Bloggen

Hvilket webshop-system skal jeg vælge?

Tags: IT

Hvis du går med overvejelserne om at starte din webshop, så er det afgørende at vælge det rette webshop-system. Med mange forskellige udbydere, så kan være være en jungle at finde rundt i. Jeg har udvalgt 3 webshopsystemer, som alle har en høj kendskabsgrad i Danmark, og lavet en simpel oversigt over deres styrker og svagheder. Det drejer sig om hhv. Shopify, WooCommerce og DanDomain.


Shopify


Shopify er en hosted løsning, som udelukkende er lavet til at drive webshop i. Opsætningen er gjort nem og ligetil, hvor du kan få en 14 dages prøveperiode, så du kan teste systemet.

Da hele interfacet er dedikeret til webshops, så har bl.a. et integreret dashboard som viser dine vigtigste KPI’er. Ligeledes er selve driften af webshoppen gjort nem: Man behøves altså ikke at kunne programmere.

Det er muligt at vælge et template/skabelon, som sætter rammerne for selve webdesignet. Ligeledes er det muligt for at Shopify-bureau at kode webshoppen efter dine ønsker, behov og i takt med din visuelle identitet.

 

Pris: Fra 190 kr. /md

 

Ydermere tager Shopify et transaktionsgebyr, som varierer alt afhængigt af hvilken pakke, man har valgt hos Shopify.

 

Ønsker du at læse en mere dybdegående sammenligningen af de to førende e-commerce systemer, så læs vores guide her: WooCommerce vs Shopify i 2020.


WooCommerce


WooCommerce er et plugin, som man henter til sin WordPress-installation. WordPress er altså kernen og WooCommerce er et modul, som man tilkobler, hvorefter man får “webshop-funktionerne”.

Da WordPress og WooCommerce er open source, så kan man videreudvikle i systemet så meget, som man nu har lyst til. Hvis du ikke selv har programmere, så kan du altid alliere dig med en freelancer eller et webbureau.

WooCommerce har den fordel, at du kan skræddersy funktionerne efter dine behov: Det kunne være B2B-funktioner eller en kundeklub.

 

Pris: WooCommerce er et gratis plugin.


DanDomain


DanDomain tilbyder både serverhosting, hjemmesider og webshops: I dag skal det handle om deres produkt ved navn “DanDomain webshop”.

Det er som udgangspunkt egnet til mindre virksomheder, som sætter pris på selv at arbejde med skabelonerne og prædefinrede designs, så man efterfølgende selv kan opsætte og konfigurere webshoppen på baggrund af det valgte “tema”.

Det er hurtigt at komme igang med en DanDomain webshop og de scorer helt klart plus-points ved at have en dygtig og hurtig support, som nemt kan hjælpe dig. Ydermere afholder DanDomain ofte kurser og workshops, som kan være lærige.

Der er tale om en “hosted løsning” og det er altså ikke “open source”, så du kan ikke tilgå og redigere i alle kodefiler, hvilket sætter nogle begrænsninger ift. custom udvikling: Men som mindre virksomhed, så plejer det heller ikke at være nødvendigt.

 

Pris: 349 kr. /md

 

Priserne kan variere alt efter hvilke apps og moduler, som du tilkøber.

Del indlægget med venner og kollegaer

Blog ekspert

EKSPERTENS BLOGINDLÆG

Erik Holflod J…

Partner og stifter af Grafikr ApS

Tags:
IT

Har du lige startet en hjemmeside og anvender WordPress, så har du nok allerede bemærket, at der findes et hav af plugins, som du frit kan installere.

Erik Holflod J…

Partner og stifter af Grafikr ApS

Efter at have set et utal af opslag på diverse fora omkring opstart af webshops, så vil jeg i dette blogindlæg komme med 5 gode råd, som jeg håber, du kan bruge, hvis du har en iværksætter gemt i maven og skal igang med et webshop-eventyr.

Erik Holflod J…

Partner og stifter af Grafikr ApS

Optimér dit checkoutflow på din webshop, så du kan øge din konverteringsrate. 

Erik Holflod J…

Partner og stifter af Grafikr ApS

Få det optimale ud af dine møder, så du ikke fortsætter med at have ustrukturerede møder i virksomheden.

x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu.
Du kan altid framelde dig med et enkelt klik.