Bloggen

Drivr - Uddrag fra Startup Guide Copenhagen

Startup Guide er en bogserie af guidebøger til startups i Berlin, Aarhus og senest Københaven. Den er fyldt med gode råd, case studies, inspiration og et både frisk og realistisk perspektiv på, hvordan man starter sit eget firma i hver by. Bogen er en lokal guide, som giver overblik over den enkelte startup-scene med fokus på steder, startups, founders, eksperter, inkubators, accelerators og uddannelse.

IVÆKSTbloggen bringer for tiden uddrag fra Startup Guide Copenhagen.

I denne uge kan du møde Nikolaj Køster, som er co-founder & VP Business Development hos Drivr.

Nikolaj Køster - Drivr

Som nyuddannet KaosPilot fra Aarhus flyttede Nikolaj Køster til København, tiltrukket til den storbys vibe mange af hans venner allerede havde flyttet over for at opleve. Her fik han smag for statups ved at co-funde et reklame firma, kaldet Karburator med en ven. Efter to år som direktør for et grafisk design firma, gik Nikolaj sammen med Søren Halskov Nissen, der grublede over at bygge en brugervenlig app for at bestille en taxi overalt i verden. De gav hinanden en high five, satte deres evner sammen og Click A Taxi var født.

Drivr eventyret
Køster og Nissen besluttede at de kun ville lykkes hvis de gav deres startup en reel chance og sagde deres jobs op. Det første produkt blev lanceret i 2011; en app, der kunne booke en taxi ved at intergere med IT systemerne hos eksisterende taxi firmaer. Gennem 2012 og 2013 blev kørsels app makedet ved med at vokse, med Uber i førersædet, hvor fokus var at opbygge deres egen flåde af chauffører og konkurrere direkte med lokale taxi firmaer. Sammentidlig arbejde duoen hårdt på deres egen business model, da de fandt ud af at det simpelthen ikke fungerede godt nok. De ville vokse hurtigere, have mere kontrol over kvaliteten af chaufførerne i deres system og tilbyde automatisk betaling for deres kunder. Taxi firmaer startede ud med en masse modstand for ideen omkring Drivr, men de blev mere velkomne da deres desperation over Uber’s influence voksede. De så hvor pressede taxi operatører var overalt og hvor desperate de var for ny teknologi, der kunne give dem våbnet til at kæmpe igen, besluttede Køster og Nissen at skærpe fokus: Click A Taxi blev til Drivr - et firma, der byggede en fuld teknologi pakke til taxi firmaer for at tilføje den digitale sky til deres firma og følge med et udviklende branche. 
Drivr teamet vælger et taxi firma per by at samarbejde med. Dette taxi firma arbejder som operatøreren under Drivr paraplyen mens det stadig beholder sin egen branding. Drivr prioriterer first-mover firmaer der skubber til den elektriske bil bevægelse, og giver en høj service. Nikolaj lyser op når der snakkes om fremtiden: “Vi er midt i en revolution, en redefinition af hvordan vi transportere os selv. I dag ejer vi biler, som står stille 95% af tiden, fylder på gaderne og vi kører i benzin taxier der forurener miljøet. I en meget nær fremtid vil elektriske køretøj og selvkørende teknologier rengøre gaderne og priserne vil falde for “on demand” transport. Det sker lige nu foran os.” For at fortsætte deres internationale vækst er Drivr ved at udvide igen. De har nu 28 ansatte i København, Cambridge og Vilnius, og de udvider til det spanske og tyske marked med nye kontorer for at opfylde deres drømme.

Milepæle:

  1. Da de lukkede den første investering i efteråret 2011, og gjorde Drivr fra en ide til en realitet.
  2. Da den danske avis Jyllands-Posten udgav Drivr på forsiden efter at teamet vandt prisen for Årets App i 2011.
  3. Da de lukkede aftalen med deres første store internationale klient - en af UK’s største operatører af elektriske biler.

Køster’s råd:
“‘Un-smart’ dig selv og start med at stille spørgsmål. Du får mere ud af at banke på døre og spørge direkte spørgsmål til andre startups. Jeg har endnu at møde en et sted, der ikke ville hjælpe med en kontakt, et råd eller dele deres erfaring, både godt og dårligt. Til sidst, hvis du kan, gør noget der løser rigtige problemer og ikke bare er en god business ide. Det vil hjælpe dig med at forblive motiveret og verden vil forhåbentligt købe en øl til dig en dag”

Besøg Drivr her.

Læs mere og køb Startup Guide Copenhagen her.

Del indlægget med venner og kollegaer

Blog ekspert

EKSPERTENS BLOGINDLÆG

Sissel Hansen

Founder og Managing Director

Tags:
Salg

Gulnaz Khusainova fra EasySize vil gøre online tøjkøb lettere for alle. Mød hende i vores sidste uddrag fra Startup Guide Copenhagen.

Sissel Hansen

Founder og Managing Director

Tags:
Salg

Mød Rita Christina Biza, som har lagt navn og idé til loppemarkedskonceptet Rita Blå’s Lopper.

Sissel Hansen

Founder og Managing Director

Tags:
Salg

Mød manden bag Soullands salg. Uddrag fra Startup Guide Copenhagen.

Sissel Hansen

Founder og Managing Director

Tags:
IT

Mød folkene bag Be My Eyes, der forbinder blinde med frivillige, som kan "være deres øjne." Uddrag fra Startup Guide Copenhagen.

Sissel Hansen

Founder og Managing Director

Tags:
Salg

IVÆKSTbloggen er i julegavehumør. Derfor får I her det første af en række uddrag fra Startup Guide Copenhagen.

Sissel Hansen

Founder og Managing Director

Sissel Hansen er en del af Top 100 Erhvervstalenter. Hun står bag Startup-guiden København, der kommer til at udgøre det tredje ben i en Start Up-bogserie til iværksættere. Hør hendes historie her. 

x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu.
Du kan altid framelde dig med et enkelt klik.