Bloggen

oprettelse af selskab

Spar 7.000 kr. som nyopstartet iværksætter ved at stifte drift- og holdingselskab samtidig

Tags:

På trods af min baggrund som revisorassistent hos https://www.midtjyskrevision.dk (nu fusioneret med https://www.revisions-partner.dk), blev jeg alligevel en af de mange personer, der måtte betale 7.000 kr. til en registreret / statsautoriseret revisor for at gennemføre en skattefri anpartsombytning mellem mit drift- og holdingselskab. Dette er en komplet unødvendig udgift, der kan have stor betydning for en lille nyopstartet virksomhed.
I dette korte indlæg beskriver jeg således, hvilken fejl jeg selv lavede, da jeg stiftede mit første driftsselskab og hvordan du undgår at lave selvsamme fejl og således sparer 7.000 kr.
Bør jeg have et holdingselskab?
Før du stifter din virksomhed er det vigtigt at tage stilling til, hvorvidt du også har brug for et holdingselskab. Et holdingselskab er en separat juridisk enhed til dit driftsselskab, hvilket betyder, at de penge som udbetales til holdingselskabet er ”sikre”, hvis dit driftsselskab eksempelvis må tage et stort tab på en debitor og går konkurs. Derudover giver et holdingselskab også muligheden for, at du kan investere dine opsparede midler i en separat virksomhed, hvilket kan være en administrativ fordel, så drift og investering ikke blandes sammen. Der var således ingen tvivl om, at jeg selv skulle have et holdingselskab, men jeg udskød desværre at stifte det, da jeg tænke; ”det kan jeg da altid gøre senere”. Det er også helt korrekt, men det kræver desværre også en skattefri anpartsombytning, der kan blive en forholdsvis dyr affære for en lille virksomhed.
Stift drift- og holdingselskab samtidig
En skattefri anpartsombytning kan gennemføres, hvis du ejer 100% af to forskellige selskaber og gerne vil have den ene virksomhed ”holding” til at eje den anden virksomhed ”drift”. En skattefri anpartsombytning skal foretages af en registreret / statsautoriseret revisor eller advokat, hvilket betyder, at ydelsen koster omkring 7.000 kr.
Hvis du i stedet stifter drift- og holdingselskab samtidig, kan ”holding” fra starten registreres som juridisk ejer af ”drift” og du sparer således denne udgift. Selv hvis du ikke har brug for dit holdingselskab lige med det samme, kan du selv stå for de få administrative forhold som det medfører. Hvis der er den mindste chance for, at du på et senere tidspunkt får brug for et holdingselskab, vil jeg således opfordre dig til at stifte det samtidig med dit driftsselskab.

Del indlægget med venner og kollegaer

Blog ekspert

EKSPERTENS BLOGINDLÆG

Martin Lassen Dam

Ejer af MLD GROUP ApS - Digitalt Marketing Bureau, Stud. BScB

Efter en kort karriere som e-Business Manager i mit sabbatår tog jeg beslutningen om at blive selvstændig samtidig med, at jeg begyndte at studere på Aarhus Universitet. Det har jeg nu gjort med succes i snart 2,5 år og i denne artikel vil jeg dele mine erfaringer med andre studerende, der gerne vil finde plads til at kaste sig ud som iværksætter i studieårene.

Martin Lassen Dam

Ejer af MLD GROUP ApS - Digitalt Marketing Bureau, Stud. BScB

Tags:
Økonomi

Renteniveauet er på et historisk lavt niveau, hvilket medfører, at mange virksomheder har omkostninger ved at have penge stående i banken. Læs mere om, hvordan du håndterer denne situation bedst.

x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu.
Du kan altid framelde dig med et enkelt klik.