Bloggen

Holder du pauser – eller går du død på energien? Det koster dyrt!

Tags: Tryghed

Værdien af pauser og power food er større end du tror. I denne blog regner vi på hvad det koster at undlade pauser.

Mange iværksættere glemmer at holde pauser. Og det medfører, at de går ud for energi og arbejder langsommere og/eller tyr til overspringshandlinger. Og det kan koste dyrt!

Det at holde pauser er super vigtigt hvis du vil møde dine kunder og opgaver med frisk energi.

Der er ikke så stor tiltrækningskraft i en leverandør, der ligner en hængt kat.

Her får du nogle tips til hvorfor du skal holde pauser. Og hvordan dine pauser er optimale. Så du får ladet op - og er klar til nye erobringer.

1. Hvorfor bruge tid på pauser?
2. Hvad sker der når du ikke holder pauser?
3. Værdien af at holde pauser
4. Hvordan du får det bedste ud af dine pauser?
5. Styr for vildt - skab bedre resultater!

1. Hvorfor bruge tid på pauser?

Mange tror det er et svaghedstegn at holde pauser.

At holde pauser er faktisk en god investering i dit samlede energiregnskab for din performance i løbet af dagen. Når du ikke holder pauser og ikke spiser power food° i løbet af dagen, så går du død på energi og arbejder kun på halv kraft. Du tror måske at du er lige så rap som du var i morges, men din kapacitet aftager i løbet af dagen – og du opdager det ikke!

2. Hvad sker der når du ikke holder pauser?

Når du ikke holder pauser daler din energi. Du tager måske en marsbar - eller du snupper en burger på vej mellem kundemøderne – og du tror måske at nu er den i vinkel. Men det er den ikke, for 20-30 min. efter daler din energi endnu mere, fordi du har fået for meget sukker og dårligt fedt. Når du er energitræt er du ikke så effektiv, som når du er ladet op fysisk og mentalt.

Mange går i gang med overspringshandlinger, når de er trætte mentalt og fysisk. Og så går der surfing i den. Det kan vare 20 min eller ½ time. Og det dræner din energi endnu mere, for nu er den dårlige samvittighed koblet på.

3. Værdien af at holde pauser

Når du holder pauser og du får power food, som giver dig energi – så bygger du energi op. Og det medfører at du holder et højt energiniveau meget længere tid - end når du spiser junk food og arbejder ineffektivt. 

Eksempel 1: En dag hvor du starter kl. 8 og ikke nåede at få morgenmad (og ikke fik tunet dig ind på dagens program). Snupper en bolle i bilen og kører deruda. Har ikke en plan, men tager fat i de opgaver der opstår (uden prioritering). Tager en burger på vej mellem kundemøder og er helt død for energi kl. 14. Snupper måske en marsbar i håber om at du får energi. Surfer på nettet ½-1 time, fordi du er udkørt. Du arbejder ineffektiv og langsomt allerede fra om formiddagen og den er helt gal efter kl. 14, hvor du arbejder for langsomt.

Eksempel 2: Du starter med en sund og velnærende morgenmad med æg, groft brød, frugt/smoothie. Du gennemtænker dagens program og mærker de succeser du får i løbet af dagen. Du har en plan. Og du følger den – eller du omprioriterer bevidst i løbet af dagen. Du holder en formiddagspause, frokost og eftermiddagspause, hvor du lader op og får power food. Og du har helt styr på hvornår du vil surfe på nettet og tale privat, så du gør det bevist, fremfor som en overspringshandling. Du har stor energi og når mere – og du bevarer overblikket og overskuddet hele dagen.

De 2 eksempler er gode at tænke over, så du kan vælge hvordan din dag skal skrues sammen med mere energi - hele dagen.

Regnskabet: I eksempel 1 arbejdes der i på halv kraft i gennemsnit. I eksempel 2 arbejdes der på fuld kraft, men der går 50 min. fra til pauser.

Det kræver ikke den store kugleramme, at regne ud hvad der bedst kan betale sig.

4. Hvordan får du maksimal energi til arbejdsdagen?

Start dagen med sund og nærende kost og en plan. Hold en god formiddagspause på 10 min. hvor du får en smoothie eller andet energigivende mad. Hold frokostpausen på ½ time, hvor du selvfølgelig får noget sundt og nærende mad, som giver dig energi til eftermiddagen. Og en eftermiddagspausen på 10 min. med frugt og nødder og en flowstund giver dig energi til resten af dagens arbejde. I din pause kan du tænke over noget der giver dig energi – noget du glæder dig til. Og du kan få fysikken på med små øvelser, såsom at svinge med armene og lave høje knæløft. Så lader du op og har turbo energi til hele dagen.

Og det kommer dig til gode – og kan aflæses i dine resultater. 

5. Styr for vildt! Og mærk succesen

Sæt dig i førersædet og styr din dag, fremfor at den løber af sted med dig. Find din måde at gøre det på. Og hold fast.

Når du vælger aktivt, hvordan du vil bruge dine ressourcer og hvad du vil indtage, som giver dig energi, så vil du opleve langt større resultater. Så vil du opleve bedre overblik og mere overskud. 

Og det kan dine kunder og samarbejdspartnere mærke. At her kommer der en med styr på det, som udstråler energi og overskud (fremfor en slatten træt udstråling). Og hvad mon giver de bedste ordrer? Hvem ville du helst handle med?

 

° Power food er mad med stor energitæthed, uden for meget sukker og dårligt fedt. Mad og drikke som er sunde og nærende. Kontra mad med for stort sukkerindhold og dårligt fedt, som trækker din energi ned. Søg på nettet og læg din plan for kraft føde i løbet af dagen.

Del indlægget med venner og kollegaer

Blog ekspert

EKSPERTENS BLOGINDLÆG

Bente Bøllingt…

RealiseringsTræner, Cand.Mag., Certificeret HR Coach og Stress Coach, NLP og Enneagram Træner

Find dit missing link til at realisere dine forretningsidéer!

Bente Bøllingt…

RealiseringsTræner, Cand.Mag., Certificeret HR Coach og Stress Coach, NLP og Enneagram Træner

Tags:
Tryghed

Forskellen på at drømme om store resultater - og så at komme hele vejen til opnåede mål – det påvirker din indtjening mere end du tror.

Bente Bøllingt…

RealiseringsTræner, Cand.Mag., Certificeret HR Coach og Stress Coach, NLP og Enneagram Træner

Der er rigtig mange penge at hente, når du lærer at prioritere og fokusere på det vigtigste – på de aktiviteter der giver det største udbytte. Dét fremmer din forretning!

Bente Bøllingt…

RealiseringsTræner, Cand.Mag., Certificeret HR Coach og Stress Coach, NLP og Enneagram Træner

Tags:
Tryghed

De fleste tænker grundigt over hvordan de bruger deres penge, så der er tilstrækkelige midler til privat- og firmabehov. De færreste økonomiserer med deres ressourcer og deres tid på samme realistiske måde.

x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu.
Du kan altid framelde dig med et enkelt klik.