Tags: IT, Kommunikation & Markedsføring
CIO
26.01.2018Dette er del 3 af Den ultimative guide til YouTube-annoncering. Læs del 2 her.
Sidste del af den ultimative guide til YouTube-annoncering kommer til at handle om, hvordan du rammer din kernemålgruppe med dine videoannoncer. I forbindelse med målretning, bliver du også introduceret til video remarketing, som i mange tilfælde er super effektivt. En andet interessant målretningsmulighed er “Similar audiences”, som jeg også berører i denne del. Til slut har jeg lavet en simple tjekliste, som samler op på tværs af alle 3 indlæg.
Tredje del kommer til at fokusere på:
Kampagnemålretning
Som nævnt i starten af dette blogindlæg, så oprettes og håndteres alle YouTube kampagner i AdWords. Når du opretter en YouTube kampagnen uanset, om det er InStream eller Discovery ads, så skal du målretter dine annoncer og ramme din målgruppe bedst muligt. Du har følgende målretningsmuligheder:
Du har også mulighed for at kombinere ovenstående målretningsmuligheder og på den måde ramme din målgruppe mere præcist.
Udover muligheden for at kombinere, så har du faktisk også mulighed for at ekskludere ovenstående målretningsmuligheder.
Video remarketing
En stærk og effektiv målretningsmulighed, som du skal få dig lært hurtigt muligt er remarketing. Med video remarketing har du mulighed for at nå ud til brugere, som allerede har interageret med en af dine videoer, videoannoncer eller YouTube kanal. På den måde kan du altså ramme brugere, som allerede har vist en eller anden form for interesse for dit video content.
Men det stopper ikke her. Du har nemlig også mulighed for at målrette dine videoannoncer mod brugere, som på en eller anden måde har interageret med dit website. Det kan eksempelvis være i form af et besøg eller køb.
Seneste tiltag fra Google på remarketingfronten er de såkaldte “Customer lists”. Med customer list har du mulighed for at uploade din e-maildatabase og efterfølgende eksponere dem for dine videoannoncer.
Similar audiences
Det kommer nok ikke bag på dig, når jeg siger, at Google ved rigtig meget om dig og mig. Man kan være for eller imod, men det ændrer ikke på, at mængden af data, som Google besidder fortæller rigtig meget om brugerne. Faktisk har de så meget data og viden, at de blandt alle deres millioner af brugere kan finde nogen, som minder og dine kunder. De kalder det for Similar audiences og går i korte træk ud på, at de beder Google finde brugere, som minder om eksempelvis dine kunder. Når de har gjort det kan du efterfølgende målrette dine videoannoncer til netop det segment.
Du kan eksempelvis uploade emailadresser på dine kunder og lave et similar audience på dine kunder. Ellers du kan også vælge at lave et similar audience segment, på alle dem der har besøgt dit website.
Hos Lendme har vi stor succes med at anvende similar audiences til vores YouTube kampagner: Men faktisk også til vores Facebook kampagner, da Facebook på samme måde som Google har data og viden nok til at kunne lave segmenter, der minder om kunderne. Facebook kalder det dog for Lookalike i stedet for similar audiences.
How to video om YouTube annoncering
Har du har fået blod på tanden og klar til at tage næste skridt, som er at oprette en YouTube kampagne. Så anbefaler jeg dig at søge efter en how to video på YouTube. Jeg kunne sagtens have forlænget dette blogindlæg med 2-3 ekstra sider med forklaring og screen shots. Men i stedet henviser jeg til, at du benytter YouTube, da det netop er i cases som disse, at mediet fungerer super godt. Der findes et hav af forskellige videoer, hvor du bliver guidet igennem step by step. Så hop ind på YouTube og så eksempelvis efter “How to create an YouTube instream ad”.
Tjekliste
Hvis du har besluttet dig for at kaste dig ud i YouTube annoncering, så får du her en tjekliste på at komme i gang.