Bloggen

Start med god orden i dit regnskab

Sådan holder du styr på bogføringen

For langt de flestes vedkommende er regnskab og bogføring noget af det, som er kedeligst ved deres iværksætteri, og derfor bliver det skubbet til sidste øjeblik.

Sådan behøver det ikke nødvendigvis at være. Det kan både være let og hurtigt overstået.
Du får her det vigtigste råd til, hvordan du holder styr på bogføringen. Det er både en let løsning for dig, og så slipper du for mange bogførings-hovedpiner i fremtiden.

Det lyder ikke helt dårligt, vel?

Så lad os bare komme i gang. Det vigtigste råd til din virksomheds økonomi er:

 

Brug ikke Excel - få dig noget, som virker

 

Det kan virke som en god løsning at bruge Excel til at holde styr på bogføringen. Det er simpelt, gratis og virker ligetil.

Det er det bare ikke.

Du kommer lynhurtigt ud i problemer, hvis du bruger Excel. Man kan nemlig ikke momsafregne, det er svært at holde styr på den egentlige kontobeholdning og så er det faktisk ulovligt.

Ja, ulovligt.

Man kan ikke indberette årsregnskab med et Excel-ark, så du vil alligevel skulle konvertere det til et andet program. Her opstår der let problemer, hvilket kan forsinke din årsopgørelse.

Det er en hård udmelding, men det er nok den største fejl, iværksættere begår i deres regnskab. Derfor er det så vigtigt at få lagt fast, at det ikke er vejen frem. Du er nødt til at opgradere til noget bedre, som kan noget mere. Det letter din arbejdsbyrde betydeligt, når du sørger for at få et ordentligt program til at klare bogføringen for dig.

Derfor:

Få dig et regnskabsprogram. De kommer i forskellige størrelser, priser og ambitionsniveauer, og der er helt sikkert også et, som passer til dine behov. Det gør det let og enkelt at holde styr på regnskabet, så det altid stemmer.

 

Hvornår må jeg bruge Excel?

 

Jeg vil ikke fraråde dig at bruge Excel nogensinde igen. For det har da helt klart sine fordele. Men rent økonomisk skal du kun bruge Excel til at lave budget eller sales forecast.
Men du må endelig ikke tro, at det er din bogføring. Der skal desværre lidt mere til.

Så gør dig selv den tjeneste at få et regnskabsprogram fra starten af. Det giver gode vaner fra starten, som kommer dig til gode senere hen. Det kommer du ikke til at fortryde.

Del indlægget med venner og kollegaer

Blog ekspert

EKSPERTENS BLOGINDLÆG

Pernille Normann

Marketingassistent

Få her tips om, hvordan du får et godt regnskab

Pernille Normann

Marketingassistent

Kom hurtigt og let i gang med bogføringen - også som ny iværksætter!

x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu.
Du kan altid framelde dig med et enkelt klik.