Bloggen

5 tips til det gode regnskab

Lad mig gætte: Regnskab og bogføring er ikke dine yndlingsting? Så nogle gode fif til at få det hurtigt overstået vil være fedt? Så læs med her.

Jeg guider dig igennem nogle gode vaner, der kan lette din bogføring betydeligt. Hvis du først har styr på, hvordan du bogfører, kommer du hurtigt igennem det og får mere tid til din forretning.

Så lad os springe ud i det. 5 tips til det gode regnskab kommer her:

 

Ta’ billeder af dine kvitteringer

 

Kvitteringer har altså en tendens til at blive væk, og det samme gør fakturaer og regninger. Så tag et billede af kvitteringen, regningen eller fakturaen med det samme. Så bliver intet væk fra dig.

 

Bogfør løbende

 

Du sparer dig selv for masser af tid ved at bogføre ofte. Faktisk vil jeg anbefale dig at gøre det hver 14. dag som minimum. Det bedste vil være en gang om ugen.

Selvfølgelig alt efter, hvor mange bilag du har om ugen. Har du daglig kassebeholdning eller er du konsulent med 3 måneders projekter, så vil der være stor forskel på dit behov.

Men alligevel: Jo oftere du bogfører, desto bedre bliver du til det, og det vil synes mindre som en sur pligt. Så er det jo overstået.

 

Bankafstem ofte

 

Bankafstemning er simpelt nok: stemmer din konto i banken overens med din egen bogføring? Hvis ja - så er du på rette spor.

Hvis nej, så finder du detektivhatten frem og finder ud af, hvor fejlen er henne.
Hvis du bankafstemte for 14 dage siden så ved du, at fejlen blev begået inden for de seneste 14 dage. Så tager det ikke lang tid at finde ud af, hvad der er sket.

 

Hold styr på momsen

 

Tommelfingerreglen er: 20 % af al din indtægt fra privatkunder skal betales til SKAT i momsafregningen.

Hvis det er tilfældet hos dig, så bør du være på rette vej. Hvis ikke det er tilfældet, så finder du igen detektivhatten frem for at finde ud af, hvor differencen er.

Jo oftere du tjekker om det stemmer, desto hurtigere opdager du, når det ikke gør.

Du kan også tage direkte kontakt til SKAT gennem Erhvervsstyrelsen, som giver kurser og hjælp til virksomheder. De vil kunne hjælpe dig med at give et overblik over din moms.

Når du så er ved at nå til årsregnskabet - som du nu er klar til, fordi du har lavet alt forarbejdet - så kommer her det sidste råd:

 

Gå igennem revision

 

Ja, det er koster penge. Ja, det kan virke overflødigt - især hvis du ikke har revisionspligt. Men det kan være en god investering.

For revisoren fanger de fejl, som du sikkert har lavet.
Det er de færreste uden en økonomisk uddannelse, som ikke laver fejl i deres regnskab. Det behøver ikke være store fejl, men selv de små kan give hovedpine senere.

Så gå gennem revisionen og undgå hovedpine.

Det var 5 gode tips til, hvordan du får et godt regnskab gennem gode vaner.

Del indlægget med venner og kollegaer

Blog ekspert

EKSPERTENS BLOGINDLÆG

Pernille Normann

Marketingassistent

Kom hurtigt og let i gang med bogføringen - også som ny iværksætter!

Pernille Normann

Marketingassistent

Undgå den største faldgrube inden for regnskab med dette meget simple tip.

x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu.
Du kan altid framelde dig med et enkelt klik.