Sissel Hansen

Founder og Managing Director

Tags:
Salg

Mød manden bag Soullands salg. Uddrag fra Startup Guide Copenhagen.

Sissel Hansen

Founder og Managing Director

Tags:
IT

Mød folkene bag Be My Eyes, der forbinder blinde med frivillige, som kan "være deres øjne." Uddrag fra Startup Guide Copenhagen.

Sissel Hansen

Founder og Managing Director

Tags:
Salg

IVÆKSTbloggen er i julegavehumør. Derfor får I her det første af en række uddrag fra Startup Guide Copenhagen.

Sissel Hansen

Founder og Managing Director

Sissel Hansen er en del af Top 100 Erhvervstalenter. Hun står bag Startup-guiden København, der kommer til at udgøre det tredje ben i en Start Up-bogserie til iværksættere. Hør hendes historie her. 

x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu.
Du kan altid framelde dig med et enkelt klik.