Bloggen

Har du penge ude og svømme?

At have for mange kunder der ikke betaler til tiden, kan virkelig dræne din virksomhed - og på sigt også dig selv. Du lægger jo en masse arbejdstimer i det du leverer, så hvis dine kunder ikke betaler - kan du være nød til at arbejde endnu flere timer for at tjene penge. Du har jo også nogle regninger du skal betale…

Kniber det for dig, at få pengene hjem, for de opgaver du har udført for dine kunder?

Så er der måske nogle opgaver, du skal se på.

 

Rykning af kunder:

Igennem årerne har jeg oplevet mange virksomheder, der ikke afsætter ressourcer til at få rykket kunderne for betaling. De har mistet mange penge på den konto…

Foreligger der en aftale om betaling for løsning af en opgave, stor som lille, så skal pengene også overføres til din konto.

 

Det skal du vide, der findes kunder der spekulerer i at trække betalingen så langt som muligt. Og hører de ikke fra dig, så betaler de ikke. De virksomheder, der har rykkerprocedure, er dem der først får betaling.

Så hvis du aldrig rykker dine kunder - eller er længe om at rykke, så er det dig der står sidst i køen.

Nu er det jo ikke alle kunder, der bevidst forsøger, at trække betalingen. Det sker også at faktura bliver væk eller glemt. Og så er det jo helt perfekt, at der bliver rykket. Sagen bliver opklaret og wupti pengene står på din konto.

 

Metoder du kan benytte til inddrivelse af dine penge:

1. Du kan ringe ud og rykker kunderne.
2. Du kan opsætte rykkerproceduren i dit økonomisystem.

Synes du det er svært - så udliciter det til en bogholder. Hellere få en anden til det, end at undlade at gøre det. Og tro mig, bogholderen kan hurtig tjene sin løn ind her.

 

Godt råd:

Lav en rykkerprocedure og hold dig til den. De virksomheder, der konsekvens rykker deres kunder for betaling er dem der får penge først.

 

Case fra det virkelige liv:

En af mine kunder havde ikke rykket sine kunder for 2012 og i starten af 2013. Vi aftalte, at jeg skulle sætte rykkerproceduren op i deres økonomisystem. Kunden er behandler og har derfor mange forholdsvis små fakturaer. På bare en dag kom der godt 30.000 kroner ind på kontoen. Penge der ikke var kommet, hvis kunderne ikke var blevet rykket.

Få dine penge hjem - få styr på cashflowet.

 

De bedste hilsner
Jette Martine Beck
Beck Regnskab

Del indlægget med venner og kollegaer

Blog ekspert

EKSPERTENS BLOGINDLÆG

Jette Martine Beck

Merkonom i regnskab

Tags:
Økonomi

Er du selvstændig? Husk du skal selvangive senest 1.juli! - Ekspertblogger Jette Martine Beck hjælper dig igang. Læs med her. 

Jette Martine Beck

Merkonom i regnskab

Tags:
Økonomi

Tid er penge. Få styr på dit regnskab fra start. Der kan for alle virksomheder være penge at spare, hvis man gennemgår regnskabet. En god bogholder er guld værd for din virksomhed. Listen her hjælper dig til at forstå, hvad der er vigtigst i et optimalt regnskab. 

Jette Martine Beck

Merkonom i regnskab

”Hvor lang tid kan det lige tage, at bogføre de få bilag - og hvor svært kan det lige være?”

Jette Martine Beck

Merkonom i regnskab

Som udgangspunkt er alle erhvervsdrivende bogføringspligtige, jf. bogføringsloven. Det betyder at du skal bogføre samtlige af de transaktioner - daglige bevægelser - der er i forbindelse med din virksomheds drift.

Jette Martine Beck

Merkonom i regnskab

Tags:
Økonomi

Hvad er det for en størrelse og hvad skal vi bruge den til? Og hvordan bruger vi den?

Jette Martine Beck

Merkonom i regnskab

Hvis du vil vide, hvordan det står til med økonomien i din virksomhed - så er der ingen vej uden om. Du er nødt til at få styr på bilagene.

x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu.
Du kan altid framelde dig med et enkelt klik.