Bloggen

Idégenerering

Forretningsudvikling & Eksekvering

Over de sidste 20 år er der én ting, som alle danskere med et job i den virtuelle verden, har ønsket sig: Nemlig "passiv indkomst". Det har fyldt alt og gør det stadig. Hvordan knækker man nødden og kommer i gang. Hvordan sikrer man sig, at ens idé har potentiale nok til at kunne agere mere eller mindre passivt i de kommende år - og hvordan sikrer man sig høj relevans og efterspørgsel i et marked, som altid er i udvikling?

Min fremgangsmetode kan med sikkerhed hjælpe dig! Hvis den ikke passer ind i din arbejdsnatur og professionelle karakter, kan du bruge de dele af den, der passer til dig. Herunder lister jeg mine betingelser for nye projekter, som alle er væsentlige, når en forretning skal sikres overlevelse online.

1, Du skal have en ydelse, service eller et produkt, som folk er interesserede i.
2, Ovenstående må ingen holdbarhedsdato have. Den skal gerne have en statisk eller tiltagende relevans.

Nu har du sikret dig, at din forretningsidé omhandler noget, som folk er interesserede i og at den ikke fiser ud i sandet inden næste år. Herfra gør vi følgende:

3, Lav en grundig konkurrentanalyse. Har du en chance for at lægge arm med dine konkurrenter?
4, Beregn hvad der skal til for at etablere din forretning i markedet.

For at lave omtalte beregning, skal du bruge et skøn på en potentiel omsætning. Du skal altså udarbejde en fiktiv forretningsplan og ramme så tæt på virkeligheden som muligt. Her er det en god idé at være pessimistist i de estimater, man arbejder med. Better safe than sorry!

Holder det hele vand? Kan det stykke arbejde, der skal lægges for dagen, betale sig for at nå i mål? Hvor stort et administrativt ansvar og drift bliver der brug for, hvis forretningen skal lykkes?

Hvis din ligning går op, kan du kaste dig i gang med de grundlæggende trin nu. Så kan projektet ende med at blive det, som så mange går og drømmer om: En passiv indkomst.

Mit nyeste eksempel på et sådant projekt er https://rottefaelder.dk/. Ja, en simpel ting som rottefælder og musefælder er en ret banal ting at sigte efter - men hvorfor ikke? Så længe idéen bag imødekommer de krav, der er listet herover, kan man vælge alt fra brugte gummistøvler til luftfrikadeller.

1 & 2, Projektet tilbyder viden og løsninger på udfordringer, som er tiltagende i Danmark. Man kan vel sagtens sige, at fænomenet skadedyr er kommet for at blive. I de seneste år er anmeldelser og skaderne steget markant og her sikrer vi relevans og efterspørgsel. Også i de kommende år.

3 & 4, Beregningerne viser, at det er muligt at vippe konkurrenterne af pinden. Således eksekveres forretningen nu og så håber vi på, at det med tiden kan blive et projekt, som kræver minimal vedligeholdelse - men er vedligeholdelsen værd.

Del indlægget med venner og kollegaer

Blog ekspert

EKSPERTENS BLOGINDLÆG

Martin Jakobsen

CEO, Greendomsolutions.org

Hvad skal du være opmærksom på, når du skal købe et domænenavn?

Martin Jakobsen

CEO, Greendomsolutions.org

Her får du mine overvejelser omkring tilblivelsen af Cremer.dk.

Martin Jakobsen

CEO, Greendomsolutions.org

Idégenerering & eksekvering af Domæneguide.dk

x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu.
Du kan altid framelde dig med et enkelt klik.