Tags: IT
Har du lige startet en hjemmeside og anvender WordPress, så har du nok allerede bemærket, at der findes et hav af plugins, som du frit kan installere. Det store antal og mange muligheder kan føles som en jungle. Jeg oplever desværre tit, at der er mange, som downloader et utal af unødvendige plugins, hvilket blot resulterer i en langsommere hjemmeside og flere sikkerhedshuller.
I dette indlæg kommer jeg ind på 5 brugervenlige plugins til WordPress, som er et must-have, hvis du selv administrerer din hjemmeside. Bruger du derimod Shopify, har vi skrevet et andet blogindlæg, som omhandler gode apps til Shopify.
WordPress er generelt en god platform for teknisk SEO, da du bl.a. selv kan bestemme linkstrukturen. Med Yoast SEO har du mulighed for at arbejde bedre med dit on-page SEO og dette plugin indeholder et hav af gode features og muligheder, heriblandt:
Listen af muligheder er lang, men min favorit funktion er det visuelle overblik ved deres “analyse”, som billedet illustrerer.
Hastigheden på din hjemmeside er en vigtig faktor for bl.a. brugeroplevelsen og ranking. Google tilægger mere værdi til hurtigere hjemmesider kontra langsommere hjemmesider.
Med WP Super Cache leverer du cached filer til dine besøgende, så deres browsere ikke skal indlæse din hjemmeside fra bunden hver gang. Brugen af cache er med til at reducere loadtiden på dine servere og derved bliver din hjemmeside alt andet lige også hurtigere.
Tip: Laver du store ændringer på din hjemmeside, og har et cache-plugin aktiveret, så kan det være, at du skal tømme din cache, før du kan se ændringerne træde i kræft.
Dette gøres under “Historik” —> “Ryd Browserdata” —> “Ryd elementer fra: Billeder og filer, der er gemt i cache”
Der findes et hav af plugins, når det kommer til kontaktformularer. Vi har efterhånden testet en del og vores favortit er Contact Form 7, hvis du er på udkig efter en kontaktformular til helt basale behov.
Vi foretrækker Contact Form 7, da pluginnet er nemt og hurtigt at opsætte. Derudover er der rig mulighed for at bygge videre på pluginnet med tilpasning af de enkelte felter etc.
Det er ligetil at tilpasse kontaktformularen og at opsætte en CAPTCHA-funktion, så man undgår spam.
Er du ikke så tryg ved at rode direkte i din kode og filer, så kan dette plugin komme dig til hjælp. På et tidspunkt vil du opleve, at du skal indsætte scripts i f.eks. din header-fil, hvilket kan virke besværligt, hvis du ikke er så kode-kyndig.
Bruger du derimod “Insert Headers and Footers”, så er du på den sikre side, og skal blot indsætte din kode eller Javascript i et tomt felt, som vises i plugin'et. Du vil komme til at bruge det, når du f.eks. skal indsætte en Facebook-pixel eller en sporingskode til Google Analytics.
Dette plugin komprimerer dine billeder og formindkser derved størrelsen og ikke tager unødvendig plads på dine servere. Det menneskelige øje vil ikke kunne se forskel på kvaliteten af billederne, efter filstørrelsen er blevet mindre.
Plugin’et har bl.a. vundet flere priser, som værende det bedste inden for deres område og har været med til at forbedre hastigheden på mange hjemmesider. Størrelsen på ens billeder er noget, som virkelig kan forringe hastigheden og vi anbefaler derfor, at man altid komprimerer størrelsen på sine billeder.
Jeg håber, at du fandt mit blogindlæg omkring WordPress plugins nyttigt. Husk også at læs den komplette liste med de bedste WordPress plugins
Partner og stifter af Grafikr ApS
Erik Holflod Jeppesen har været erhversdrivende siden 2011 og har bred erfaring med e-commerce, grafisk design og markedsføring. I dag er han partner i Grafikr ApS, som er et datadrevet webbureau i Randers. Erik hjælper mellemstore virksomheder med deres visuelle kommunikation, herunder webdesign og grafisk design.
Du kan forvente, at Erik vil bidrage med viden om content marketing, konverteringsoptimering, WordPress, Shopify salg og generelt gode råd til iværksættere og erhvervsdrivende.
Følg Erik på LinkedIn eller Grafikrs Facebookside