Bloggen

Video virker bedst – basta!

Det er almindelig kendt, at en video er et effektivt værktøj til markedsføring, fordi folk generelt foretrækker video frem for mere statiske indholdstyper som tekster og billeder. Så i takt med at prisen på at producere videoer falder, bliver brugen af video mere og mere almindelig.

Det betyder samtidig, at video ikke længere er forbeholdt de store, multinationale selskaber med masser af markedsføringskroner på kistebunden. Også små virksomheder kan være med og kan for små penge få stor effekt af en video i deres markedsføring.

Men helt præcist hvor stor effektivt har video egentlig?

Det kaster en større amerikansk undersøgelse sponseret af Vidyard lys over. I undersøgelsen, der hedder "Video Content Marketing: Identifying Metrics and Measuring Impact", spurgte de en lang række amerikanske virksomheder om, hvilken effekt deres brug af video i B2B-markedsføringen reelt set havde haft.

Video giver højere engagement og konvertering

Det gode ved undersøgelsen er, at den kun omfatter virksomheder, der aktivt anvender video i deres markedsføring. Det betyder, at de tal undersøgelsen tilvejebringer, er fra virksomheder, der reelt set har erfaring med brugen af video i deres online markedsføring. Det gør resultaterne af undersøgelsen værd at lytte efter.

Af de adspurgte virksomheder har hele 86% kunnet spore et større engagement fra de besøgende (de blev længere på siden), 71% rapporterede en højere konvertering ved brugen af video og 69% nævner videoer som et effektivt værktøj til lead-generering.

Video er et effektivt værktøj til online markedsføring

Alt i alt fremhæver 95% af de adspurgte virksomheder video som et effektivt og vigtigt element i deres online markedsføring. Af disse mener 63%, at video er meget vigtigere og 32% at det er mere vigtigt end tidligere. Kun 5% mener ikke, det har større værdi end tidligere at bruge video og ingen af de adspurgte gav udtryk for, at værdien af video i online markedsføring var faldende.

Hvor meget bedre konverterer video?

Men hvor meget bedre konverterer video egentlig i forhold til de mere statiske indholdstyper tekst og still-billeder? Som sagt mente 71% af de adspurgte virksomheder, at video konverterede bedre og af disse mente 19%, at video konverterede meget bedre end tekst og 52%, at det konverterede bedre. 27% mente, at video konverterede på samme niveau som tekst.

De resterende 2% have haft en dårlig oplevelse med video og mente det konverterede dårligere end tekst og almindelige billeder.

Det fjerner enhver tvivl om, at video konverterer bedre end de traditionelle indholdstyper.

Brug YouTube til at få større udbredelse

Et interessant – men egentlig ikke overraskende – tip fra undersøgelsens deltagere er, at din video har meget højere effekt, hvis du bruger et CDN (Content Delivery Network) som f.eks. YouTube og Vimeo til at hoste den. Især YouTube har en positiv effekt, fordi videoen oftest bliver fundet af folk, der slet ikke har besøgt din hjemmeside. De falder over din video, når de søger efter noget på YouTube og lærer af den vej dit firma at kende.

Så ved at lægge jeres video på en cloud-service som f.eks. YouTube, skaber jeres video mange flere leads end hvis du hoster den lokalt på jeres hjemmeside. Derved får I et større ROI (Return of Investment) på videoen og masser af nye kunder i butikken, som I ellers aldrig ville have fået fat i.

Del indlægget med venner og kollegaer

Blog ekspert

EKSPERTENS BLOGINDLÆG

Kristian Ole Rørbye

Virksomhedsejer og udlandsdansker

En explainer-video er god videomarkedsføring med en masse muligheder. Videoen skal dog ikke være ren reklame for din virksomhed - men heller ikke bare en fortælling for fortællingens skyld. Kristian Ole Rørbye går i dybden omkring explainer-videoen.

Kristian Ole Rørbye

Virksomhedsejer og udlandsdansker

Kan du fastholde læsere på dit nyhedsbrev? Prøv at bruge videoer, det fastholder dine læsere. 

Kristian Ole Rørbye

Virksomhedsejer og udlandsdansker

Forklar dine kunder, hvad du tilbyder… på 60 sekunder! Nemmere er det ikke. Du bryder den vante markedsføring og viser på en kreative måde, hvad du kan tilbyde dine kunder. 

x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
x
Få besked i din indbakke om nye
gratis livestreams, kurser og events
for små og mellemstore virksomheder
Tilmeld dig vores nyhedsbrev nu.
Du kan altid framelde dig med et enkelt klik.