Bloggen

Wordpress plugins

5 brugervenlige plugins til WordPress

Tags: IT

Har du lige startet en hjemmeside og anvender WordPress, så har du nok allerede bemærket, at der findes et hav af plugins, som du frit kan installere. 

Det store antal og mange muligheder kan føles som en jungle. Jeg oplever desværre tit, at der er mange, som downloader et utal af unødvendige plugins, hvilket blot resulterer i en langsommere hjemmeside og flere sikkerhedshuller.  

I dette indlæg kommer jeg ind på 5 brugervenlige plugins til WordPress, som er et must-have, hvis du selv administrerer din hjemmeside.

 Bruger du derimod Shopify, har vi skrevet et andet blogindlæg, som omhandler gode apps til Shopify.

 

1) Yoast SEO

 

WordPress er generelt en god platform for teknisk SEO, da du bl.a. selv kan bestemme linkstrukturen. Med Yoast SEO har du mulighed for at arbejde bedre med dit on-page SEO og dette plugin indeholder et hav af gode features og muligheder, heriblandt:  • Nem ændring af  SEO-titler og metabeskrivelser

  • Se et preview på din snippet i Googles søgeresultater

  • Teste dit fokus søgeord 

  • Mulighed for at noindex indhold.
  • Opsætning af  XML Sitemap
  • Analyse af din brødtekst

  • Overblik over antal indgående links fra dine undersider

  • Generel “rating” på dine indlæg og sider.

Listen af muligheder er lang, men min favorit funktion er det visuelle overblik ved deres “analyse”, som billedet illustrerer.

 

2) WP Super Cache

 

Hastigheden på din hjemmeside er en vigtig faktor for bl.a. brugeroplevelsen og ranking. Google tilægger mere værdi til hurtigere hjemmesider kontra  langsommere hjemmesider.

Med WP Super Cache leverer du cached filer til dine besøgende, så deres browsere ikke skal indlæse din hjemmeside fra bunden hver gang. Brugen af cache er med til at reducere loadtiden på dine servere og derved bliver din hjemmeside alt andet lige også hurtigere.Tip: Laver du store ændringer på din hjemmeside, og har et cache-plugin aktiveret, så kan det være, at du skal tømme din cache, før du kan se ændringerne træde i kræft.
Dette gøres under “Historik” —> “Ryd Browserdata” —> “Ryd elementer fra: Billeder og filer, der er gemt i cache” 


 

 

3) Contact Form 7

 

Der findes et hav af plugins, når det kommer til kontaktformularer. Vi har efterhånden testet en del og vores favortit er Contact Form 7, hvis du er på udkig efter en kontaktformular til helt basale behov.Vi foretrækker Contact Form 7, da pluginnet er nemt og hurtigt at opsætte. Derudover er der rig mulighed for at bygge videre på pluginnet med tilpasning af de enkelte felter etc. Det er ligetil at tilpasse kontaktformularen og at opsætte en CAPTCHA-funktion, så man undgår spam.


 

 

4) Insert Headers and footers

 

Er du ikke så tryg ved at rode direkte i din kode og filer, så kan dette plugin komme dig til hjælp. På et tidspunkt vil du opleve, at du skal indsætte scripts i f.eks. din header-fil, hvilket kan virke besværligt, hvis du ikke er så kode-kyndig. Bruger du derimod “Insert Headers and Footers”, så er du på den sikre side, og skal blot indsætte din kode eller Javascript i et tomt felt, som vises i plugin'et. Du vil komme til at bruge det, når du f.eks. skal indsætte en Facebook-pixel eller en sporingskode til Google Analytics.


 

 

5) Smush Image Compression and Optimization

 

Dette plugin komprimerer dine billeder og formindkser derved størrelsen og ikke tager unødvendig plads på dine servere. Det menneskelige øje vil ikke kunne se forskel på kvaliteten af billederne, efter filstørrelsen er blevet mindre.Plugin’et har bl.a. vundet flere priser, som værende det bedste inden for deres område og har været med til at forbedre hastigheden på mange hjemmesider. Størrelsen på ens billeder er noget, som virkelig kan forringe hastigheden og vi anbefaler derfor, at man altid komprimerer størrelsen på sine billeder. 

 

Jeg håber, at du fandt mit blogindlæg omkring WordPress plugins nyttigt. Husk også at læs den komplette liste med de bedste WordPress plugins
 

Del indlægget med venner og kollegaer

Blog ekspert

EKSPERTENS BLOGINDLÆG

Erik Holflod J…

Partner og stifter af Grafikr ApS

Tags:
IT

Hvis du går med overvejelserne om at starte din webshop, så er det afgørende at vælge det rette webshop-system. Med mange forskellige udbydere, så kan være være en jungle at finde rundt i.

Erik Holflod J…

Partner og stifter af Grafikr ApS

Efter at have set et utal af opslag på diverse fora omkring opstart af webshops, så vil jeg i dette blogindlæg komme med 5 gode råd, som jeg håber, du kan bruge, hvis du har en iværksætter gemt i maven og skal igang med et webshop-eventyr.

Erik Holflod J…

Partner og stifter af Grafikr ApS

Optimér dit checkoutflow på din webshop, så du kan øge din konverteringsrate. 

Erik Holflod J…

Partner og stifter af Grafikr ApS

Få det optimale ud af dine møder, så du ikke fortsætter med at have ustrukturerede møder i virksomheden.

x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu.
Du kan altid framelde dig med et enkelt klik.