Bloggen

3 basale komponenter i en effektiv Facebookkampagne

Har du svært ved at få Facebookannoncering til at virke for dig?

Så er du ikke alene, for rigtig mange går galt i byen allerede i de indledende faser.

Men faktisk er det ikke så svært at få styr på de mest basale komponenter i en effektiv Facebookkampagne.

Retargeting - henvend dig til folk, der allerede har besøgt din hjemmeside

For det første skal du have styr på, hvem du gerne vil ramme. Glem alt om Interesser i Ad Manager’en på Facebook. Mit første, basale råd er at få installeret en Facebook-pixel på din hjemmeside og sigte efter folk, der allerede har besøgt dig én gang før.

En Facebook-pixel placerer en cookie i din besøgendes browser, som gør det muligt for dig at henvende dig til vedkommende via Facebookreklamer. Det er nemt at installere en pixel på dit website - ellers spørg en it-kyndig ven om hjælp.

Med retargeting brænder du ikke penge af på at sigte bredt efter ‘folk med egen virksomhed’ eller andet generisk.

Indhold - Vigtigste formål er blikfang i News Feedet

For det andet skal du have godt styr på din Facebookannonce’s indhold. En annonce består af noget visuelt og nogle tekster over og under samt en Call To Action knap (og din avatar/logo).

Vigtigst er det blikfang, som folk gerne skal bemærke i deres News Feed. Et populært format er 20-sekunders Facebookvideoer med in video-tekst, der Autoplay’er i folks News Feed, og som kan forståes uden lyd (pga. tekst i videoen).

Over dit blikfang skriver du, hvad dit tilbud går ud på. Under dit blikfang skriver du, hvorfor folk skal tilmelde sig, downloade din app, købe dit produkt, eller hvad du gerne vil have dem til.

Til sidst laver du din CTA - din Call To Action, der leder interesserede videre til en landingsside eller din hjemmeside. HUSK at folk kun er marginalt interesserede på dette tidspunkt, så næste skridt er ENORMT vigtigt.

Funnel - Tænk hele rejsen igennem

Når en person klikker på din annonce, så er det EKSTREMT vigtigt, at de havner et super flot, professionel og målrettet sted. Lav specifikke landingssider for hver annonce, så folk på et splitsekund kan bekræfte, at de er landet det rigtige sted.

Hav en kort video eller tekst, der uddyber din annonces indhold - og peg så på det, du i sidste ende gerne vil have den besøgende til!

Køb, Download, Tilmeld - gør det super nemt at foretage den ønskede handling, og placér knappen/formularen øverst på siden.

Mange besøgende er ikke klar til at købe - de undersøger bare dit tilbud. Så tilbyd dem en gratis version/tilmelding til nyhedsbrev eller andet som Call To Action 2 - længere ned på siden.

Gi'r det mening?

Jeg ved godt, det var kort og basalt, men jeg håber, det giver dig en idé om den grundlæggende struktur på en strategisk Facebook-kampagne.

Her et kort resumé:

  • Opsæt Facebook Pixel, så du kan lave retargeting på folk, der allerede har vist interessere for dit koncept ved at besøge din side.
  • Lav godt blikfang - helst i videoformat - og beskriv, hvad dit tilbud er og hvorfor, folk skal interessere sig for det.
  • Tænk hele kunderejsen igennem - lav en specifik landingsside, der er overskuelig og indbydende. Lav en primær og sekundær Call To Action.

Tak fordi, du læste med - kommentér nedenfor, hvad dine erfaringer med Facebookannoncering er!

Del indlægget med venner og kollegaer

Blog ekspert

EKSPERTENS BLOGINDLÆG

Rued Caspar Riis

Stifter og direktør, Webly

http://webly.dk/Over de seneste 2 år har jeg som ejer af Webly skrevet 1000-vis af mails. Men hvordan skriver man en god mail? Her får du 3 simple tips til, hvordan du kan skrive bedre og mere effektive emails.

Rued Caspar Riis

Stifter og direktør, Webly

Tags:
Salg

Mange mennesker associerer en sælger med en glat ål, der mest af alt er ude på at snyde dig. Det er ærgerligt, mener Rued Caspar Riis, for sådan er den moderne sælger slet ikke.

Rued Caspar Riis

Stifter og direktør, Webly

For at blive klar over om din videomarkedsføring fungerer, er det vigtigt, at du måler på effekten af din indsats. Se her hvordan.

x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu.
Du kan altid framelde dig med et enkelt klik.