Bloggen

De sværeste affiliate nicher på det danske marked

Tags: IT

Som iværksætter er du formentlig bekendt med markedsføringsformen affiliate marketing. Denne markedsføringsdisciplin er i hvert fald mere udbredt end nogensinde før – både herhjemme og i resten af verden.

Drømmer du om at tjene mange penge på affiliate marketing og måske sågar gøre det til din levevej, så skal du først og fremmest vælge den rigtige branche. Du kan i den anledning gøre klogt i at sætte dig ind i, hvilke affiliate nicher der er de mest profitable og dermed også tit mest konkurrenceprægede. Dette vil jeg fortælle dig alt om i næste afsnit. 

De mest konkurrenceprægede brancher inden for affiliate marketing

Man skal stå tidligt op for at gøre affiliate marketing til sin levevej. Det er ikke så let, som mange går og tror. Mange guides med at tjene penge på affiliate marketing, får det også til at lyde meget let. Men for virkelig at leve af affiliate marketing skal der arbejdes professionelt og seriøst.

Det er ikke blevet nemmere at tjene penge på denne form for markedsføring – faktisk tværtimod. Konkurrencen er blot blevet mere og mere intens i takt med, at flere iværksættere har fået øjnene op for denne indtjeningsmulighed.

Med mange års erfaring inden for SEO og affiliate er nogle af de brancher, som vurderes svært blandt:

• Lån
• Gambling
• Rejser
• Forsikringer
• Oplevelsesgaver
• Tøj og mode
• Alarmer
• A-kasser og fagforeninger
• Elektronik

Ønsker du at opnå hurtige og nemme resultater, så skal du ikke gå efter ovennævnte nicher. Du kommer nemlig næppe til at rangere på gunstige keywords, hvis du ikke lægger en masse tid og energi i arbejdet med content og linkbuilding. Generelt skal man væbne sig med tålmodighed, hvis man starter en affiliate side inden for lån, gambling eller en af de andre nævnte nicher. Det kan nemlig tage lang tid at erobre rankings, skabe trafik og generere omsætning, hvis man starter fra scratch.  Man skal dog også regne med en rigtig pæn indtægtskilde, såfremt det lykkedes at erobre nogle af de attraktive søgeord i disse brancher.

Ekonomi er et godt eksempel på en affiliate side, som går efter nogle af de sværeste nicher. Det omfatter ikke kun nicher som lån og a-kasser, men også andre populære nicher som bredbånd, mobilabonnementer og alarmer. Trods den intense konkurrence i disse brancher er ekonomi.dk synlig på flere eftertragtede keywords. Dette har dog krævet massiv investering i content, website og linkbuilding.


Giver det mening at gå efter nogle af de svære nicher?

Skal man skabe en god fast indtægt gennem affiliate marketing, så skal man turde bide skeer med nogle af de store spillere. Du skal med andre ord ikke nødvendigvis holde dig fra lån og casino, blot fordi at der findes mange veletablerede affiliate sider inden for disse brancher.

Du kan med fordel starte med at gå efter mindre konkurrenceprægede søgeord i form af longtail og relaterede søgeord. For at finde frem til disse søgeord bør du foretage en grundig søgeordsanalyse. Benyt dig i den anledning af nogle af de mange gratis værktøjer på nettet.

Om du skal gå efter de svære nicher eller ej afhænger af, hvor mange ressourcer du er villig til at lægge i det. Det er alt andet lige vigtigt at huske på, at man ikke kommer sovende til succes, når det kommer til affiliate marketing. Det kan alle iværksættere, som arbejder med denne markedsføringsform, nikke genkendende til.

Er du ikke interesseret i at konkurrere mod store og kapitalstærke virksomheder, bør du vælge en mindre konkurrencepræget niche. Du kan med god grund vælge en niche, som du har interesse for og ved en smule om. Det kunne være fodbold, fiskeri, motorsport eller noget helt fjerde, som du finder interessant. Der er et væld af muligheder.
 

Del indlægget med venner og kollegaer

Blog ekspert

EKSPERTENS BLOGINDLÆG

Søren Skriver

Online markedsføring - Primært e-handel og søgemaskineoptimering

Tags:
Salg

Kold kanvas kan være en kamp. Men fortvivl ikke. E-handel-elspert og SEO-mand Søren Skriver har udarbejdet 10 gode råd til dig, der gerne vil have succes med kold kanvas.

Søren Skriver

Online markedsføring - Primært e-handel og søgemaskineoptimering

Tags:
IT

Overvejer du at starte nyt site for din virksomhed eller måske åbne en workshop. Tjek ud hvad folk 'googler' - brug Google AdWords Keyword Planner. 

Søren Skriver

Online markedsføring - Primært e-handel og søgemaskineoptimering

Tags:
IT, Salg

Jeg vil i denne artikel fortælle om brugen af bloggere i sin SEO-strategi.

x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu.
Du kan altid framelde dig med et enkelt klik.