Bloggen

Fra idé til forretning


Når det kommer til iværksætteri, så er de tider forbi, hvor man sad hjemme i kælderen og udviklede revolutionerende ting. Nu gælder det om at være åben omkring sine idéer og inddrage alle led i værdikæden.

Et godt eksempel herpå er Horsens-virksomheden GoingAware, som udvikler mobile applikationer til erhvervslivet, så kunderne kan flytte dokumentationsarbejde fra den traditionelle PC til mobile enheder. GoingAware har hjemme i Vitus Bering Innovation Park, og her fik man i 2011 idéen om at anvende sin mobiltelefon til at samle fotodokumentation op i selve byggefasen af byggerier, og det har nu ført til udviklingen af en mobil applikation – MobilRapport - hvor man kan udfærdige sine tilsynsnotater eller lave kvalitetssikring direkte på mobilen.

Men én ting er selve idéen. Noget helt andet er at skabe sin egen virksomhed og gøre koncepter til forretning – her peger pilen dog også opad for GoingAware, da det i starten af 2013 lykkedes GoingAware at få en forhandleraftale på plads med det landsdækkende TDC Erhvervscenter.

 

Brugerdreven innovation og det rette miljø

Hvis vi ser på GoingAware, som et succesfuldt eksempel på en iværksætteridé, der er blevet om omsat til forretning, er der nogle ting der peger på, HVORFOR de er lykkedes med deres projekt:

1. Brugerdreven Innovation. Hos GoingAware arbejder man i høj grad efter princippet om brugerdreven innovation, og der udvikles ikke noget, uden at alle interessenter er involverede. Det nytter ikke noget at sidde hjemme på kontoret og gætte på, hvad kunderne har behov for - i stedet tager man ud og snakker med dem for at finde ud af, hvor det brænder mest. Har man ikke denne dialog med kunderne, risikerer man at udvikle noget, som enten er for kompliceret, eller som der reelt ikke er behov for.

2. Det rette miljø. GoingAware har det sidste halvandet år haft til huse i Vitus Bering Innovation Park i Horsens, hvor man finder en række andre mindre virksomheder samt VIA University College, Insero og Business Horsens. På den måde er parken et spændende og meget lærerigt miljø at arbejde i, og hos Going Aware anerkender man også vigtigheden af at omgive sig med mennesker, man kan sparre med og blive inspireret af - mennesker, der som en selv ønsker at føre en drøm ud i livet, og som vil gå langt for at nå målet. Man skal således huske på, at der er mange udfordringer undervejs, og at det indimellem bliver hårdt. Her gælder det om at have de rigtige mennesker omkring sig, for man kan ikke klare den alene. Desuden giver det internationale uddannelsesmiljø en ekstra dimension i dagligdagen i fht. hele tiden at møder mennesker fra andre kulturer, og samtidig have muligheden for at få tilført ny viden.

3. Opmærksomhed på hele værdikæden. Sidst men ikke mindst har GoingAware haft fokus på hele værdikæden for deres produkter og services. I første omgang har der således været løbende dialog med første kundeled – forhandlerne - og efterhånden som der er kommet feedback fra disse, er applikationen blevet opdateret efter deres ønsker og behov. GoingAware er dog ikke stoppet her, men ser også en vigtighed i at have en løbende dialog med slutbrugeren, så produktet fortsat kan udvikles. Det betyder, at kunderne kan være med til at præge produktet, mens GoingAware får værdifulde input i fht. opdateringer, så produktet bedst muligt svarer til kundernes behov.

 

IVÆKST afholder AdWords workshops i Vitus Bering Innovation Park i Horsens - læs mere, tilmeld dig workshoppen og kig indenfor i Horsens her.

Del indlægget med venner og kollegaer

Blog ekspert

EKSPERTENS BLOGINDLÆG

Ronnie Ranch H…

Kommunikationsrådgiver hos Insero Business Services

Udvikling fordrer forandring og vice versa. Læs her et best practice eksempel på, hvordan en forandringsproces kan gennemføres ... Og lykkes! 

Ronnie Ranch H…

Kommunikationsrådgiver hos Insero Business Services

Hvorfor er det så vigtigt at have en hjemmeside? Få her de fem vigtigste fordele ved at have en hjemmeside til din virksomhed af Ronnie Ranch Hedegaard. 

Ronnie Ranch H…

Kommunikationsrådgiver hos Insero Business Services

Tags:
Økonomi

Som opstartsvirksomhed og mindre iværksættervirksomhed er der mange ting, man skal være opmærksom på: regnskab og økonomistyring er nogle af de vigtigste. Regnskabet siger nemlig en hel del om, hvordan det går med virksomheden og forretningen.

Ronnie Ranch H…

Kommunikationsrådgiver hos Insero Business Services

I det konkurrenceprægede danske og internationale marked, hvor små og mellemstore danske virksomheder (SMV’ere) opererer, henleder man i endnu højere grad opmærksomheden på innovation som vejen frem til en bæredygtig udviking. 

Ronnie Ranch H…

Kommunikationsrådgiver hos Insero Business Services

Står du og mangler ekstern kapital til din virksomhed? Læs her om seks danske fonde, der yder tilskud til iværksættere og SMV'ere.

Ronnie Ranch H…

Kommunikationsrådgiver hos Insero Business Services

Tags:
Salg, Tryghed

Som iværksætter kan det være fatalt ikke at netværke - det kan netop være én i dit netværk, der gør forskellen i fht. om din virksomhed får succes eller fiasko.

x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu.
Du kan altid framelde dig med et enkelt klik.