Bloggen

Får du realiseret dine mål eller går du glip af store indtægter?

Tags: Tryghed

Forskellen på at drømme om store resultater - og så at komme hele vejen til opnåede mål – det påvirker din indtjening mere end du tror. 

I denne blog får du opskriften på hvorfor og hvordan det vil gøre en kæmpe forskel for dig, at få defineret dine mål solidt, så du gør det du siger du vil gøre!

Mange iværksættere er rigtig gode til at sætte projekter og mål op. De drømmer om nye projekter og store indtægter. Og det er jo rigtig godt. Der sker dog ofte det, at mange af målene aldrig bliver realiseret, fordi de drukner i den daglige travlhed.

Her får du nogle tips til hvordan du kan arbejde mere grundigt med dine mål – så du får høstet de forventede indtægter.

1. Hvad sker der når du ikke er helt klar i spyttet?
2. Hvorfor definere dine mål tydeligt?
3. Værdien af at definere sine mål og leve solide handlingsplaner
4. Hvordan du arbejder solidt på at nå dine mål
5. Styr for vildt – og nyd succesen!


1. Hvad sker der når du ikke er helt klar i spyttet?

Rigtig mange sætter mål op i store overskrifter. Fx Jeg vil omsætte for 3 millioner i 2014. Fx Jeg vil sælge 30 kursuspladser til xx kursus. Fx Jeg vil have 100 nye kunder i 2014.

Og så ligger forventninger der. Men ofte bliver der ikke gjort mere ved det, andet end en spredt indsats samtidig med de 117 andre projekter der er i luften. Og så rykker det ikke!

Mål som ikke er definerede i detaljer og med handlingsplaner på, er ligesom at sætte sig ind i bilen og sige, jeg vil gerne til Roskilde. Og så sker der ikke mere. Du må vide hvordan du kører bilen, kende ruten, have de rigtige sko på og evt. briller, have benzin på bilen osv.

Ellers sidder du dér, uden at rykke dig ud af stedet. Bilen gør ikke det du siger, den agerer på at du gør det der skal til, som vil føre dig til målet.


2. Hvorfor definere sine mål tydeligt?

Når du ikke har sat detaljer på, men kun defineret dine mål som store overskrifter, så rykker det ikke. Fx hvis du har et mål som hedder: Jeg vil skrive en e-bog i april. Det må nedbrydes i delmål og aktiviteter, så du ved præcis hvad det indebærer og så du får reserveret aktiviteterne i din kalender. Ellers står du i slutningen af marts og siger, var der ikke noget med et mål, om at skrive en e-bog. Og nogen står i slutningen af december og siger, hovsa, så nåede jeg det heller ikke i år.

Vi kan ikke reagere på store overskrifter. Mange sidder der foran skærmen og siger, hvor skal jeg ende og begynde. Nå, så bliver det heller ikke i dag.

Mål som er klart definerede, de er lige til at tage fat på. Når der står i din kalender præcis hvilken aktivitet du tager fat på lige nu. Så er det lige til at gå i gang.


3. Værdien af at definere sine mål og leve solide handlingsplaner

Det giver værdi til din forretning, at du når så mange af dine mål, som muligt.  

Hellere sætte 5 større mål op, som du kan arbejde grundigt på at gennemføre – og får gennemført – end 20 mål, som ikke bliver gennemført. Vær realistisk. Og giv plads til alle de daglige opgaver der ligger i dit firma.

Beslut hvor mange timer du kan bruge på hvert mål og hvornår du vil lægge aktiviteterne.

Eksempel 1: Når jeg har som mål at omsætte for 3 mio. kr. må det nedbrydes i konkrete produkter. Så og så mange af hvert produkt.
Eksempel 2: Når jeg sætter mine hovedmål op, definerer jeg hvert enkelt mål i detaljer. Sætter datoer, går baglæns: For at jeg kan være i mål xx data, er der de og de aktiviteter, som skal udføres. Og derpå lægges de ind som aktiviteter i min kalender.
Eksempel 3: Når jeg laver min kursusplan for hvert halvår, definerer jeg samtidig de aktiviteter der skal til for at kurset kan blive afholdt. Lige fra udformning af marketingmaterialer, annonceringer på hvilke fora, kanvassalg, nyhedsbreve, afholdelsessteder, hvornår lave kursusmaterialer mv. Det viser sig at der er temmelig mange aktiviteter tilknyttet hvert kursus. Og jeg lægger aktiviteterne ind i min kalender, så jeg kommer i gang rettidigt.

