Bloggen

domænenavn

Køb det rette domænenavn

Når du skal regisrere et domænenavn til din virksomhed, er der en række ting, du skal være opmærksom på og have med i dine overvejelser. Nogle af disse ting er beskrevet i denne IVÆKST artikel fra 2018 - men der er meget mere at have med i overvejelserne. Disse ting vil jeg kaste lys over herunder.

Indekseringsvenligt domænenavn

Sørg for at vælge et domænenavn, som ikke er for langt. Google har det nemlig med bedst at kunne lide kortere domænenavne. Hvordan dette lige præcis fungerer og hvad det skyldes, kan du læse mere om her.

Alternative TLD adresser

Når du har fundet dit ønskede domænenavn, gør du klogt i at registrere domænenavnet med det samme. Dette bliver antageligt i .dk versionen først, men overvej potentialet ved at du får brug for samme domænenavn - bare i andre lande. Hvis der er den mindste chance for, at du måske vil oplyse svenske eller tyske kunder om dine ydelser eller produkter, gør du klogt i at registrere dit domænenavn som både .se og .de med det samme. På denne måde risikerer du ikke, at der er andre, der løber med domænet - eller forsøger at holde det som gidsel og sælge det til dig prissat højere.

Domæneregistrant

I hvilket navn skal domænenavnet registreres? Hvem skal være ansvarlig for de ting, der finder sted og skrives på hjemmesiden? Skal det være dit eget private domænenavn eller er det virksomheden, som skal være ansvarlig? Dette er vigtigt at få gjort op fra starten af. Hvis det er din egen personlige blog eller hobby hjemmeside, er det ok at registrere den i eget navn. Husk dog at der er andre regler, der gælder, når et domænenavn er registreret personligt, end hvis det er registreret professionelt.

Kilder: https://domaeneguide.dk/https://www.dk-hostmaster.dk/

 

Del indlægget med venner og kollegaer

Blog ekspert

EKSPERTENS BLOGINDLÆG

Martin Jakobsen

CEO, Greendomsolutions.org

Metodik for idégenerering og eksekvering

Martin Jakobsen

CEO, Greendomsolutions.org

Her får du mine overvejelser omkring tilblivelsen af Cremer.dk.

Martin Jakobsen

CEO, Greendomsolutions.org

Idégenerering & eksekvering af Domæneguide.dk

x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu.
Du kan altid framelde dig med et enkelt klik.