Bloggen

Blus under iværksætteriet på Folkemødet

Mød Ase på Folkemødet og bland dig i debatten 

At være iværksætter er tilsyneladende mere hip end nogensinde. Dagligt rapporterer medierne om succesfulde iværksættere. Iderigdom og innovation manifesteres i underholdningsprogrammer som Løvens Hule på DR, og iværksætterikoner får fremtrædende poster i regeringens rådgivende organer. Man kunne foranlediges til at tro, at iværksætteriet er på sit højeste.

Men reelt står iværksætteriet bomstille og har gjort det i 15 år. Danmark er Europas bundprop, når det gælder andelen af selvstændige blandt de beskæftigede. Trods myten om det modsatte er Danmark reelt kun et middelmådigt land at starte virksomhed i.

På Verdensbankens Doing Business ligger vi som nummer 24 på listen over start-up-vilkår. Og det ser endnu værre ud, når det handler om adgangen til kapital. Her er vi helt nede på en 32. plads. Det er bekymrende.

Særligt fordi lønmodtagerkulturen stortrives og har så godt fat i danskerne, at kun hver syvende overvejer at skippe den faste månedsløn og realisere iværksætterdrømmen. Trods fakta gør myten om Danmark som iværksætterland det samme, og fra politisk hold er indsatsen koncentreret om at få virksomhederne til at vokse fremfor fokus på, hvordan vi får flere i gang som iværksættere. Det er en farlig kurs.

Hvis Danmark skal holde pusten i den globale konkurrence, er vi nødt til at få skabt en langt stærkere iværksætterkultur, hvor flere tør afprøve deres ideer og starte egen virksomhed. Vi har brug for flere nye virksomheder, der kan sikre vækst og dermed mulighed for at skabe arbejdspladser og udbygge vores velstand og velfærd.

Derfor sætter Ase for andet år i træk fokus på iværksætteri på Folkemødet på Bornholm. I Iværksætterteltet på Kæmpestranden diskuterer vi, hvordan vi kan styrke iværksætterkulturen, fremme iværksætteri i uddannelsessystemet og skabe arbejdspladser over hele landet.

Kig forbi og giv dit besyv med

Del indlægget med venner og kollegaer

Blog ekspert

EKSPERTENS BLOGINDLÆG

Karsten Mølgaa…

Administrerende direktør, Ase

Det er tiende år i træk, at GEW Danmark inviterer til en uges intensiv iværksætterinspiration.

Karsten Mølgaa…

Administrerende direktør, Ase

Tags:
Tryghed

Som børn skal vi kravle, før vi kan gå. Landets store virksomheder tilbydes på en række områder bedre vækstvilkår end de små og nystartede.

Karsten Mølgaa…

Administrerende direktør, Ase

Ase er dykket ned i de danske iværksættertal for at undersøge, hvad alle de mange nye CVR-numre egentlig dækker over. Administrerende direktør, Karsten Mølgaard Jensen, folder tallene ud og funderer over den danske iværksættertilstand.

Karsten Mølgaa…

Administrerende direktør, Ase

Ases administrerende direktør Karsten Mølgaard Jensen mener, at vi skal gøre mere for at give danskerne iværksætteri på hjernen fra en ung alder.

Karsten Mølgaa…

Administrerende direktør, Ase

Ases administrerende direktør, Karsten Mølgaard Jensen, debuterer på IVÆKSTbloggen. Læs om Ases prognoser for de danske iværksættere i 2016!

x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu.
Du kan altid framelde dig med et enkelt klik.