Bloggen

ROI på animationsvideo: Tre grundlæggende parametre at måle på

Ifølge en undersøgelse fra 2015 om B2B videomarkedsføring er den største hindring for mindre virksomheder målingen af ROI (Return On Investment). Det er altid vigtigt at undersøge, om investeringen i en given indsats – i dette tilfælde videomarkedsføring – er pengene og tiden værd. Derfor vil jeg her komme med tre konkrete parametre, du kan måle effekten af din animationsvideo efter. Lad os først kigge lidt på lead-generering gennem video.

LEAD GENERERING
Lead generering gennem video vil ofte være en kombination af videoindhold + en CTA. Det kan være signup til nyhedsbrev, download af app, tilmelding til service eller andet. Det giver mening at placere call-to-actions tæt på videoen. Placer eksempelvis videoafspilleren på din landingsside med en signup formular nedenunder.

Hvis du ønsker at få overblik over hvor mange leads, der bliver sendt til bestemte sider via din video, så kan du med fordel track’e links, du lægger i forbindelse med videoen – brug eksempelvis Google’s URL shortener til at track’e dine links.

OMSÆTNING
Mål på din videos effekt på omsætningen ved at split-teste for forskellige produkter. Placér din video på én side og sammenlign sidens performance med en anden side uden video. Selvsagt skal det være sammenlignelige produkter med samme trafik og konverteringer – ellers kan man ikke registrere, om en ændring skyldes tilkomsten af video, eller om det er andre faktorer, der spiller ind. Hold alt andet end det testede konstant, så den udslagsgivende faktor kan identificeres.

ENGAGEMENT
En nem måde at måle ROI på animationsvideoer på er et kigge på seerens engagement med videoen. Sørg for en grundig og korrekt opsætning af din video, så du meningsfuldt kan bruge Facebook og Youtube’s Analytics-værktøjer.

- Rækkevidde
Rækkevidde opnås i høj grad som et resultat af handlinger. Når folk deler og kommenterer dit indhold, vil det automatisk få en større rækkevidde. Rækkevidde kan også influere kendskabsgrad – altså hvor mange mennesker, der kender til din virksomhed.

- Afspilningstid
Et udtryk for, hvor underholdende din video er, er afspilningstiden, og hvornår i videoen folk hopper fra. Brug denne viden strategisk, når videoindholdet tilrettelægges.


Udover de kvantitative og ‘hårde’ parametre er video en fantastisk måde at skabe forbindelse mellem afsender og modtager, og derfor bør video også bruges som en del af virksomhedens overordnede kommunikations- og brandingstrategi.

Husk også alle de ‘ghosts’, der ser dine ting, men aldrig rører ved dem. Når de intet rører, er de svære at måle på – udover trafikken i sig selv. Så hold for øje, at din animationsvideo også bidrager med en værdi, der er tilstedeværende uden at være direkte målbar.

Jeg håber, du kunne bruge denne korte guide til noget, og at du er blevet klogere på, hvordan du kan måle på din videos performance.

 

Læs mere om videomarkedsføring i tidligere indlæg her på bloggen:

Fem tips til at komme i gang med videomarkedsføring

Sådan laver du SEO på dine videoer

 

Del indlægget med venner og kollegaer

Blog ekspert

EKSPERTENS BLOGINDLÆG

Rued Caspar Riis

Stifter og direktør, Webly

http://webly.dk/Over de seneste 2 år har jeg som ejer af Webly skrevet 1000-vis af mails. Men hvordan skriver man en god mail? Her får du 3 simple tips til, hvordan du kan skrive bedre og mere effektive emails.

Rued Caspar Riis

Stifter og direktør, Webly

Har du svært ved at få Facebookannoncering til at virke for dig? Så er du ikke alene.

Rued Caspar Riis

Stifter og direktør, Webly

Tags:
Salg

Mange mennesker associerer en sælger med en glat ål, der mest af alt er ude på at snyde dig. Det er ærgerligt, mener Rued Caspar Riis, for sådan er den moderne sælger slet ikke.

x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu.
Du kan altid framelde dig med et enkelt klik.