Tænk over hvordan du vil arbejde dine egne helt konkrete mål igennem, så du opnår dem.
Konsekvenser: De som arbejder med overskrifter og tilfældigheder er måske så heldige at ramme 25% af deres mål. De som er mere systematiske og får defineret detaljerne og handlingerne, når 70-80% af deres mål, hvis de vel og mærke gør det de siger de vil gøre. Og resten drukner i den daglige travlhed. De som både styrer deres mål og deres tid kan opnå 95-100% af deres mål.


4. Hvordan du arbejder solidt på at nå dine mål

Start året med at sætte dig mål. Prioriter de vigtigste = de som giver dig de største indtægter og som du brænder mest for. Vælg de 5 større mål ud som du vil arbejde solidt på at opnå. Og kom så fra overskrifterne til delmål og de nødvendige aktiviteter, der skal til for at du opnår målene.

Lav en projektplan. (Til fleste kalendersystemer kan der tilkøbes en års-projektoversigt.)

Og skriv alle de nødvendige detaljer/aktiviteter ind i din daglige kalender. Så står de der og er en reminder om at hvis du vil gennemføre dit mål x, så er det nu du skal gøre y.


5. Styr for vildt – og nyd succesen!

Jo mere detaljeret du er, og jo bedre du styrer din tid og holder næsen i sporet, desto større er sandsynligheden for at du rent faktisk når dine mål. Og når du laver en støttende mindsetting, hvor du forestiller dig, at du er i mål og mærker succesfølelsen og ser den indre film af dig selv helt i mål. Så er du rigtig godt på vej.

Jeg vil ønske dig god vind med at nå så mange af dine mål som muligt – og få den omsætning du ønsker.

 

Godt nytår !    Gør 2014 til dit succesår !

Jeg vil gerne hjælpe dig med at få godt fat om dine mål for 2014.

Fx. med online kurset ”Sådan når du dine mål” hvor du får hele opskriften til hvordan du bedst opnår dine mål. Suppleret med et par timers sparring om at gøre dine helt konkrete mål operationelle, så du når dem. Du er velkommen til at kontakte mig.

Klik her for at læse mere og melde dig til online kurset - Det er gratis.

Del indlægget med venner og kollegaer

Blog ekspert

EKSPERTENS BLOGINDLÆG

Bente Bøllingt…

RealiseringsTræner, Cand.Mag., Certificeret HR Coach og Stress Coach, NLP og Enneagram Træner

Find dit missing link til at realisere dine forretningsidéer!

Bente Bøllingt…

RealiseringsTræner, Cand.Mag., Certificeret HR Coach og Stress Coach, NLP og Enneagram Træner

Tags:
Tryghed

Værdien af pauser og power food er større end du tror. I denne blog regner vi på hvad det koster at undlade pauser.

Bente Bøllingt…

RealiseringsTræner, Cand.Mag., Certificeret HR Coach og Stress Coach, NLP og Enneagram Træner

Der er rigtig mange penge at hente, når du lærer at prioritere og fokusere på det vigtigste – på de aktiviteter der giver det største udbytte. Dét fremmer din forretning!

Bente Bøllingt…

RealiseringsTræner, Cand.Mag., Certificeret HR Coach og Stress Coach, NLP og Enneagram Træner

Tags:
Tryghed

De fleste tænker grundigt over hvordan de bruger deres penge, så der er tilstrækkelige midler til privat- og firmabehov. De færreste økonomiserer med deres ressourcer og deres tid på samme realistiske måde.

x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu.
Du kan altid framelde dig med et enkelt klik.