Bloggen

Sådan håndterer du negative renter på indlån

Tags: Økonomi

Renteniveauet er på et historisk lavt niveau, hvilket medfører, at mange virksomheder har omkostninger ved at have penge stående i banken. For at renteudgifter på indlån er aktuelt, kræves det selvfølgelig, at du ikke har en kassekredit, men i stedet overskudslikviditet på bankkontoen. I denne artikel får du 4 konkrete råd til, hvordan du minimerer renteomkostningerne ved nogle få og simple forandringer i virksomheden.


Forlæng betalingsfristen på dine fakturaer


Såfremt du betaler negative renter på indlån og har overskudslikviditet, der ikke er brug for lige med det samme, kan det være en god løsning at forlænge betalingsfristen på dine fakturaer. Ofte vil virksomheder vente med betalingen til sidste betalingsdag og på den måde holder du likviderne på kontoen nede, hvilke reducerer renteomkostninger på indlån.


Betal fakturaer på dag 1


I samme tråd som forlængelse af egen betalingsfrist, er det også en mulighed, at betale fakturaer lige så snart de modtages. Ved ikke at udnytte den fulde betalingsperiode, sørger du således for at holde likviderne på et minimum, hvilket ligeledes reducerer renteomkostningerne. Hvis din kreditor har en kassekredit, vil virksomheden tilmed blive glad for din tidlige betaling og det vil rent faktisk være en win-win for begge parter.


Man kan godt forhandle med banken


Banken er en privat virksomhed ligesom mange andre og der er således også rig mulighed for forhandling. Dette glemmer mange ofte at tænke på, men der kan hentes gode besparelser ved at bede om lidt rabat i banken. Dette kan eksempelvis være, hvis du også har din private økonomi i banken eller blot har mange aktiviteter i banken – kort sagt bør der være gode muligheder, hvis banken tjener penge på dig. Mange virksomheder slipper dermed for at betale negative renter på indlån som følge af deres forhandlingsevner.


Nedbring gælden


Hvis du har overskudslikviditet på en konto og betaler renter på et lån, bør du altid flytte midlerne så gælden nedbringes. På den måde vinder du både på, at de negative renter til indlån nedbringes samtidig med, at renteudgifter på lån bliver lavere. Hvis du er eneste ejer i din virksomheder, bør man også overveje om det kan betale sig at hæve flere penge i virksomheden med det formål at afdrage på sin personlig gæld – dette kunne eksempelvis være et boliglån eller billån.

Del indlægget med venner og kollegaer

Blog ekspert

EKSPERTENS BLOGINDLÆG

Martin Lassen Dam

Ejer af MLD GROUP ApS - Digitalt Marketing Bureau, Stud. BScB

Efter en kort karriere som e-Business Manager i mit sabbatår tog jeg beslutningen om at blive selvstændig samtidig med, at jeg begyndte at studere på Aarhus Universitet. Det har jeg nu gjort med succes i snart 2,5 år og i denne artikel vil jeg dele mine erfaringer med andre studerende, der gerne vil finde plads til at kaste sig ud som iværksætter i studieårene.

Martin Lassen Dam

Ejer af MLD GROUP ApS - Digitalt Marketing Bureau, Stud. BScB

Tags:

I dette korte indlæg beskriver jeg således, hvilken fejl jeg selv lavede, da jeg stiftede mit første driftsselskab og hvordan du undgår at lave selvsamme fejl og således sparer 7.000 kr.

x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu.
Du kan altid framelde dig med et enkelt klik.